emg home
RSS
  • BEOGRAD
  • SARAJEVO
  • SKOPJE
  • LJUBLJANA
  • BANJA LUKA
  • PODGORICA
  • ZAGREB
Izvor: Quotestation.com

Miran dan na Berzi, indeksi ove sedmice pali za jedan odsto

01. jul 2011.

Izvor: Beta


Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi Belex15 danas je ojačao 0,1 odsto, na 748,68 poena, a opšti Belexline je u padu 0,12 odsto, na 1.385,78 poena. U trgovini je ostvaren simboličan promet od 29,54 miliona dinara (293.315 evra), četiri i po puta manji nego u četvrtak.

Nedeljni promet na berzi bio je, iskazano u evrima, 3,9 miliona evra, preko 70 odsto manje nego u četvrtoj sedmici juna. Berzanski indeksi na nedeljnom nivou ubeležili su pad od po procenat.

Najviše su u kontinuiranoj trgovini u petak poskupele akcije Globos osiguranja [GLOS], 12,39 odsto, ali je prodata samo jedna deonica. Sledi niška AIK banka [AIKB] čije su akcije imale skok vrednosti od dva procenta uz promet vredan 1,36 miliona dinara.

Gubitnike predvodi bečejski Soja protein [SJPT], sa A listinga, sa padom vrednosti od osam odsto, koliko je ta deonica pojeftinila i u četvrtak, doduše poslednja dva dana istrgovane su tek dve hartije tog preduzeća.

Akcija Privredne banke [PRBN] je izgubila na vrednosti 7,38 odsto pa se tom hartijom trgovalo za 388 dinara što je najniža cena u poslednjih godinu dana.

Najviše se trgovalo akcijama Naftne industrije Srbije [NIIS] za 6,54 miliona, što je mali promet za akcije te kompanije a cena nije menjana u odnosu na prethodni dan.

U trgovini akcijama beogradskog aerodroma [AERO] ubeležen je promet od četiri miliona uz skok cene za petinu procenta. Agrobanka [AGBN] je među gubitnicima jer su joj deonice jeftinije za 1,13 odsto uz promet vredan 2,5 miliona dinara.

Kada je reč o trgovanju po metodu preovlađujuće cene zapažena je trgovina akcijama preduzeća Sloga iz Novog Pazara [SLNP] vredna 3,35 miliona dinara.

Učešće stranih investitora bilo je 19,25 odsto u ukupnoj i 21,67 u trgovini akcijama.


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Arhiva izveštaja

DNEVNI IZVEŠTAJ

MESEČNI IZVEŠTAJ

GODIŠNJI IZVEŠTAJ