emg home
RSS
  • BEOGRAD
  • SARAJEVO
  • SKOPJE
  • LJUBLJANA
  • BANJA LUKA
  • PODGORICA
  • ZAGREB
Izvor: Quotestation.com

Indeksi izgubili po procenat

04. jul 2011.

Autor: Beta

Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi Belex15 oslabio je nešto više od procenat, na 739,87 poena, a opšti Belexline se spustio nešto manje od procenat, na 1.374,25 poena.

U trgovini je ostvaren promet od 92,2 miliona dinara (917.229 evra) od čega dve trećine u jednoj blok transakciji.

Gubitnike kontinuirane trgovine predvode listirane kompanije - Sojaproteinu [SJPT], sa A listinga, cena je pala osam odsto, Energoprojektu [ENHL], takođe sa A listinga, četiri a Alfa plamu [ALFA], sa B listinga, dva odsto.

Po dva procenta na vrednosti su izgubili i Lasta [LSTA] i Veterinarski zavod "Subotica" [VZAS].

Najveći rast ubeležila je Kredi banka [CYBN], od gotovo 16 odsto, na 2.777 dinara po akciji, što je i nova najviša cena za godinu dana. Promet je bio skroman.

Progres [PRGS] i Privredna banka [PRBN] su poskupeli po dva i po procenta a Univerzal banka [UNBN] nešto više od procenat.

Najviše se na kontinuiranom segmentu trgovalo akcijama Naftne industrije Srbije [NIIS], sa A listinga, za 10,67 miliona dinara.

Gledano prema prometu slede Agrobanka [AGBN] sa četiri miliona dinara, Imlek [IMLK] sa 1,4 miliona, Jedinstvo "Sevojno" [JESV] sa 1,27 miliona i Aerodrom [AERO], sa A listinga, sa 1,18 miliona.

Regitrovana je i blok trgovina akcijama Umke [UMKA] u vrednosti 56,6 miliona dinara.

Učešće stranih investitora bilo je 65 odsto u ukupnoj i 72 u trgovini akcijama pri čemu i u kupovini i u prodaji akcija oko 72 odsto.

Najaktivniji brokeri bili su M&V Investments i Interkapital sekjuritis sa učešćem u vrednosti prometa od po nešto više od deset odsto.


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Arhiva izveštaja

DNEVNI IZVEŠTAJ

MESEČNI IZVEŠTAJ

GODIŠNJI IZVEŠTAJ