emg home
RSS
  • BEOGRAD
  • SARAJEVO
  • SKOPJE
  • LJUBLJANA
  • BANJA LUKA
  • PODGORICA
  • ZAGREB
Izvor: Quotestation.com

Gotovo neprimetan rast indeksa akcija

08. jul 2011.

Izvor: Beta

Indeksi akcija Beogradske berze porasli su za po samo 0,05 odsto i Belex15 je danas završio na 727,11 a opšti Belexline na 1.356,43 poena.

U trgovini je ostvaren promet od 44,32 miliona dinara (437.554 evra), od čega je više od polovine u akcijama Naftne industrije Srbije [NIIS].

U kontinuiranoj trgovini najviše je poskupela Privredna banka [PRBN], za 15 odsto, na 460 dinara, uz samo deset akcija u prometu.

Cena Globos osiguranje [GLOS] povećana je osam i po procenta, a po nešto više od procenat na vrednosti su dobili NIS, Veterinarski zavod "Subotica" [VZAS] i Aerodrom [AERO].

Akcijama NIS se trgovalo za 24,5 miliona dinara, a Aerodroma za 3,6 miliona.

Najveći pad su imale prioritetne akcija AIK banke [AIKBPB], od nešto više od sedam odsto, obične akcije Dunav osiguranja [DNOS] pojevtinile su pet procenata a prioritetne kompanije "Filip Moris operacije" [DINNPB] tri i po procenta.

Lasta [LSTA] i Univerzal banka [UNBN] su na vrednosti izgubile po dva i po procenta.

Na kontinuiranom segmentu se uz akcije NIS i Aerodroma više trgovalo i hartijama AIK banke [AIKB], za 1,37 miliona dinara, i Imleka [IMLK], za 1,25 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet je ostvaren akcijama novopazarske Sloge [SLNP], od 4,4 miliona dinara.

Učešće stranih investitora bilo je 36 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 66 a u prodaji šest odsto.

Najaktivniji broker bio je M&V Investments sa učešćem u vrednosti prometa od 28 odsto.


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Arhiva izveštaja

DNEVNI IZVEŠTAJ

MESEČNI IZVEŠTAJ

GODIŠNJI IZVEŠTAJ