emg home
RSS
  • BEOGRAD
  • SARAJEVO
  • SKOPJE
  • LJUBLJANA
  • BANJA LUKA
  • PODGORICA
  • ZAGREB
Izvor: Quotestation.com

NIS ne posustaje

20. maj 2011.

Izvor: Beta

Trgovina na Beogradskoj berzi i danas je bila u znaku akcija Naftne industrije Srbije [NIIS], sa A listinga, kojima je realizovano više od dve trećine ukupnog prometa. NIS je poskupeo četiri procenta, na 771 dinar za akciju, nakon što su hartije te kompanije tokom trgovine ubeležile i novu do sada maksimalnu cenu od 788 dinara.

Akcija NIS-a je od početka nedelje poskupela za gotovo 200 dinara a rast je počeo nakon što je kompanija u ponedeljak objavila dobre poslovne rezultate za prvi kvartal.

Danas se hartijama NIS-a trgovalo za 142,7 miliona dinara dok je ukupan promet na Berzi vredeo 196,7 miliona.

Indeksi akcija završili su u plusu - Belex15 od 1,40 odsto, na 787,33 poena, a opšti Belexline od 0,67 odsto, na 1.438,38 poena.

U grupi dobitnika kontinuirane trgovine su Globos osiguranje [GLOS] sa rastom od 12,5 odsto i Razvojna banka Vojvodine [MTBN] sa nešto više od šest procenata.

Među gubitnicima prednjači Vino Župa [VINZ] sa minusom od 11 odsto, Putevi [PUUE] su pojevtinili sedam i po procenata a Alfa plam [ALFA], sa B listinga, tri odsto.

Solidan promet na kontinuiranom segmentu ubeležen je u trgovini akcijama AIK banke [AIKB], od 9,34 miliona dinara, Agrobanke [AGBN], od 4,75 miliona, Aerodroma [AERO], od 4,46 miliona, i Energoprojekta [ENHL], od 3,89 miliona.

U trgovini po metodu preovlađujuće cene promet od 7,26 miliona dinara realizovan je akcijama Energomontaže [EGMN] čija je cena povećana pet odsto, na 4.200 dinara.

Učešće stranih investitora bilo je 56 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 85 a u prodaji 27 odsto.

Najaktivniji broker bila je Vojvođanska banka sa učešćem u vrednosti prometa od 31 odsto.


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Arhiva izveštaja

DNEVNI IZVEŠTAJ

MESEČNI IZVEŠTAJ

GODIŠNJI IZVEŠTAJ