emg home
RSS
  • BEOGRAD
  • SARAJEVO
  • SKOPJE
  • LJUBLJANA
  • BANJA LUKA
  • PODGORICA
  • ZAGREB
Izvor: Quotestation.com

Listirane hartije u središtu pažnje

27. maj 2011.

Izvor: Beta

Na Beogradskoj berzi ostvaren je promet od 220,2 miliona dinara (2,27 miliona evra), najveći od početka aprila. Najviše se trgovalo akcijama sa A i B listinga, kao i obveznicama stare devizne štednje.

Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 porastao je za 2,67 odsto, na 811,52 poena, a opšti Belexline je ojačao za 1,71 odsto, na 1.470,75 poena.

Najveći rast cene ubeležila je akcija Sojaproteina [SJPT], sa A listinga, od gotovo devet procenata, na 1.090 dinara. Tom akcijom se trgovalo za 33,54 miliona dinara.

Naftna industrija Srbije [NIIS], takođe sa A listinga, poskupela je više od šest odsto, na 818 dinara po akciji, uz promet od 31,9 miliona dinara. Tokom trgovine ta hartija je ubeležila i novi dosadašnji maksimum od 838 dinara.

Cena Agrobanke [AGBN] povećana je četiri odsto, Aerodroma [AERO], sa A listinga, tri i po, a Metalca [MTLC], sa B listinga, tri odsto. Veći promet je realizovan akcijama Aerodroma, od 26,65 miliona dinara.

Gubitnike padom nešto većim od pet odsto predvodi Jubmes banka [JMBN], akcija pivare BIP [BIPB] je pojevtinila gotovo četiri procenta, Telefonije [TLFN] tri a Bambi Banata [BMBI] dva i po.

Minus je ubeležila i akcija Komercijalne banke [KMBN], sa B listinga, od dva odsto, uz promet od 35,38 miliona dinara.

Na kontinuiranom segmentu se više trgovalo i akcijama Energoprojekta [ENHL], sa A listinga, za 16,66 miliona dinara.

U trgovini obveznicama RS ostvaren je promet od 47,88 miliona dinara od čega 47,68 miliona dužničkim hartijama serije A2015.

Učešće stranih investitora bilo je oko 47 odsto u ukupnoj i trgovini akcijama pri čemu u kupovini akcija 68 a u prodaji 25 odsto.

Najaktivniji broker bila je Komercijalna banka sa učešćem u vrednosti prometa od 31 odsto.


Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Arhiva izveštaja

DNEVNI IZVEŠTAJ

MESEČNI IZVEŠTAJ

GODIŠNJI IZVEŠTAJ