emg home
RSS

Tema:   Atifete Jahjaga

Jahjaga: Bez podele Kosova ili specijalnog statusa za sever

10. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga odbila je danas tokom Foruma 2000 u Pragu podelu Kosova, specijalni status za sever ili razmenu teritorija, a kao odgovor na kritku od strane srpske manjine na Kosovu navela je potpunu primenu Ahtisarijevog plana.

U Pragu transparent „Kosovo je Srbija”

10. oktobar 2011. | broj komentara 0

Bivši češki predsednik Vaclav Havel i nobelovac Džozef Stiglic otvorili sinoć u Pragu međunarodni Forum 2000, a 140 zvanica dočekale su demonstracije i transparent "Kosovo je Srbija".

Rasmusen: Podela Kosova nije rešenje

7. septembar 2011. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen ocenio je danas u razgovoru sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom da podela Kosova nije rešenje problema.

Stefanović: Blizu postizanje pune saglasnosti o sporazumu

6. avgust 2011. | broj komentara 0

Šef tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da je sa predsednicima srpskih opština na severu Kosova blizu postizanja pune saglasnosti o sporazumu Vlade sa KFOR-om.

Tači: Mi samo ostvarujemo ustavna i zakonska prava

27. jul 2011. | broj komentara 0

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je sinoć da je odluka Vlade Kosova o uspostavljanju reda i zakona na severu Kosova zasnovana na Ustavu Kosova i da je to ostvarnje suverenita, ustavnosti i zakonitosti na Kosovu.

Tirk: Približavanje EU i dijalog Beograd-Priština uporedan proces

19. jul 2011. | broj komentara 0

Pregovori sa Srbijom i pregovori o ulasku u Evropsku uniju su uporedni procesi i napredak u jednom nije uslov za napredovanje u drugom, rekao sinoć slovenački predsednik Danilo Tirk u razgovoru s predsednicom Kosova Afitete Jahjaga.

Švarcenberg: Srbija mora da reši probleme sa susedima

24. jun 2011. | broj komentara 0

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Češke Karel Švarcenberg izjavio da Češka podržava integraciju Kosova i drugih zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, ali da će Srbija pre ulaska u EU morati da reši probleme sa susedima.

Jahjaga: Opcije podele ili razmene teritorija nisu rešenje

19. jun 2011. | broj komentara 0

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga izjavila da Kosovo ni s kim neće razgovarati o unutrašnjim pitanjima i da opcije podele ili razmene teritorija nisu rešenje.

Komorovski apelovao da EU ne zatvara vrata

27. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Poljske Bronjislav Komorovski apelovao je danas u ime srednje i istočne Evrope na početku dvodnevnog samita šefova država tog regiona u Varšavi da Evropa ne zatvara svoja vrata.

SB UN bez saglasnosti o istrazi o trgovini organima

13. maj 2011. | broj komentara 1

Članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija večeras su se saglasile da je potrebna istraga o navodima iz izveštaja Dika Martija o nehumanom postupanju prema ljudima i trgovini ljudskim organima na Kosovu, ali ne i u vezi s tim ko treba da vodi tu istragu.

Atifeje Jahjaga predsednica Kosova

7. april 2011. | broj komentara 0

Skupština Kosova izabrala je danas Atifeje Jahjagu za predsednicu Kosova već u prvom krugu glasanja, kada je za izbor potrebna dvotrećinska većina ukupnog broja poslanika.

Analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.