emg home
RSS

Tema:   Boško Mijatović

Različita mišljenja o državnoj imovini za restituciju

10. avgust 2011. | broj komentara 1

Predstavnici Vlade Srbije, Mreže za restituciju i ekonomski stručnjaci izneli su danas različito mišljenje o tome da li država poseduje imovinu koja može biti predmet restitucije.       

Mijatović: Manja Vlada da bi bio smanjen uticaj G17 plus

1. mart 2011. | broj komentara 0

Ekonomista Boško Mijatović ocenio je danas da je suštinski razlog smanjenja broja ministarstava u Vladi minimizacija uticaja ministara iz G17 plus.

Reforme u Srbiji stale na pola puta (VIDEO)

28. februar 2011. | broj komentara 0

Reforme u Srbiji su stale na pola puta, ocenili su danas predstavnici Centra za liberalno-demokratske studije iz Beograda.

Mijatović: Veće ekonomske nego političke prepreke na putu ka EU

2. februar 2011. | broj komentara 0

Prepreke na putu evropskih integracija Srbije mnogo su veće u ekonomskoj sferi, nego u nedovršenoj saradnji sa Haškim tribunalom i pitanju Kosova, rekao je danas ekonomista Boško Mijatović.

Ekonomisti: Realna situacija mnogo gora od izveštaja EK

19. novembar 2010. | broj komentara 0

Domaći ekonomisti koji su govorili na današnjem skupu na kom je predstavljen izveštaj Evropske komisije rekli su da su ocene te institucije daleko bolje od trenutne situacije u Srbiji i da bi taj dokument bio kritičniji da su ga oni pisali.

Mijatović: Srbija na limitu javnog duga 2015.

19. oktobar 2010. | broj komentara 0

Limit javnog duga u odnosu na bruto domaći proizvod, koji iznosi 45 odsto BDP-a, Srbija može dostići 2015, rekao je danas ekonomista Centra za liberalno-demokratske studije Boško Mijatović.

Jasna Matić: Dobro da javnost zna nameru Vlade o Telekomu

23. mart 2010. | broj komentara 0

Ministarka za telekomunikacije i informatičko društvo Jasna Matić izjavila je da je dobro da javnost bude upoznata s namerom države da proda Telekom, da se ne bi nagađalo o toj temi.

CDLS: Vlada donosi nove zakone jer to deluje ambicioznije (VIDEO)

22. jul 2009. | broj komentara 0

Direktor ekonomskih studija Centra za liberalno-demokratske studije (CLDS) Boško Mijatović ocenio je danas da Vlada u Srbiji "obožava" da donosi nove zakone jer to deluje ambicioznije i bolje.

Rizik fleksibilne privatizacije

2. septembar 2008. | broj komentara 1

Ekonomista Boško Mijatović ocenio je da je direktni pregovori države sa potencijalnim kupcima u privatizaciji domaćih kompanija "nose velike rizike".

Revizija državi još ne prija

26. jun 2008. | broj komentara 0

Samo protokolarno osnivanje Državne revizorske institucije stavlja sumnju da vlada nešto krije.

Cena socijalne države

14. jun 2008. | broj komentara 0

S novim povećanjem penzija deficit budžeta samo za izdvajanje u tu svrhu porastao bi sledeće godine na 234 milijarde dinara. Nije nemoguće da će se deo rashoda za Fond PIO finansirati iz emisije kratkoročnih državnih obveznica.

Analize

Fokus

Muke sa kursom

30. januar 2009 u 15:05

U poslednje vreme dinar prilično brzo gubi na vrednosti i danas (sreda) kurs je dostigao 96 dinara za evro. Takva dinamika asocira, bar one sa dužim pamćenjem, na neka stara vremena kada je inflacija bila visoka, dinar slab, a Narodna banka nemoćna. Sada, doduše, uzrok nije diletantska politika guvernera iz Miloševićevog vremena, već, pre svega, razbuktavanje krize u Srbiji i oko nje, ali ne samo to.

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.