emg home
RSS

Tema:   Dijalog Beograd-Priština

Stefanović: Ove nedelje o početku i temama pregovora (VIDEO)

28. februar 2011. | broj komentara 0

Borislav Stefanović, šef srpskog tima za pregovore Beograda i Prištine rekao je danas da očekuje da će u narednih par dana biti poznato koje će biti osnovne teme pregovora između Beograda i Prištine, kao i da će pregovori početi uskoro

Stefanović: Priština pokazala dijalog neće biti tehnički

24. februar 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog tima za razgovore sa Prištinom Borko Stefanović ocenio je danas da je imenovanje Edite Tahiri za šefa prištinskog pregovarackog tima znak da Vlada Kosova na predstojeće razgovore ne gleda kao na strogo tehničke.

Tači: Kosovo spremno za razgovore sa Srbijom

23. februar 2011. | broj komentara 0

Premijer Kosova Hašim Tači je danas, na prvoj sednici nove vlade, izjavio da je Kosovo spremno za razgovore o tehničkim pitanjima sa Srbijom, bez razgovora o statusu i teritorijalnom integritetu.

Jeremić zatražio istragu UN o trgovini organa

16. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić zatražio je danas od Saveta bezbednosti UN osnivanje ad hok mehanizma koji bi istražio navode o trgovini ljudskim organima na Kosovu.

Dačić: Beograd spreman na razgovore sa Prištinom

8. februar 2011. | broj komentara 1

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je srpska strana spremna za pregovore Beograda i Prištine i da želi da razgovori o svim otvorenim pitanjima počnu što pre.

Stefanović: Pregovori nisu samo tehničke prirode

22. januar 2011. | broj komentara 1

Pregovori Beograda i Prištine ne mogu biti samo tehnički i pitanje statusa će "provejavati" tokom čitavih pregovora, izjavio je šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović.

Borko Stefanović šef pregovaračkog tima za razgovore sa Prištinom (VIDEO)

21. januar 2011. | broj komentara 3

Vlada Srbije saopštila je danas da je za šef tima za razgovore Beograda i Prištine postavljen politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović.

Oliver Ivanović: Izveštaji ne utiču na početak pregovora

11. januar 2011. | broj komentara 1

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izjavio je danas da izveštaji koje će u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope 25. i 26. januara podneti izvestioci Dik Marti i Žan-Šarl Gardeto direktno ne utiču na početak pregovora ali stvaraju

Martonji: Kasnije o statusnim pitanjima dijaloga Beograda i Prištine

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Šef mađarske diplomatije Janoš Martonji izrazio je danas razočaranje što kasni dijalog Beograd-Priština i naglasio da na pokretanje tog dijaloga ne treba da utiče moguća sudska istraga protiv kosovskog premijera Hašima Tačija.

Dačić: Prištinske vlasti ne žele dijalog

7. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da najavom da na Kosovu neće biti dozvoljenje registarske tablice Srbije, kosovske institucije pokazuju da ne žele bilo kakav dijalog sa Beogradom.

Fejt: Tadićeva izjava o Kosovu iznenađujuća

2. decembar 2010. | broj komentara 0

Predstavnik Evropske unije na Kosovu Piter Fejt izjavio je danas u Briselu da je "prilično iznenađen" izjavom srpskog predsednika Borisa Tadića na samitu OEBS-a u Astani da će svaka promena realnog postojećeg stanja na Kosovu prekinuti dijalog s Prištinom.

Jeremić: Srbija za skori početak dijaloga sa Prištinom

12. novembar - 13. novembar 2010 | broj komentara 0

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić založio se na sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj Kosovu za što skoriji početak dijaloga Prištine i Beograda i naglasio da bi bilo štetno kada bi se realnosti na terenu menjale dok pregovori traju.

Ešton: Tadić i Tači spremni za početak dijaloga

27. oktobar 2010. | broj komentara 0

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton ocenila je danas u Briselu da su srpski predsednik Boris Tadić i kosovski premijer Hašim Tači sada spremni da "smireno" pokrenu dijalog Beograd-Priština, naglasivši da "o vremenu pokretanja pregovora pre svega oni odlučuju".

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.