emg home
RSS

Tema:   Dijalog Beograd-Priština

Hejg: Srbija i Kosovo moraju da nastave razgovore

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Vilijam Hejg izjavio da se Srbija što pre mora vratiti dijalogu s Prištinom i da mora primeniti ono što je dogovoreno.

Koha ditore: Postepeno do integrisanog upravljanja prelazima

16. novembar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Evropske unije očekuju da se rukovodioci pregovaračkih timova Prištine i Beograda dogovore o integrisanom upravljanju granicom i da se ono sprovodi postepeno, piše prištinski dnevnik Koha ditore pozivajući se na međunarodne izvore.

Žipe potvrdio podršku Francuske kandidaturi Srbije

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef francuske diplomatije Alen Žipe pozdravio danas u Parizu napredak Srbije na putu ka EU i potvrdio podršku Francuske davanju Srbiji statusa kandidata za članstvo u EU.

Odbor u petak o dosad postignutim dogovorima s Prištinom

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Odbor Skupštine Srbije za Kosovo u petak će razmotriti izveštaj pregovaračkog tima o dosadašnjim razgovorima s Prištinom i svim dosad postignutim dogovorima u tom dijalogu.

Kuper predlaže nastavak pregovora za petak

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper predložio je da se sledeći sastanak dve delegacije održi u petak, 18. novembra, što su prihvatili predstavnici iz Prištine, piše današnji dnevnik Ekspres.

Ešton: Dijalog uskoro, verujem u Tadića

14. novembar 2011. | broj komentara 0

Visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton izjavila je danas u Briselu da "vrlo uskoro" očekuje nastavak dijaloga Beograd-Priština, naglasivši da veruje da će predsednik Srbije Boris Tadić u tome potvrditi "svoju lidersku sposobnost".

Danas: Srbija zamalo priznala Vrhovni sud Kosova

14. novembar 2011. | broj komentara 0

Nekoliko ministara sprečilo Vladu Srbije da usvoji zaključak pripremljen u Ministarstvu za Kosovo, koji je predviđao da vrhovna instanca za sporove o katastarskim knjigama u Pokrajini bude kosovski Vrhovni sud, prenosi Danas.

Đelić: Dijalog s Prištinom jeste uslov

14. novembar 2011. | broj komentara 1

Vicepremijer Božidar Đelić izjavio da je cilj Vlade obnavljanje dijaloga s Prištinom da bi se ispunio taj, jasno postavljen, uslov za kandidaturu Srbije za prijem u EU.

SPO: Ne podržavamo gubitničku kosovsku politiku

13. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsedništvo Srpskog pokreta obnove podržalo danas stav za hitan nastavak dijaloga s Prištinom uz posredovanje EU i primenu svih postignutih dogovora u tom dijalogu, ali i saopštilo da ne podržava nastavak gubitničke kosovske politike koja šteti i interesima Srbije i

Tadić: Moramo da izgubimo više nego što možemo da dobijemo na Kosovu

13. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio da je svakome u Srbiji jasno da šta god da se odluči u vezi s Kosovom, Srbija ne može dobiti sve. "Tačnije, takve su okolnosti da moramo da izgubimo mnogo više nego što možemo da dobijemo. Mi se sada borimo da nešto dobijemo u

Stefanović: Rešenje za sever Kosova u interesu Srba

12. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović ocenio da je najvažnije da građani razumeju da se Beograd trudio i trudi da rešenje za sever Kosova bude u skladu s nacionalnim interesima koji su i u interesu kosovskih Srba.

Edita Tahiri: Integrisano upravljanje granicom prihvatljivo

11. novembar 2011. | broj komentara 0

Šefica prištinske delegacije Edita Tahiri izjavila da je za Kosovo prihvatljiv predlog posrednika EU Roberta Kupera o integrisanom upravljanju granicom. Edita Tahiri je ocenila da je takav sporazum u skladu sa ustavnim rešenjima na Kosovu.

Stefanović: Rešenje za prelaze posle stava Skupštine

8. novembar 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio da će rešenje za prelaze Brnjak i Jarinje biti poznato čim Skupština Srbije da stav o procesu razgovora s posrednikom EU u dijalogu s Prištinom Robertom Kuperom.

Tahiri najavljuje mogućnost povlačenja iz dijaloga

6. novembar 2011. | broj komentara 0

 Šef pregovaračke delegacije Prištine Edita Tahiri najavila je mogućnost povlačenja iz dijaloga sa Beogradom zbog toga što srpska strana "ne sprovodi dogovore koji su postignuti" i dodala da će se o tome konsultovati "sa prijateljima u EU i SAD".

Stefanović: Rešenje neće biti idealno

30. oktobar 2011. | broj komentara 2

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović izjavio da će uskoro biti nađeno rešenje za krizu na severu Kosova, koje neće biti idealno i neće u potpunosti odgovarati potrebama i ciljevima Srbije.

EU očekuje brz nastavak dijaloga Beograd-Priština

28. oktobar 2011. | broj komentara 0

Evropska unija očekuje brz nastavaj dijaloga Beograd-Priština, u stalnoj je vezi s obe strane, a razgovori o tome su i dalje konstruktivni, izjavila danas predstavnica Evropske komisije za medije. "Obe strane su stavile do znanja da žele da se ponovo uključe u dijalog",

Tadić: Srbija želi nastavak dijaloga o Kosovu

24. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da vlasti žele što brži nastavak dijaloga sa Prištinom, kao i da je sa predstavnicima Srba sa severa Kosova dogovoreno da u ekspertskim grupama koje pripremaju platformu za razgovore učestvuju i njihovi predstavnici.

Stefanović: Prvo rešenje za prelaze, pa nastavak dijaloga

21. oktobar 2011. | broj komentara 0

Srbija je spremna da nastavi dijalog s Prištinom onog časa kad budu postojali obrisi rešenja za administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, izjavio šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

Ban Ki Mun poziva Prištinu i Beograd da reše probleme

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun pozvao Prištinu i Beograd da dijalogom reše probleme, posebno na administrativnim prelazima na severu Kosova.

Dačić: Nove linije razgraničenja za mirno rešenje spora

16. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je potrebno utvrditi nove linije razgraničenja na Kosovu da bi spor Srbije i Kosova bio mirno rešen.

Edita Tahiri: Nastavak razgovora moguć početkom novembra

15. oktobar 2011. | broj komentara 0

Šefica prištinske delegacije Edita Tahiri izjavila je da bi sledeća runda razgovora mogla biti održana početkom novembra, ali da to zavisi od pritiska međunarodne zajednice na Srbiju.

File: Napredak u dijalogu donosi datum za pregovore

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Komesar EU za širenje Štefan File izjavio je danas da će Evropska komisija preporučiti datum za početak pristupnih pregovora sa Srbijom čim bude postignut značajan napredak u nastavku dijaloga s Prišitnom.

Lokalne samouprave severa Kosova: Bićemo fleksibilni

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova izjavili su danas da će biti maksimalno fleksibilni u postizanju rešenja za prelaze Brnjak i Jarinje, koje će omogućiti uklanjanje barikada i tim ispunjenje jednog od uslova za početak pristupnih pregovora Srbije sa EU.

Galuči: EU od Beograda traži predaju severa

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Bivši administrator Ujedinjenih nacija za region Kosovske Mitrovice Džerald Galuči ocenio da je Evropska komisija povezivanjem pitanja severa Kosova i početka pregovora o članstvu sa Srbijom zapravo zatražila predaju severa kosovskim vlastima.

Ivanović: Potreban pritisak na Prištinu

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović izjavio jutros da je nastavak dijaloga Beograda i Prištine izvestan ako Evropska komisija ubedi ambasadora SAD u Prištini da bude deo zajedničkog pritiska na prištinske vlasti.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.