emg home
RSS

Tema:   Dijalog Beograd-Priština

Nova runda dijaloga odložena za kraj juna

10. jun 2011. | broj komentara 0

Posrednik Evropske unije u dijalogu Beograd-Priština Robert Kuper odlučio da novu rundu tog dijaloga, načelno predviđenu za sredinu meseca, odloži za kraj juna kako bi dvema stranama bilo dato više vremena za moguće sporazume, izjavila Maja Kocijančič, portparolka predstavnice

Stefanović: Imovinska prava najveća prepreka u dijalogu

9. jun 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog tima za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović izjavio da je pitanje ostvarenja imovinskih prava najveća prepreka u dijalogu Beograd-Priština.

Tadić: Srbija ispunila obavezu, EU da odradi deo posla

7. jun 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je Srbija hapšenjem haškog optuženika Ratka Mladića ispunila svoju moralnu obavezu ali i uslov za priključenje Evropskoj uniji, i dodao da i EU sada treba da odradi svoj deo posla.

Edita Tahiri: Poseta Ketrin Ešton podsticaj razgovorima

27. maj 2011. | broj komentara 0

Zamenica premijera Kosova Edita Tahiri izjavila je danas da je poseta predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton podsticaj razgovorima Prištine i Beograda i postizanju konkretnih sporazuma.

Zvaničnici: Napredak u razgovorima Beograda i Prištine

25. maj 2011. | broj komentara 0

Zamenica premijera Kosova Edita Tahiri i specijalni izaslanik EU za Kosovo Fernando Đentilini ocenili su danas da je u razgovorima Prištine i Beograda postignut značajan napredak.

Del: Srbija treba da prihvati realnost nezavisnog Kosova

25. maj 2011. | broj komentara 0

Ambasador SAD na Kosovu Kristofer Del izjavio da je prihvatanje realnosti nezavisnog Kosova preduslov za učlanjenje Srbije u EU.

Stefanović: Rešićemo pitanje Kosova

23. maj 2011. | broj komentara 1

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio danas da se nije promenila državna politika u odnosu na Kosovo i dodao kako je uveren da će problem Beograda i Prištine biti trajno rešen, a put Srbije i regiona u EU biti deblokiran.

Mediji: Početkom sedmice dogovor o slobodi kretanja

23. maj 2011. | broj komentara 0

Prištinski Ekspres piše da će početkom nedelje biti postignut sporazum Beograda i Prištine o slobodi kretanja, koji podrazumeva da građani Kosova mogu ući na teritoriju Srbije s kosovskim dokumentima.

Brišambo: Srbija na pozitivnom putu

23. maj 2011. | broj komentara 0

Srbija je na pozitivnom putu, ali je potrebno nastaviti reforme i napore ka stabilnosti i saradnji u regionu i dijalog Beograda i Prištine, rekao generalni sekretar OEBS-a Mark Perin de Brišambo.

Bogdanović: Uradićemo sve da dođemo do najboljeg rešenja za Kosovo

22. maj 2011. | broj komentara 1

Ministar za Kosovo Goran Bogdanović ocenio da u dijalogu Beograda i Prištine mora biti i razgovora o statusu Kosova i da je dobro da ima što više različitih mišljenja o tome.

Barozo: Beogradu i Prištini potrebni konkretni rezultati

21. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Evropske Komisije Žoze Manuel Barozo ocenio da je dijalogu Beograd-Priština potrebno više napretka i rezultata.

Stefanović: Blizu dogovora o katastru i slobodi kretanja

18. maj 2011. | broj komentara 1

Šef tima Vlade Srbije za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da se u poslednjoj rundi razgovora došlo blizu dogovora o katastru i slobodi kretanja i da je EU predložila da se pokrenu i pitanja nestalih i kulturne baštine.

Danas nastavak razgovora timova Beograda i Prištine

17. maj 2011. | broj komentara 0

Četvrta runda razgovora predstavnika Beograda i Prištine biće održana danas i sutra u Briselu, a šefovi timova izneli su različite najave o temama dijaloga.

OEBS: Razgovori Prištine i Beograda počeli dobro

16. maj 2011. | broj komentara 0

Predsedavajući Stalnog saveta OEBS-a Renatas Norkus rekao je danas da su razgovori Beograda i Prištine počeli dobro, ali je dodao da je još dugačak put do pronalaženja rešenja.

Edita Tahiri: Beograd želi da promeni karakter razgovora

16. maj 2011. | broj komentara 0

Šefica prištinskog tima za razgovore s Beogradom Edita Tahiri ocenila je da se Srbija trudi da izmeni karakter razgovora s prištinskim zvaničnicima.

EU: Mogu da uslede novi kontakti Beograda i Prištine

14. maj 2011. | broj komentara 0

Specijalni predstavnik EU na Kosovu Fernando Đentilini ocenio je da, nakon boravka šefa beogradskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića na Kosovu, mogu da uslede novi direktni kontakti Prištine i Beograda.

Stefanović: Poseta Prištini prekretnica u budućim odnosima

14. maj 2011. | broj komentara 0

Šef pregovaračkog tima Srbije Borislav Stefanović ocenio je da poseta Prištini predstavlja način kojim će se eliminisati prepreke koje postoje između dve strane bez narušavanja suvereniteta Srbije, prenela je danas dnevna štampa.

SNV: Vratiti vladiku Artemija na Kosovo

13. maj 2011. | broj komentara 0

Članovi Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović i Marko Jakšić pozvali su danas Srpsku pravoslavnu crkvu da povuče odluku o raščinjenju vladike eparhije Raško-prizrenske Artemija i vrati mu nadležnost.

Stefanović: Konkretni problemi prioritet u razgovorima

13. maj 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog tima za pregovore s Prištinom Borislav Stefanović kazao je da su pregovarački timovi Beograda i Prištine juče raspravili konkretne probleme, svesni da različiti stavovi o statusu južne srpske pokrajine ne bi trebalo da budu u prvom planu.

SB UN bez saglasnosti o istrazi o trgovini organima

13. maj 2011. | broj komentara 1

Članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija večeras su se saglasile da je potrebna istraga o navodima iz izveštaja Dika Martija o nehumanom postupanju prema ljudima i trgovini ljudskim organima na Kosovu, ali ne i u vezi s tim ko treba da vodi tu istragu.

Incident u Prištini zbog razgovora Stefanovića i Kučija

12. maj 2011. | broj komentara 0

Sastanak šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića i zamenika premijera Kosova Hajredina Kučija počeo je danas popodne u zgradi Vlade Kosova, ispred koje je došlo do incidenta tokom kojeg su povređeni policajci.

Tadić: Stefanovićeva poseta Kosovu doprineće boljoj atmosferi (VIDEO)

11. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da poseta šefa pregovaračkog tima Srbije Borislava Stefanovića Kosovu može doprineti poboljšanju atmosfere u dijalogu i pronalaženju zajedničkih ciljeva u čitavom procesu.

Stefanović će u Prištini objasniti viđenje Beograda

4. maj 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović rekao je da će pre nastavka pregovora s delegacijom Kosova u Briselu sredinom maja posetiti Prištinu da bi albanskoj javnosti objasnio beogradsko viđenje situacije.

Bogdanović: Moguć kompromis u vezi s Kosovom

3. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar za Kosovo Goran Bogdanović izjavio da je u pregovorima s Prištinom potrebno više pragmatičnosti radi rešenja konkretnih pitanja, ali da dogovore opterećuje to što su sve teme u vezi sa statuom Kosova.

Stefanović: Podela Kosova samo jedna od tema

27. april 2011. | broj komentara 0

Šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović ponovio je danas da je podela Kosova samo jedna od tema o kojoj je Beograd spreman da razgovara i da skupštinska rezolucija o Kosovu daje dovoljno prostora za to.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.