emg home
RSS

Tema:   Dušan Petrović

Sporazum o lakšoj trgovini na Balkanu

18. maj 2012. | broj komentara 0

Ministarstvo za poljoprivredu i trgovinu i Međunarodna finansijska koropracija potpisali danas sporazum o smanjenju regulatornih i administrativnih ograničenja u trgovinskoj logistici i usklađivanju prekograničnog sistema usluga na prostoru Zapadnog Balkana.

Poljoprivrednici blokiraju puteve

26. april 2012. | broj komentara 0

Nezadovoljni poljopriverednici i danas, drugi dan uzastopno, blokiraju veći broj saobraćajnica u Vojvodini i dva putna pravca u Šumadiji.

Za povredu konkurencije kazne 29 miliona evra

11. april 2012. | broj komentara 0

Komisija za zašititu konkurencije u 2011. kompanijama izrekla kazne za kršenje konkurencije u iznosu od 3,2 milijarde dinara, 29 miliona evra, rekla je danas predsednica Komisije za zaštitu konkurencije Vesna Janković.

Ministar: Nema razloga za proteste poljoprivrednika

5. april 2012. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu Dušan Petrović izjavio danas da nema razloga da se iko buni zbog novih mera agrarne politike jer ničiji legitimni interes nije ugrožen.

Jovanović: Ministarstvo pomaže seljačke tajkune

1. april 2012. | broj komentara 0

Predsednik Opštine Topola Dragan Jovanović izjavio da se sredstva od poljoprivrednih subvencija daju velikim firmama u kojima ministar za poljoprivredu ima partijske prijatelje, a to su Victoria Group i MK komerc.

Srbija i Grčka razvijaju saradnju u poljoprivredi

30. mart 2012. | broj komentara 0

Ministarstvo Srbije za poljoprivredu i Ministarstvo Grčke za ruralni razvoj i hranu potpisali danas memorandum o saradnji u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Poljoprivrednici krenuli traktorima ka Beogradu

29. mart 2012. | broj komentara 0

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine i iz delova centralne Srbije krenuli su u 9.00 traktorima za Beograd, u znak protesta zbog uredbi Vlade Srbije koje, po njihovom mišljenju, favorizuju prerađivačku industriju na štetu poljoprivrednih proizvođača.

Petrović: Nov način subvencionisanja snižava cene

28. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je danas da će novi način subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje omogućiti da se na duži rok stabilizuju cene namirnica i istovremeno ne ugroze interesi poljopriverdnika.

Podsticaji iz budžeta za svakog poljoprivrednika

28. mart 2012. | broj komentara 0

Svako u Srbiji ko bude proizvodio hranu dobiće ove godine podsticajna sredstva iz budžeta, bez obzira na to da li je platio doprinose za penzijsko osiguranje, rekao danas u Grabovici ministar za poljoprivredu Dušan Petrović.

Poljoprivrednici sutra traktorima u Beograd

28. mart 2012. | broj komentara 0

Neki poljoprivrednici iz Vojvodine i drugih delova Srbije krenuće sutra u protestnu vožnju traktorima do Beograda, rekao član organizacionog odbora protesta Ilija Grujić.

Država plaća premije osiguranja za kredite za stočarstvo

27. mart 2012. | broj komentara 0

Država će plaćati punu premiju osiguranja za subvencionisane kredite namenjene stočarstvu, izjavio ministar za poljoprivredu Dušan Petrović.

Petrović: Godina posvećena privlačenju investicija

23. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za trgovinu i poljoprivredu Dušan Petrović izjavio da će ova godina biti posvećena privlačenju stranih investitora.

Petrović: Buduća vlada kao i ova

23. mart 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović rekao je danas da će buduću vladu činiti stranke koje su i u aktuelnoj vladi i odbacio mogućnost koalicije DS-a sa Srpskom naprednom strankom.

Petrović: NIS diktira tržištu goriva

21. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu i trgovinu Dušan Petrović izjavio da je tržište naftnih derivata stabilizovano i da očekuje sniženje cena, a da NIS diktira celom tržištu goriva.

RIK proglasio listu "Izbor za bolji život-Boris Tadić"

18. mart 2012. | broj komentara 0

Republička izborna komisija večeras proglasila izbornu listu "Izbor za bolji život-Boris Tadić".

Ponegde smanjena prodaja goriva, bojkot nije potpuno uspeo

15. mart 2012. | broj komentara 0

Poziv potrošačima u Srbiji da danas, na Svetski dan potrošača, ne kupuju gorivo, zbog učestalih poskupljenja, nije u potpunosti uspeo, iako je u pojedinim delovima zemlje zabeležena manja prodaja naftnih derivata.

Petrović: Ubuduće subvencije po količini proizvodnje

15. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović najavio je danas da će naredne sedmice biti doneta uredba o subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje, koja predviđa subvencije po količini proizvodnje.

Vodeće stranke i dalje ne govore o koalicionim partnerima

14. mart 2012. | broj komentara 0

Funkcioneri vodećih pet stranka u Srbiji još se ne izjašnjavaju o mogućim koalicionim partnerima, ali su svi, osim predstavnika Demokratske stranke, ocenili da su zemlji potrebne promene.

Usvojena uredba o subvencionisanju kredita za poljoprivredu

9. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije je usvojila uredbu o subvencionisanju kredita za poljoprivredu u 2012. godini sa ukupno 400 miliona dinara iz državnog budžeta, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Tadić i Monti: Veliki potencijal sa saradnju

8. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Italije Mario Monti saglasili su se danas u Beogradu da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje u ekonomiji i na planu evropskih integracija, a da je jedina tačka neslaganja pitanje Kosova.

Otvoren Poslovni forum Kopaonik

6. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović izjavio da je cilj 19. Poslovnog foruma Kopaonik, a koji je danas otvorio, da pomogne kreatorima ekonomske politike da što efikasnije nađu put do optimalnih rešenja za probleme u srpskoj ekonomiji.

Šoškić: Tadić me nije pritiskao da stabilizujem kurs

5. mart 2012. | broj komentara 0

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio da ga predsednik Srbije Boris Tadić nije pritiskao da stabilizuje kurs i naveo da NBS očekuje da bi u narednom periodu moglo da dođe do određene stabilizacije deviznog kursa.

Tadić: Srbiji svake godine 60 miliona evra

3. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić izjavio da će Srbiji od sledeće budžetske decenije EU svake godine pristizati 60 miliona evra bespovratne pomoći, što će biti konkretna korist dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Denio i Petrović potpisali sporazum u oblasti poljoprivrede

2. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu Dušan Petrović i ambasador Francuske u Srbiji Fransoa Gzavije Denio potpisali danas sporazum o saradnji u oblasti poljoprivrede, čiji je cilj unapređenje institucionalne, političke i ekonomske saradnje dve zemlje.

Vlada usvojila uredbu o prodaji 50.000 tona kukuruza

1. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije donela je danas uredbu o prodaji 50.000 tona kukuruza iz robnih rezervi po ceni od 18 dinara za kilogram, izjavio je danas ministar poljoprivrede Dušan Petrović.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.