emg home
RSS

Tema:   Dušan Petrović

Petrović: Status kandidata licenca za bezbedne investicije

1. mart 2012. | broj komentara 0

Status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji je licenca da je u Srbiju bezbedno investirati, a od 2014. Srbiji će iz pretpristupnih fondova samo za oblast agrara biti dostupno 40 miliona evra godišnje, izjavio ministar za poljoprivredu i trgovinu Dušan Petrović.

Petrović: Građani ne treba da strepe od poskupljenja hrane

1. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu i trgovinu Dušan Petrović izjavio da građani ne treba da strepe od poskupljenja osnovnih životnih namirnica jer će država učiniti sve u skladu sa zakonom da zaštiti ugroženo stanovništvo i to bez ugrožavanja bilo čijih legitimnih poslovnih

Dačić: Svi koji imaju problema s korupcijom da zovu MUP

28. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić na sastanku s komesarom EU za unutrašnje tržiste i usluge Mišelom Barnijeom rekao da svako ko ima problema zbog korupcije u Srbiji treba da se obrati MUP-u i da će krivci biti uhapšeni.

Ministar: Srbija ne koristi veliki potencijal pčelarstva

18. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu Dušan Petrović izjavio da je Srbija bogom dana zemlja za pčelarstvo, koja u toj oblasti koristi manje od jednog procenta potencijala.

Petrović: Bez poremećaja u snabdevanju hranom

13. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu i trgovinu Dušan Petrović izjavio da do sada nije primećena destabilizacija u snabdevanju tržišta hranom, uprkos teškoj vremenskoj situaciji.

Danska pomaže voćarstvo s 5,35 miliona evra

10. februar 2012. | broj komentara 0

Predstavnici Srbije i Danske potpisali su danas u Beogradu sporazum o realizaciji dvogodišnjeg programa pomoći privatnom sektoru za razvoj proizvodnje jagodičastog i bobičastog voća u južnoj Srbiji, za šta će Danska izdvojiti 5,35 miliona evra.

Petrović: Robne rezerve imaju dovoljno robe

9. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu i trgovinu Dušan Petrović izjavio da Robne rezerve imaju dovoljno namirnica, energenata, stočne hrane i mašina kojima mogu da intervenišu u snegom ugroženim krajevima u slučaju potrebe.

Petrović: Srbi na Kosovu treba da rade s Beogradom

6. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu Dušan Petrović ocenio da bi interesi Srba na Kosovu bili najbolje zaštićeni ako bi oni s Beogradom zajednički radili na ostvarivanju plana koji je predstavio predsednik Srbije Boris Tadić.

Petrović: Snabdevanje namirnicama pod kontrolom

6. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu i trgovinu Dušan Petrović izjavio da je situacija sa sanbdevanjem namirnicama u zemlji pod kontrolom, ali da će i ova sedmica biti teška zbog niskih temeratura i snega.

Velika očekivanja od dolaska Kampine u Srbiju

3. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović ocenio je danas da će dolazak velike kompanije Kampina (Campina) u Srbiju pozitivno uticati na domaću industriju mleka i na poljoprivredne proizvođače.

Petrović: Nikolić ne može da uvede Srbiju u EU

12. januar 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio da posle izbora neće biti koalicije sa Srpskom naprednom strankom i da Tomislav Nikolić ne može da uvede Srbiju u Evropsku uniju.

Robne rezerve raspolagaće sa 300 miliona evra

3. januar 2012. | broj komentara 0

Republičke robne rezerve raspolagaće u 2012. godini sa 300 miliona evra državnih garancija koje će im omogućiti zaduživanje kod banaka, kako bi postale novi instrument agrarne politike, izjavio je ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović.

Petrović: DS neće u vladu sa SNS

2. januar 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) Dušan Petrović izjavio je da DS neće formirati postizbornu koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) jer naprednjaci "nemaju dovoljno kapaciteta" da vode Srbiju ka Evropskoj uniji.

Vlada Srbije nije razmatrala ograničavanje marži

29. decembar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije danas nije razmatrala usvajanje uredbe o ograničavanju trgovačke marže na osnovne životne namirnice na 10 odsto, izjavio je danas šef vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Azerbejdžan predložio konkretne oblike saradnje sa Srbijom

23. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Azerbejdžana Ismet Abasov predložio je srpskom ministru poljoprivrede Dušanu Petroviću konkretne oblike saradnje dve zemlje, u prvom redu u oblasti veterine, mlekarstva i proizvodnje alkoholnih i bezalkoholnih pića, preneli su danas azerbejdžanski

Petrović: Povećanje robne razmene sa Azerbejdžanom 2012.

22. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je danas da bi početkom naredne godine Srbija i Azerbejdžan trebalo da povećaju robnu razmenu u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Država formira nacionalni savet za zaštitu potrošača

14. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je danas da je pokrenuta procedura za osnivanje nacionalnog saveta za zaštitu potrošača, koji bi trebalo da uradi strategiju za zaštitu potrošača u Srbiji.

Ljajić: Profitirale antievropske snage

12. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za rad Rasim Ljajić ocenio jutros da su vladajuće stranke najviše izgubile odlukom da Srbiji ne bude dodeljen status kandidata za članstvo u EU, a da su profitirale antievropske snage u zemlji.

Cvetković: Dogovorene mere za kreditiranje preduzeća

10. decembar 2011. | broj komentara 1

Premijer Mirko Cvetković izjavio da su se na današnjem sastanku predstavnici države, banaka i privrede dogovorili o merama koje će olakšati kreditiranje preduzeća i obezbediti bolju likvidnost bankarskog sistema.

Petrović: Uskoro rešenje problema malinara

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović najavio je danas bi uskoro trebalo da bude nađeno rešenje koje će omogućiti razvoj malinarstva u Srbiji.

Dačić i Petrović: Srbija ispunila sve uslove EU

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Srbija je ispunila sve uslove za status kandidata za prijem u Evropsku uniju, ocenili su danas ministri za unutrašnje poslove i poljoprivredu Ivica Dačić i Dušan Petrović.

Otvoren novi pogon mlekare Megle u Kragujevcu

6. decembar 2011. | broj komentara 0

Mlekara Megle (Meggle) Srbija otvorila je danas rekonstruisani pogon za preradu mleka i mlečnih poroizvoda u koji je uložila četiri miliona evra.

Petrović: Vlada je stabilna

24. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu i potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović rekao danas da je Vlada stabilna i da će izbori biti na proleće, kada to zakon i Ustav propisuju.

Petrović: Vlada nije u krizi, budžet će biti usvojen

21. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović izjavio je danas u Novom Sadu da Vlada Srbije nije u krizi i odbacio mogućnost da budžet za narednu godinu ne bude usvojen.

Petrović: Hrana je za Srbiju što i nafta za arapske zemlje

21. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivred Dušan Petrović izjavio da je Srbija danas, po poljoprivredi, poput arapskih zemalja pre eksploatacije nafte.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.