emg home
RSS

Tema:   Dušan Petrović

Otvoren 49. Međunarodni sajam nameštaja

14. novembar 2011. | broj komentara 0

Vrednost izvoza industrije nameštaja u Srbiji u prvih devet meseci bila oko 152 miliona evra, što je rast od 20 odsto, izjavio je danas ministar za poljoprivredu i trgovinu Dušan Petrović otvarajući 49. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije.

Tadić večerao s predstavnicima Delhaizea

9. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić sinoć organizovao večeru za članove Izvršnog komiteta Delhaizea i iskazao zahvalnost što je ta kompanija odlučila da investira u Srbiju.

Subvencije proizvođačima mleka 2012. iste ili veće

8. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu Dušan Petrović rekao je danas da će subvencije proizvođačima mleka u 2012. biti iste ili više nego ove godine.

Tadić: Poljoprivredni inženjeri da pomognu seljaku

29. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio danas novozaposlenim inženjerima poljoprivrede da svojim savetima treba da pomognu srpskom seljaku da poveća proizvodnju i prihode.

Ljubitelji životinja protestovali u centru Beograda

29. oktobar 2011. | broj komentara 0

Nekoliko stotina građana, vlasnika i ljubitelja pasa i predstavnici udruženja za zaštitu životinja protestovali danas u Beogradu zbog nesankcionisanja napuštanja pasa i inicijative da se dozvoli ubijanje pasa i mačaka koji određeno vreme provedu u azilu.

Petrović: Vlada će sprečiti neopravdana poskupljenja

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Minstar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović poručio je danas da će Vlada sprečiti svako neopravdano poskupljenje životnih namirnica i da će zaštiti standard građana.

Petrović: Izbori će biti na vreme, na proleće

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio da će izbori u Srbiji najverovatnije biti održani na proleće.

DS: Nema razloga za izbore pre proleća

20. oktobar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio da nema nijednog razloga da izbori budu održani pre proleća.

Dva puta više siromašnih među poljoprivrednicima

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović izjavio je danas da je među građanima Srbije kojima je poljoprivreda osnovna delatnost ili im pomaže za povećanje kućnog budžeta, dva puta više siromašnih nego među urbanim stanovništvom.

Brefor: Srbija ima nisku konkurentnost u proizvodnji

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Srbija je mala zemlja s malim udelom na tržištu Evrope i niskom konkurentnošću u proizvodnji, izjavio je danas šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor.

Vlada ukinula carinu na uvoz sojine sačme

5. oktobar 2011. | broj komentara 1

Vlada Srbije donela je odluku da ukine sve carine i prelevmane na uvoz sojine sačme u Srbiju, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Petrović: Ne postoje ekonomski razlozi da hrana bude skuplja

30. septembar 2011. | broj komentara 0

Ne postoje ekonomski razlozi da hrana u Srbiji bude skuplja, a mnogi proizvodi bi mogli da budu i jeftiniji nego sada, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović.

Petrović: Nema opravdanja za poskupljenja hrane

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Srbija je ušla u period stabilizacije cena i nema ekonomskih razloga za poskupljenje najvećeg broja životrnih namirnica, izjavio je danas ministar poljoprivrede Dušan Petrović.

Petrović: Nema ekonomskog razloga za poskupljenje šećera

21. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović izjavio je danas ne očekuje poskupljenje šećera jer za to, kako je rekao, ne postoji utemeljen ekonomski razlog.

Hladnjača Sirogojno kompani i malinari postigli dogovor

14. septembar 2011. | broj komentara 1

Otkupljivači iz hladnjače "Sirogojno kompani" i proizvođači maline dogovorili su danas da se otkupna cena tog voća poveća za 10 dinara, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Petrović: U planu navodnjavanje oko milion hektara

8. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu Dušan Petrović najavio da će u naredna dva meseca biti završen plan o navodnjavanju oko milion hektara obradivih površina u Srbiji.

Petrović: Građani ne treba da strahuju od poskupljenja

5. septembar 2011. | broj komentara 0

Građani Srbije ne treba da strahuju od poskupljenja cena prehrambenih roba, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović.

Petrović: Do kraja oktobra posao za nezaposlene agronome

5. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu Dušan Petrović najavio da će do kraja oktobra svaki nezaposleni agronom dobiti posao i sklapanjem ugovora s državom postati savetodavac poljoprivrednim proizvođačima.

Petrović: Pad podrške EU ne treba da brine

3. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu i potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović poručio da ne bi trebalo da zabrinjava pad podrške građana ulasku Srbije u Evropsku uniju jer je u nekim zemljama koje su bliže članstvu ta podrška još manja.

Dogovor malinara i otkupljivača, otkupna cena 100 dinara

7. avgust 2011. | broj komentara 0

Proizvođači malina i otkupljivači tog voća iz ariljskog kraja postigli su dogovor rano jutros u Vladi Srbije da početna otkupna cena maline bude 100 dinara po kilogramu.

Petrović: Odluka o ceni hleba pravična

22. jul 2011. | broj komentara 0

Nova cena hleba Sava od 45,97 dinara temelji se na proizvođačkoj ceni od 39 dinara, izjavio ministar za poljoprivredu i trgovinu Dušan Petrović, ističući da odluka Vlade o pojeftinjenju hleba od belog brašna T-500 neće nikog ekonomski ugroziti i da će zaštiti građane

Petrović: Srbija će od članica CEFTA tražiti da reaguju

22. jul 2011. | broj komentara 0

Srbija će od potpisnica sporazuma CEFTA tražiti da reaguju na odluku Prištine o zabrani ulaska robe iz centralne Srbije u Pokrajinu, najavio ministar za trgovinu i poljoprivredu Dušan Petrović.

Petrović: Vlada će pomagati poljoprivrednike

9. jul 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Dušan Patrović izjavio je danas u Velikoj Plani da će Vlada Srbije pomoći svakom poljoprivredniku koji ima dobar plan za posao i da će do kraja godine poljoprivredu kreditirati sa 10 miliona evra.

Petrović: Dobro je da sportisti budu ambasadori ekonomije

7. jul 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede, trgovine, vodoprivrede i šumarstva Dušan Petrović oceno je danas da je dobra i normalna stvar da sportisti budu ambasadori ekonomije Srbije.

Petrović: Pozajmice iz robnih rezervi ne ugrožavaju državni interes

7. jul 2011. | broj komentara 0

Pozajmljivanjem robe iz Robnih rezervi nije ugrožen državni interes i u protekla tri i po meseca nije bilo problematičnih situacija u toj oblasti, izjavio je ministar za trgovinu i poljoprivredu Dušan Petrović.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.