emg home
RSS

Tema:   Dušan Petrović

Petrović: Hrana neće poskupeti

24. jun 2011. | broj komentara 0

Dušan Petrović, ministar poljoprivrede i trgovine rekao je danas da hrana neće poskupeti uprkos rastu cena goriva.

Petrović: Pomoć Slovenije u usklađivanju propisa sa EU

16. jun 2011. | broj komentara 0

Ministri Srbije i Slovenije za poljoprivredu Dušan Petrović i Dejan Židan dogovorili produbljenje saradnje dve zemlje, posebno u oblasti veterine, fitosanitarnih poslova i privrede.

Poljoprivrednicima regresirano osiguranje proizvodnje

13. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović potpisao je danas ugovore sa predstavnicima osiguravajućih kompanija, koji će omogućiti poljoprivrednim proizvođačima regresirano osiguranje životinja, useva i plodova u ovoj godini.

Uskoro ukidanje zabrane izvoza pšenice

13. jun 2011. | broj komentara 0

Uredba o zabrani izvoza pšenice, koja ističe 16. juna, neće biti produžena, a pokazalo se da je ispunila svoj cilj i obezbedila snabdevenost tržišta, rekao je danas Dušan Petrović, ministar poljoprivrede i trgovine.

Cvetković: Integrisana usluga PTT-a šansa za izvoz

7. jun 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković ponovio je danas da će PTT Srbija uvesti uslugu koja će omogućiti malim i srednjim preduzećima da povećaju izvoz.

Vlada subvencioniše kredite za poljoprivrednike

6. jun 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije i šest banaka sklopili su danas ugovor o subvencionisanju dela kamate za kredite namenjene finansiranju primarne poljoprivredne proizvodnje.

Postignut dogovor Ministarstva i poljoprivrednika

4. jun 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo za poljoprivredu i predstavnici poljoprivrednika koji su prethodnih dana štrajkovali blokirajući puteve na severu zemlje postigli dogovor da subvencije ostanu na prošlogodišnjem nivou. Blokade povučene.

Petrović: Najpre isplata subvencija za oranice do 30 hektara

3. jun 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede će ove godine isplatiti subvencije od 14.000 dinara po hektaru svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za površine do 30 hektara, a za oranice od 30 do 100 hektara subvencije će biti isplaćene do kraja januara sledeće godine, izjavio je

Kiš: Ratari neće obustaviti proteste

2. jun 2011. | broj komentara 1

Asocijacija poljoprivrednika pozvala ratare da obustave protest i blokade puteva, ali oni nisu poslušali taj apel jer su nezadovoljni ishodom sinoćnih pregovora u Vladi Srbije, rekao je danas predsednik tog udruženja Miroslav Kiš.

Poljoprivrednici ne odustaju od protesta

1. jun 2011. | broj komentara 0

Poljoprivrednici u Vojvodini najavili su da će danas ponovo pokušati da traktorima dođu u Beograd, na protest ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede.

Poljoprivrednici blokirali Varadinski i Žabaljski most (VIDEO)

31. maj 2011. | broj komentara 3

Poljoprivrednici su traktorima danas blokirali Varadinski most u Novom Sadu, koji spaja Novi Sad sa Petrovaradinom i nalazi se na trasi starog magistralnog puta ka Beogradu.

Nova podsticajna sredstva za proizvodnju vina

28. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović najavio je nova podsticajna sredstva za formiranje zasada vinove loze i proizvodnju vina.

Portal Nacionalni brend Srbije proradiće ovih dana

24. maj 2011. | broj komentara 0

Portal Nacionalni brend Srbije počeće da radi ovih dana, izjavio je Dušan Petrović, ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Petrović: Imamo 180 miliona tona neiskorišćene biomase

20. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović izjavio je danas da Srbija ima 180 miliona tona neiskorišćene biomase u nekvalitetnim šumama, što je jednako količini od 60 miliona tona nafte.

Petrović: Najviše novca za subvencionisanje kamata

19. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu Dušan Petrović izjavio danas u Novom Sadu da će njegovo ministarstvo tokom godine najviše novca uložiti u subvencionisanje kamata pri uzimanju poljoprivrednih kredita.

Dovoljno sredstava za subvencionisanje kredita

17. maj 2011. | broj komentara 0

U budžetu je obezbeđeno dovoljno sredstava za subvencionisanje kredita namenjenih poljoprivrednicima, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović i istakao da je cilj da što veći broj gazdinstava u Srbiji "postane samoodrživo".

Tadić: Sistemske budžetske mere za razvoj poljoprivrede (VIDEO)

14. maj 2011. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da Vlada Srbije u narednom periodu mora da sistemskim budžetskim merama podstakne intenziviranje investicija u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Usvojena Uredba o subvencionisanim kreditima poljoprivredi

13. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović izjavio je da je Vlada Srbije danas usvojila Uredbu o subvencionisanim kreditima za poljoprivredu i da u tom programu kreditiranja za sada učestvuju četiri banke, ali da očekuje još njih.

Memorandum o poljoprivrednoj saradnji Srbije i Litvanije

13. maj 2011. | broj komentara 0

U Vladi Srbije danas potpisan Memorandum o saradnji Srbije i Litvanije u oblasti agrara, koji će se pre svega odnositi na unapređenje biljne i stočarske proizvodnje.

Petrović: Dolazak Deleza povećava izvozne šanse domaćih kompanija

10. maj 2011. | broj komentara 0

Dušan Petrović, ministar poljoprivrede i trgovine rekao je danas da će dolazak Deleza (Delhaize) povećati efikasnost trgovine, a posredno i proizvodnje.

Sastanak domaćih proizvođača i kompanije Delhaize

9. maj 2011. | broj komentara 0

Mini-sajam nabavke, na kom će se domaći proizvođači sastati s predstavnicima belgijske kompanije Delhaize, biće održan sutra u Privrednoj komori Srbije.

Subvencionisani krediti za poljoprivredu sledeće sedmice

5. maj 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo za poljoprivredu će najverovatnije sledeće nedelje izaći s merama koje treba da stave na raspolaganje poljoprivrednicima različite vrste sredstava, izjavio je danas resorni ministar Dušan Petrović.

Najavljene kontrole primene Zakona o GMO

26. april 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović upozorio je danas da će u maju nadležne inspekcijske službe početi intenzivne kontrole useva, proizvoda, roba i objekata radi kontrole primene Zakona o genetski modifikovanim organizmima.

Petrović: Ne očekujem poskupljenje životnih namirnica

22. april 2011. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu, trgovinu, šumarstvo i vodoprivredu Dušan Petrović rekao da sledećih meseci ne očekuje poskupljenje osnovnih životnih namirnica.

Cvetković: Vlada razmatra mere za ograničenje cena hrane

12. april 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da Vlada razmatra dodatne mere kojim bi se suzbilo poskupljenje hrane. Cvetković nije naveo o kakvim merama se radi, kao ni kada bi počela njihova primena.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.