emg home
RSS

Tema:   Dušan Petrović

Vlada podržava razvoj međunarodne arbitraže

8. april 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije će dati punu podršku razvoju instituta međunarodne arbitraže jer je nacionalni zadatak Srbije da se što brže približi EU, kazao je danas ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Petrović: Uredba o ceni hleba štiti interes građana

2. april 2011. | broj komentara 1

Vlada Srbije ograničila je cenu vekne hleba "sava" na 54,22 dinara kako bi zaštitila interese građana i smanjila mogućnost da tržište bude ugroženo, rekao je ministar poljoprivrede Dušan Petrović.

Vlada odobrila bescarinski uvoz 100.000 tona pšenice

31. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović rekao je danas da je Vlada donela odluku da u naredna tri meseca, koliko traje uredba o zabrani izvoza pšenice i brašna, dozvoli bescarinski uvoz 100.000 tona pšenice i omogući izvoz 11.000 tona brašna mesečno.

Petrović: Građani mogu da očekuju rast standarda

25. mart 2011. | broj komentara 0

Građani Srbije u naredne dve godine mogu da očekuju poboljšanje životnog standarda, izjavio je danas ministar trgovine i poljoprivrede Dušan Petrović.

Petrović: Jasni znaci oporavka automobilske industrije

25. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović otvorio je danas u Beogradu 49. Medjunarodni salon automobila i istakao da postoje vrlo jasni znaci oporavka automobilske industrije koji je kriza najteže pogodila.

Petrović: Nije prekršen ni jedan međunarodni sporazum

22. mart 2011. | broj komentara 0

Odluka o zabrani izvoza pšenice i brašna iz Srbije doneta je uz konsultacije sa Evropskom unijom i potpuno je u skladu sa CEFTA sporazumom, izjavio je danas ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović.

Petrović podneo ostavku na mesto člana u UO NIS

17. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović podneo je danas ostavku na mesto člana Upravnog odbora Naftne industrije Srbije (NIS), saopštilo je danas to ministarstvo.

Vlada zabranila izvoz pšenice

16. mart 2011. | broj komentara 0

Zabrana izvoza pšenice iz Srbije, koju je Vlada Srbije uvela danas, pomoći će da se stabilizuje tržište i neće trajati duže od tri meseca, izjavio je ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović.

Petrović: Startuju vladine mere za pospešivanje izvoza (VIDEO)

15. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar trgovine i poljoprivrede Dušan Petrović rekao je danas da će Vlada Srbije vrlo brzo doneti mere koje će dovesti do povećanja izvoza ali i do stabilizacije na domaćem tržištu.

Cvetković saopštio imena kandidata za sastav nove vlade (VIDEO)

8. mart 2011. | broj komentara 1

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković saopštio je danas imena kandidata sa sastav nove rekonstruisane vlade koje će predložiti Skupštini Srbije.

Petrović: Izbori u martu 2012.

12. januar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio da u 2011. neće biti izbora, već u martu 2012, a da će DS ponovo pobediti.

Novo rukovodstvo DS-a bez Jeremića

19. decembar 2010. | broj komentara 1

Kasno noćas Demokratska stranka izabrala novo rukovodstvo. Vuk Jeremić nije postao potpredsednik stranke.

Tadić: 2011. treba da bude radna, a ne izborna

18. decembar 2010. | broj komentara 1

Predsednik Demokratske stranke i Srbije Boris Tadić rekao je danas da će 2011. biti odlučujeće važna za narednu deceniju, u kojoj će biti sproveden novi program razvoja do 2020, i dodao da upravo zbog toga sledeća godina ne sme da bude izborna, već radna.

Ministarka najavila izmene pravosudnih zakona

7. decembar 2010. | broj komentara 2

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila da će sledeće sedmice Vladi predložiti izmene Zakona o Visokom savetu sudstva i Zakona o sudijama, navodeći da će biti preispitane odluke neizboru nekih sudija.

DS: U 2010. borba protiv siromaštva

12. januar 2010. | broj komentara 0

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio da će najvažniji zadatak te stranke i vladajuće koalicije u 2010. biti borba protiv siromaštva.

Novi Upravni odbor NIS-a

1. jul 2009. | broj komentara 0

Na Godišnjoj skupštini akcionara Naftne industrije Srbije izabran novi Upravni odbor tog preduzeća. Na čelu UO savetnik predsednika Izvršnog odbora Gazpromnjefta Dmitrij Mališev.

"Još jedna revizija u NIS-u"

30. maj 2009. | broj komentara 0

Nova revizija jedini je ispravan put da se ustanovi šta se dogodilo sa poslovanjem Naftne industrije Srbije u 2008. godini, tj. da li je kompanija zaista poslovala sa gubitkom od osam milijardi dinara, kaže za B92 Dušan Petrović, član upravnog odbora NIS-a. Petrović najavljuje

Tadić i Šojgu o Južnom toku i ekonomskoj krizi

3. april 2009. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar za vanredne situacije Ruske federacije Sergej Šojgu dali su danas podršku realizaciji prejekta Južni tok u što kraćem roku.

Oba bloka tvrde da imaju većinu, SPS uzdržan

22. maj 2008. | broj komentara 0

Predstavnici DS-a, kao i funkcioneri SRS-a, rekli su na današnjim konsultacijama kod predsednika Republike da imaju većinu za formiranje vlade, dok se socijalisti, od kojih zavisi većina u parlamentu, nisu izjasnili koga će podržati.

Ren odložio potpisivanje Političkog sporazuma

6. februar 2008. | broj komentara 0

Komesar za proširenje Evropske unije Oli Ren izjavio je da se odlaže potpisivanje političkog sporazuma sa Srbijom, koje je bilo planirano za 7. februar. Tekst sporazuma već objavljen, sutra i zvanično. 17 ministara traži sednicu Vlade.

Korupcija u Srbiji: Da li nam je bolje?

17. novembar 2007. | broj komentara 0

Kupovina flaše viskija ili bombonjere pre odlaska na operaciju za sedamdeset odsto građana Srbije jeste korupcija. Više o tome u novom broju Ekonomist magazina.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.