emg home
RSS

Tema:   EK

Dogovoreni pravila i kriterijumi za preispitivanje odluka o sudijama i tužiocima

21. maj 2011. | broj komentara 2

Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca sa evropskim ekspertima i strukovnim udruženjima dogovorili pravila i kriterijume za preispitivanje odluka prvih sastava VSS-a i DVT-a o opštem izboru nosilaca pravosudnih funkcija.

Barozo: Vreme brzo prolazi, ključ je u vašim rukama

18. maj - 19. maj 2011 | broj komentara 0

Evropska unija pozdravlja dosadašnje rezultate Srbije u procesu evropskih integracija, ali je pred njom još posla koji treba da se uradi da bi se približila članstvu u EU, poručio je posle sastanka sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem predsednik Evropske komisije Žoze

Aselborn: Kandidatura moguća i bez Mladića

17. maj 2011. | broj komentara 0

Šef diplomatije Luksemburga Žan Aselborn rekao je danas u Beogradu da hapšenje haških optužnika Ratka Mladića i Gorana Hadžića nije uslov Srbiji za sticanje statusa kandidata za članstvo u EU.

Danska uvela pogranične kontrole

12. maj 2011. | broj komentara 0

Danska sinoć donela odluku o ponovnom uvođenju pograničlnih kontrola.

Đelić izneo predlog država Zapadnog Balkana za efikasniju pomoć EU

11. maj 2011. | broj komentara 0

Vicepremijer Božidar Đelić sinoć u Zagrebu predstavnicima Evropske komisije predstavio zajednički predlog zemalja Zapadnog Balkana za efikasniju pomoć državama koje su u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Jasna Matić: Digitalna TV u Srbiji od aprila 2012.

7. maj 2011. | broj komentara 0

Srbija bi do 4. aprila 2012. trebalo da pređe na digitalno emitovanje televizijskog signala, izjavila državna sekretarka za digitalnu agendu Jasna Matić.

U Briselu skup o medijima na Balkanu

6. maj 2011. | broj komentara 0

U Briselu će danas, u organizaciji Evropske komisije, biti održana konferencija o problemima slobode medija i izražavanja na Zapadnom Balkanu i u Turskoj, uz učešće zvaničnika EK i predstavnika medija iz regiona i nekih članica Evropske unije.

Počelo prikupljanje milion potpisa za REKOM

26. april 2011. | broj komentara 0

U osam najvećih gradova SFRJ danas počela akcija prikupljanja milion potpisa građana za podršku osnivanju Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ.

Bajec: Politički događaji mogu da uspore Srbiju

19. april 2011. | broj komentara 0

Ekonomski savetnik premijera Jurij Bajec ocenio je danas da bi trenutni politički događaji mogli da uspore Srbiju u približavanju EU. "U ovom trenutku u Beogradu se stvara politička drama, koja nije nimalo naivna. Sve mi to liči na neku vrstu okidača koji može da

Deca na društvenim mrežama ne štite svoje podatke

18. april 2011. | broj komentara 0

Sve je veći broj dece koja koriste društvene mreže na Internetu bez svesti o riziku koji preuzimaju kad otkrivaju privatne informacije o sebi, upozorila je danas Evropska komisija.

Protokol o saradnji u izradi medijske strategije

18. april 2011. | broj komentara 0

Ministar za kulturu Predrag Marković i predstavnici šest medijskih udruženja potpisali danas protokol o saradnji koji precizira korake za izradu nacrta medijske strategije.

Lajčak: Vlada ne sme gubiti vreme

13. april 2011. | broj komentara 0

Zvaničnik Evropske unije Miroslav Lajčak izjavio u Briselu da rekonstruisana vlada u Beogradu ne sme gubiti vreme oko nastavka reformi i ukazao da će Evropska komisija najesen usvojiti mišljenje koje će biti odlučujuće za kandidaturu Srbije za članstvo u EU.

EK: Socijalna situacija izazov za Vladu

11. april 2011. | broj komentara 0

Deset glavnih ciljeva koje je srpska vlada postavila u martu i koje želi da sprovede do početka iduće godine pred sobom će imati izazov u konfliktnoj socijalnoj situaciji, ocenila je Evropska komisija u najnovijoj ekonomskoj analizi.

EK: Skroman rast BDP-a

10. april 2011. | broj komentara 0

Evropska komisija utvrdila da je rast bruto domaćeg proizvoda u Srbiji dostigao skromnih 1,8 odsto.

Vlada mora da menja i Pravilnik o naftnim derivatima

8. april 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije moraće da, posle Zakona o akcizama, promeni i prateći Pravilnik o naftnim derivatima jer i taj dokument krši Sporazum o stabilizaciji i pridruženju.

EK zahteva od evropskih zemalja bolju integraciju Roma

5. april 2011. | broj komentara 1

Evropska komisija pozvala članice Evropske unije da se više angažuju na integraciji Roma, naročito u pogledu školovanja dece, ocenjujući da je situacija s Romima u Francuskoj otvorila tu temu Evropi.

Imlek se žali Evropskoj komisiji zbog kazne

1. april 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Imleka sredinom aprila će se sastati s komesarom EU za proširenje Štefanom Fileom i izneti mu stav da je kazna propisana toj kompaniji za narušavanje konkurencije neosnovana.

Odgovori na 629 dodatnih pitanja pre Uskrsa

29. mart 2011. | broj komentara 0

Evropska komisija dostavila Kancelariji Vlade Srbije za evropske integracije 629 dodatnih pitanja koja se odnose na odgovore na Upitnik EK, a odgovori na ta pitanja biće prosleđeni pre uskršnjih praznika, saopštila je Kancelarija.

Đelić EK uručio rešenje za problem akciza

22. mart 2011. | broj komentara 0

Vicepremijer Božidar Đelić izjavio u Briselu da očekuje da će pitanje akciza biti rešeno u primeni Trgovinskog sporazuma sa EU, budući da je Evropskoj komisiji danas uručio rešenje za taj problem.

Dačić: Broj lažnih azilanata smanjen, većina vraćena

22. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio juče u Briselu da je broj lažnih azilanata koji iz Srbije dolaze u članice Evropske unije u padu i da je većina vraćena u Srbiju, na temelju ugovora s državama EU o vraćanju osoba koje neovlašćeno borave na teritoriji

Ekspertska misija Evropske komisije u EPS-u

4. mart 2011. | broj komentara 0

Predstavnici ekspertske misije Evropske komisije posetili Elektroprivredu Srbije i razgovarali o trenutnoj ulozi, ovlašćenjima i nezavisnosti regulatora u oblasti energetike u Srbiji, saopstio EPS.

EK: Akcize na gorivo krše Prelazni sporazum

26. februar 2011. | broj komentara 0

Vicepremijer Božidar Đelić rekao sinoć da je u Vladu stiglo pismo Evropske komisije u kom se navodi da je izmenama Zakona o akcizama na naftne derivate prekršen Prelazni sporazum EU i Srbije.

Ban Ki Mun traži hitno reagovanje UN u Libiji

26. februar 2011. | broj komentara 0

Generalni skeretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun zatražio od Saveta bezbednosti UN da hitno preduzme konkretne akcije za zaštitu civila u Libiji.

Mrkonjić: Ove godine 1,2 miljardi evra u saobraćaj

25. februar 2011. | broj komentara 0

Ove godine biće uloženo 1,2 milijardi evra u modernizaciju železničkog i putnog saobraćaja, izjavio danas ministar za infrasttrukturu Milutin Mrkonjić.

EU: Sprečiti zloupotrebu vizne liberalizacije

25. februar 2011. | broj komentara 0

Evropska komisija će u junu dati celovit izveštaj o primeni režima bez viza za državljane Zapadnog Balkana koji putuju u Evropsku uniju i nastojati da se spreče sve utvrđene zloupotrebe, izjavila komesarka EU za unutrašnje poslove Sesilija Malmstrem.

Analize

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.