emg home
RSS

Tema:   EK

Đelić: Vrata za kanidaturu Srbije ostala otvorena

14. oktobar 2010. | broj komentara 1

Vicepremijer Božidar Đelić ocenio da su posle odluke holandskog parlamenta ostala otvorena vrata da kandidatura Srbije za članstvo u EU bude prosleđena Evropskoj komisiji.

Holandija traži odlaganje rasprave o kandidaturi Srbije

13. oktobar 2010. | broj komentara 0

Holandija će tražiti da Savet ministara EU krajem oktobra u Luksemburgu odloži odlučivanje o kandidaturi Srbije do sledećeg izveštaja glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Savetu bezbednosti UN početkom decembra.

Holandija: Tribunal ostaje uslov, moguće prosleđivanje kandidature Srbije

12. oktobar 2010. | broj komentara 0

Holandska vlada i dalje smatra da približavanje Srbije Evropskoj uniji valja usloviti punom saradnjom s Haškim tribunalom, ali dozvoljava mogućnost da kandidaturi Srbije bude dato zeleno svetlo krajem oktobra na zasedanju Saveta ministara EU u Luksemburgu, proizlazi iz pripremnog

EK: Ekonomski oporavak Zapadnog Balkana na krhkim nogama

10. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ekonomski oporavak zemalja Zapadnog Balkana je i dalje na krhkim nogama, a Hrvatska i dalje vodi bitku s krizom, ocenjuje Evropska komisija.

Bundestag traži od Vlade da podrži kandidaturu Srbije

9. oktobar 2010. | broj komentara 0

Sve stranke zastupljene u Bundestagu zatražile su na jučerašnjoj sednici Parlamenta od vlade kancelarke Angele Merkel da podrži Srbiju na putu ka Evropskoj uniji i da na narednom sastanku Evropskog saveta glasa za to da kandidatura Srbije za članstvo bude prosleđena na

Đelić: Borićemo se za kandidaturu do poslednjeg momenta

9. oktobar 2010. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić izjavio da će se Srbija do poslednjeg momenta boriti za to da Savet ministara Evropske unije na sednici 25. oktobra da zeleno svetlo kandidaturi Srbije za članstvo u EU.

Dulić: Upravljanje hemikalijama značajno za privredu i zdravlje (VIDEO)

7. oktobar 2010. | broj komentara 0

Adekvatno upravljanje hemikalijama veoma je važno radi očuvanja zdravlja stanovništva, a moglo bi da pomogne i srpskoj privredi da bude atraktivnija za ulaganja i izvoz proizvoda na tržište EU, rečeno danas prilikom predstavljanja projekta Pomoć u primeni sistema upravljanja

Holandski parlament protiv napretka bez hapšenja Mladića

7. oktobar 2010. | broj komentara 1

Poslanici koalicionih partnera u budućoj holandskoj vladi saglasili se da uslov za dalju integraciju Srbije u Evropsku uniju mora biti puna saradnja Beograda s Haškim tribunalom.

Nemačka će podržati zahtev Srbije za članstvo u EU

5. oktobar 2010. | broj komentara 0

Šef diplomatije Nemačke Gido Vestervele izjavio da će njegova zemlja podržati zahtev Srbije da postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji.

Počeo četvrti Interparlamentarni sastanak Srbija-EP

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

U Beogradu danas počeo dvodnevni četvrti Interparlamentarni sastanak Skupština Srbije-Evropski parlament.

Tadić pozvao zemlje regiona i EU na intenzivniju saradnju (VIDEO)

4. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio danas da Srbija 2010. ima pun institucionalni kapacitet da se izbori sa organizovanim kriminalom i pozvao zemlje regiona i Evropske unije na jaču saradnju u toj borbi.

Romi sve uključeniji u društvo

23. septembar 2010. | broj komentara 0

Srbija je postigla napredak u uključenju romske populacije u društvo, ali nastojanja da se Romi izjednače sa ostalim građanima neće biti prekinuta, rečeno danas u Beogradu na konferenciji o jačanju međusektorske saradnje i unapređenju inkluzije Roma.

Vivijan Reding: Ostajem pri kritici Francuske zbog Roma

22. septembar 2010. | broj komentara 0

Komesarka Evropske unije za pravosuđe Vivijan Reding izjavila da ostaje pri kritici Francuske zbog njene politike prema Romima.

Izvor EK: Kandidatura za EU krajem 2011.

22. septembar 2010. | broj komentara 0

Srbija bi mogla da očekuje da će njena kandidatura za članstvo u Evropskoj uniji biti odobrena krajem 2011, ako budu ispunjeni potrebni uslovi za to, preneo Internet-portal Euraktiv Srbija pozivajući se na izvor u Evropskoj komisiji.

Tadić danas s Ban Ki Munom

21. septembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovaraće danas u Ujedinjneim nacijama s generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom, a tokom zasedanja Generalne skupštine UN imaće i više bilateralnih sastanaka s predsednicima, premijerima i ministrima spoljnih poslova članica UN.

File: Za nekoliko dana pitanja Srbiji za kandidaturu za EU

16. septembar 2010. | broj komentara 1

Evropski komesar Štefan File je danas u Briselu izrazio nadu da će u oktobru članice EU učiniti novi korak ka kandidaturi Srbije za članstvo i rekao da će Evropska komisija na to reagovati odmah.

Delević: Uskoro prosleđivanje zahteva Srbije EK

12. septembar 2010. | broj komentara 0

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević izrazila je nadu da će zahtev Srbije za članstvo u EU biti u što skorije vreme prosleđen Evropskoj komisiji (EK).

EK očekuje razjašnjenja francuske politike prema Romima

2. septembar 2010. | broj komentara 0

Evropska komisija očekuje od Francuske dodatna objašnjenja politike prema Romima, navodi se u izveštaju koji je komesarka za pravosuđe Vivijan Reding predstavila EK.

Dragana Solomon: Za Medijsku strategiju potreban najširi dogovor

30. avgust 2010. | broj komentara 0

Medijska strategija formulisaće politiku Srbije i dati smernice za izmene zakona u toj oblasti, za šta je neophodan najširi moguć dogovor o tom dokumentu, izjavila šefica odeljenja za medije pri Misiji OEBS-a u Srbiji Dragana Solomon.

Moguć i negativan izveštaj EK o pravosuđu

26. avgust 2010. | broj komentara 0

Ako vlasti što pre ne otklone ukazane nedostatke u reformi pravosuđa, izveštaj o napretku u tom delu će biti negativan, rečeno danas u Društvu sudija Srbije povodom najnovijeg pisma koje je zvaničnik EK Pjer Mirel uputio na adresu tog i Udruženja tužilaca Srbije.

Od EU 1,5 miliona evra za podršku preduzetnicima

19. avgust 2010. | broj komentara 0

Evropska unija je u dvogodišnji projekat podrške razvoju preduzetništva i inovativnosti malih i srednih preduzeća u Srbiji uložila 1,5 miliona evra. U upravo okončan projekat uključeno 150 preduzeća.

Kos: Nema podrške za duple funkcije

11. avgust 2010. | broj komentara 1

Drago Kos, predsednik GREKO-a, tela Saveta Evrope za borbu protiv korupcije, izjavio da ne podržava zadržavanje dvostrukih funkcija u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u prelaznom periodu od dve godine.

EK: Rast BDP-a Srbije 0,8 u prvom tromesečju

6. avgust 2010. | broj komentara 0

Evropska komisija ocenila da je u Srbiji u prvom tromesečju 2010. došlo do blagog privrednog oporavka i rasta bruto domaćeg proizvoda od 0,8 odsto.

EK: Kresanje budžeta ili potrošnja za ekonomski rast

5. avgust 2010. | broj komentara 0

Znaci privrednog oporavka država Zapadnog Balkana su polovinom ove godine oskudni, osim nešto bolje situacije u Srbiji, ocenila je Evropska komisija u najnovijem izveštaju.

Fratini: Tadićev emisar EU preneo pomirljiv stav Srbije o Kosovu

26. jul 2010. | broj komentara 0

Šef italijanske diplomatije Franko Fratini izjavio da je posebni izaslanik predsednika Srbije Borisa Tadića ministrima spoljnih poslova zemalja Evropske unije izneo stavove Srbije o rešenju problema Kosova i da je taj stav pomirljiv i da izgleda otvara mogućnost za pregovore

Analize

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.