emg home
RSS

Tema:   Hrvatska

Sanader negirao da je uzeo proviziju od Hipo banke

27. jul 2011. | broj komentara 0

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader negirao je danas pred tužiocima Kancelarije za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) da je kao zamenik ministra spoljnih poslova 1994. 1995. od Hipo (Hypo) banke primio proviziju od 3,5 miliona kuna.

Sanaderu odbijena žalba na jednomesečni pritvor

25. jul 2011. | broj komentara 0

Vanraspravno veće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je danas žalbu bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera na jednomesečni pritvor koji mu je određen još pre sedam meseci na početku antikorupcije istrage u aferi Fimi medija.

Ugašen veliki požar na Braču

25. jul 2011. | broj komentara 0

Policija i dalje traga za krivcima pošto je utvrđeno da je uzrok ljudski faktor. Mediji spekulišu da su ga izazvali turisti koji su u uvali Blace pekli meso.

Sanader izručen Hrvatskoj

19. jul 2011. | broj komentara 0

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader, kog hrvatsko pravosuđe tereti za korupciju, izručen sinoć Hrvatskoj. Sanader je prebačen u zagrebački zatvor Remetinec.

Parlamentarni izbori u Hrvatskoj 4. decembra

15. jul 2011. | broj komentara 0

Predstavnici vladajuće koalicije u Hrvatskoj dogovorili su se danas u Zagrebu da parlamentarni izbori budu održani 4. decembra.

Umro osumnjičeni za ratne zločine u Sisku

13. jul 2011. | broj komentara 0

Jedan od osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima u Sisku 1991. i 1992, general Đuro Brodarac, umro jutros u osiječkoj bolnici, potvrdio njegov advokat Petar Šale.

U Splitu će biti najveća statua Isusa na svetu

6. jul 2011. | broj komentara 0

Gradonačelnik Splita Željko Kerum izjavio je da će na brdu Marjan iznad Splita napraviti najveću statuu Isusa na svetu.

Tadić s majkom na komemoraciji u Jadovnom u Hrvatskoj

26. jun 2011. | broj komentara 2

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je danas u selu Jadovno kod Gospića, na komemoraciji povodom 70 godina od stradanja Srba, Jevreja i Roma u Drugom svetskom ratu, da se taj strašan zločin nikad ne sme zaboraviti.

Hrvatska još nije postigla sve o čemu je sanjala

25. jun - 26. jun 2011 | broj komentara 0

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da Hrvatska još nije postigla sve ono o čemu je sanjala kada se odlučila za slobodu, ali da je potpuno integrisana u asocijacije slobodnog sveta liberalne demokratije.

EU: Sporazum s Hrvatskom do kraja godine

24. jun 2011. | broj komentara 0

Šefovi država ili vlada Evropske unije zatražili su danas u Briselu da se okončaju tehnički pregovori i da zeleno svetlo za ulazak Hrvatske u Uniju kao 28. članice, verovatno u julu 2013, i naglasili da je Srbija izručenjem Haškom sudu Ratka Mladića učinila "novi

Crnogorska roba u Hrvatskoj oslobođena carine

22. jun 2011. | broj komentara 0

Hrvatska će osloboditi carinskih dažbina robu uvezenu iz Crne Gore, saopštilo je danas crnogorsko Ministarstvo ekonomije.

Mediji: Sanader primio mito od 10 miliona evra od MOL-a

21. jun 2011. | broj komentara 0

Protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera vodi se istraga zbog sumnje da je primio 10 miliona evra mita od mađarskog MOL-a kako bi mogao da preuzme upravljačka prava u hrvatskoj naftnoj kompaniji INA, pišu danas hrvatski mediji.

Proslava Dana hrvatske državnosti bez Tadića

20. jun 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao je danas da predsednik Srbije Boris Tadić neće doći na predstojeću proslavu Dana državnosti, 25. juna.

Hrvatska: Uhapšene tri osobe zbog zločina nad Srbima

20. jun 2011. | broj komentara 0

Hrvatska policija uhapsila jutros tri osobe, među njima ratnog komandanta specijalne policije u Sisku, zbog sumnje da su počinile ratne zločine nad srpskim civilima na sisačkom području 1991. i 1992.

Hrvatska: Povećanje PDV-a, odricanje od božićnica

20. jun 2011. | broj komentara 0

Hrvatska do ulaska u Evropsku uniju je dužna da ukine nultu stopu poreza na dodatu vrednost na hleb, mleko, lekove, ortopedska pomagala i knjige i da naplaćuje makar pet odsto poreza.

Umro Milivoj Ašner

20. jun 2011. | broj komentara 1

Bivši komandant ustaške policije u Požegi i jedan od natraženijih ratnih zločinaca iz Drugog svetskog rata Milivoj Ašner umro u Klagenfurtu, u Austriji, u 98. godini, javili hrvatski mediji.

Josipović: Tadić možda na proslavi Dana Hrvatske

17. jun 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio da će predsednik Srbije Boris Tadić biti pozvan na proslavu Dana hrvatske državnosti, 25. juna, ako budu pozvani i drugi predsednici iz regiona.

Izbeglice optužuju Hrvatsku za diskriminatorski odnos

13. jun 2011. | broj komentara 0

Koalicija udruženja izbeglica, koja okuplja 104 udruženja Srba izbeglih i prognanih iz Hrvatske, ocenila u pismu čelnicima zemlja Evropske unije da Hrvatska nije ispunila uslove za članstvo u Uniji i da je u toj zemlji i dalje na snazi diskriminatorska politika prema Srbima.

Josipović i Jadranka Kosor osudili nasilje na Paradi ponosa

12. jun 2011. | broj komentara 0

Predsednik i premijerka Hrvatske Ivo Josipović i Jadranka Kosor osudili nasilje na Paradi ponosa u Splitu.

300 privedenih na Paradi ponosa u Splitu

11. jun 2011. | broj komentara 0

Splitska policija saopštila da je privela 300 osoba koje su učestvovale u napadu na učesnike Parade ponosa u Splitu.

EK predložila zaključenje pregovora s Hrvatskom

10. jun 2011. | broj komentara 0

Evropska komisija predložila zaključenje preostalih poglavlja u pristupnim pregovorima s Hrvatskom, što otvara put za njeno pristupanje EU 1. jula 2013. ako Savet ministara odobri taj datum.

Podignuta optužnica protiv Tomislava Merčepa

9. jun 2011. | broj komentara 1

Protiv ratnog pomoćnika ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Tomislava Merčepa podignuta je optužnica zbog ratnog zločina protiv civila na području Zagreba, Pakraca i Kutine krajem 1991, saopštilo je danas zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo.

Počelo suđenje bivšem vicepremijeru Hrvatske

8. jun 2011. | broj komentara 0

U Zagrebu danas počelo suđenje bivšem potpredsedniku Vlade Hrvatske Damiru Polančecu i sedmorici bivših funcionera Podravke i njihovim partnerima zbog malverzacija akcijama te koprivničke prehrambene kompanije.

Papa kritikovao komunizam

5. jun 2011. | broj komentara 0

Papa Benidikt XVI predvodio danas kasno poslepodne večernju službu sa oko 2.000 biskupa, sveštenika, monaha i bogoslova, a zatim se pomolio na grobu nekadašnjeg zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca u zagrebačkoj katedrali. Papa večeras završio posetu Hrvatskoj.

Sanaderov advokat: Hrvatska obmanjuje EU

2. jun 2011. | broj komentara 0

Vlada Hrvatske obmanjuje Evropsku uniju prejudicirajući krivicu bivšeg premijera Ive Sanadera, a istovremeno grubo krši njegovo osnovno pravo na odbranu, navodi se u pismu Sanaderovog advokata premijerki Jadranki Kosor i predsedniku Evropske komisije Žozeu Manuelu Barozu.

Analize

Top lista 100 najvećih kompanija u Adria-regionu

Među gigantima 23 srpske kompanije

24. septembar 2010 u 11:41

Delta grupa, po prihodima najveća kompanija u Srbiji, nalazi se na petom mestu liste, sa 1.676 miliona evra prihoda. Telekom Srbija, najprofitabilnija srpska firma, ujedno je druga kompanija po profitu u regionu, sa 211,1 miliona evra neto-dobitka.

Poslednje analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.