emg home
RSS

Tema:   Hrvatska

Hrvatska privreda zabeležila pad u prvom kvartalu

30. maj 2011. | broj komentara 0

Hrvatska je u prva tri meseca zabeležila negativan privredni rast od minus 0,9 odsto na godišnjem nivou, saopštio je danas državni Zavod za statistiku.

Boljkovac: Hadžić pred rat bio mirotvorac

30. maj 2011. | broj komentara 0

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Josip Boljkovac, smenjen u julu 1991, izjavio je da se bivši lider Republike Srpske Krajine i haški optuženik Goran Hadžić uoči početka rata u Hrvatskoj zalagao za mir i sarađivao s hrvatskim vlastima.

I Hrvatska traži Ratka Mladića zbog ratnih zločina

26. maj 2011. | broj komentara 0

Ratnog vođu bosanskih Srba Ratka Mladića, osim Haškog tribunala, traži i Hrvatska u kojoj je osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, a za njim je raspisana i međunarodna poternica.

Dnevnik: Agrokor bi bio u gubitku bez pomoći države

20. maj 2011. | broj komentara 0

Da nema državne pomoći i vanrednih prihoda, koncern Agrokor Ivice Todorića bi 2010. završio s gubitkom, piše slovenački Dnevnik pozivajući se na prošlogodišnji konsolidovani finansijski izveštaj Agrokora.

Većina prihvata da je i hrvatska strana činila zločine

12. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio da se većina suočila s činjenicom da je bilo teških zločina sa hrvatske strane tokom poslednjeg rata i u akciji Oluja 1995, ali da jedan manji krug ljudi iz različitih razloga to ne može da prihvati.

Proširenje istrage ratnog zločina u Kninu 1991.

10. maj 2011. | broj komentara 0

Županijsko državno tužilaštvo u Šibeniku podnelo zahtev za sprovođenje i proširenje istrage protiv osam državljana Hrvatske zbog ratnih zločina protiv civila i ratnih zarobljenika 1991. u okružnom zatvoru Stara bolnica u Kninu.

Sanader oslobođen sumnje za pranje novca

9. maj 2011. | broj komentara 0

Austrijsko državno tužilaštvo oslobodilo je bivšeg premijera Hrvatske Ivu Sanadera sumnje za pranje novca i deblokiralo njegove austrijske račune "zamrznute" tokom istrage, izjavio je danas Sanaderov advokat Goran Suić.

Sud: Sanader će biti izručen Hrvatskoj

9. maj 2011. | broj komentara 0

Austrijski sud odlučio da bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera izruči Hrvatskoj, javili su hrvatski elektronski mediji.

Vladu Hrvatske podržava 13,7 odsto birača

5. maj 2011. | broj komentara 0

Vladu Hrvatske podržava samo 13,7 odsto ispitanika, dok tri četvrtine anketiranih ne podržava njenu politiku, pokazalo je redovno mesečno istraživanje agencije "Cro Demoskop".

Guverner Rohatinski: Oporavak privrede dug i spor

5. maj 2011. | broj komentara 0

Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Željko Rohatinski upozorio je danas u Opatiji da će oporavak hrvatske ekonomije biti dug i spor.

Jadranka Kosor negira tvrdnje o etničkom čišćenju Srba

2. maj 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je danas u Borovu da nija saglsasna s konstatacijama o etničkom čišćenju Srba u Hrvatskoj tokom rata.

Jadranka Kosor: Kazniti odgovorne za zločine u ratu

2. maj 2011. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila danas na obeležavanju 20. godišnjice ubistva 12 hrvatskih policajaca u Borovom Selu, današnjem Borovu, da svako ko je odgovoran za bilo koji zločin tokom rata u Hrvatskoj za to mora da odgovara.

Osam prijava zbog ratnih zločina u Kninu

2. maj 2011. | broj komentara 0

Hrvatska policija podnela krivične prijave protiv osam osoba zbog sumnje da su u septembru i oktobru 1991. u okružnom zatvoru Stara bolnica u Kninu počinili ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, saopštila šibensko-kninska policija.

Josipović: Operacija Bljesak važna za nezavisnost

2. maj 2011. | broj komentara 0

Operacija Bljesak, čiju je 16. godišnjicu Hrvatska obeležila juče, bila je važna za hrvatski put u nezavisnost i slobodu, izjavio je hrvatski predsednik Ivo Josipović u Čikagu, gde boravi na prvoj etapi višednevne posete SAD.

Počela Dunavska konferencija u Vukovaru

29. april 2011. | broj komentara 0

Strategija EU za dunavski region i njena uloga u poboljšanju uslova života u čitavom Podunavlju glavne su tema Dunavske konferencije na kojoj su se danas u Vukovaru okupili predstavnici 14 podunavskih zemaljai institucija EU.

Hrvatska za dve godine izgubila 122.000 radnih mesta

27. april 2011. | broj komentara 0

U Hrvatskoj je u protekle dve krizne godine izgubljeno više od 122.000 radnih mesta, najviše u prerađivačkoj industriji, trgovini i građevinarstvu, a za zaustavljenje takvog trenda potrebna je godišnja stopa rasta bruto domaćeg proizvoda od bar dva posto, procenili

Istraga zločina nad srpskim civilima u Dvoru na Uni

27. april 2011. | broj komentara 0

Županijsko državno tužilaštvo u Sisku saopštilo je danas da je u toku kriminalistička istraga teškog ratnog zločina nad civilima u Dvoru na Uni 1995, neposredno po okončanju operacije "Oluja", ali da se još ne zna identitet počinilaca koji su tad ubili

Tužilaštvo Hrvatske: Tokom i posle Oluje 24 ratna zločina

25. april 2011. | broj komentara 0

Državno tužilaštvo Hrvatske evidentiralo da su tokom i neposredno posle akcije Oluja počinjena 24 ratna zločina, u kojima je ubijeno 156 osoba, a za te zločine procesuirano je 10 pripadnika hrvatskih vojske i policije.

Mesić: Presuda generalima je presuda Tuđmanu

23. april 2011. | broj komentara 0

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić ocenio da je haška presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču zapravo presuda prvom hrvatskom predsedniku Franji Tuđmanu i najužem krugu oko njega.

Vukčević: Pri kraju provere optužnica Vojnog tužilaštva

22. april 2011. | broj komentara 0

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio da je pri kraju provera optužnica za ratne zločine koje je podizalo Vojno tužilaštvo.

Tadić: Nema mesta ni likovanju ni revanšizmu

22. april 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao povodom haških presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču da je neprimeren i nedopustiv bilo kakav revanšizam kojim bi mogla biti ugrožena bezbednost Srba u Hrvatskoj i ocenio da je suočavanje s prošlošću neminovnost

Ulica i trg u Splitu dobili ime po Gotovini

22. april 2011. | broj komentara 0

Gradsko veće Splita prihvatilo predlog da po generalu Anti Gotovini, kog je Haški tribunal nepravosnažno osudio za ratne zločine tokom i posle akcije Oluja, budu nazvani ulica i trg u centru tog grada.

Predlog da Gotovina bude počasni građanin Splita

21. april 2011. | broj komentara 0

Gradsko veće Splita uvrstilo je danas u dnevni red sednice predlog desničarske Hrvatske stranke prava (HSP) da se general Ante Gotovina, koga je Haški tribunal nepravosnažno osudio za ratne zločine, proglasi počasnim građaninom Splita.

Prijava zbog ratnog zločina na području Erduta

20. april 2011. | broj komentara 0

Hrvatska policija podnela krivičnu prijavu protiv bivšeg zapovednika milicije u Dalju, zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv civila i ratnih zarobljenika na području Erduta od kraja 1991. do septembra 1992. Pri tom je, kako navodi policija, usmrćeno 12 osoba, a

EU pozvala Zagreb da posveti veću pažnju ratnim zločinima

19. april 2011. | broj komentara 0

Hrvatska je danas zatvorila još dva poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, koja je pozvala vlasti u Zagrebu da posvete veću pažnju procesuiranju ratnih zločina.

Analize

Top lista 100 najvećih kompanija u Adria-regionu

Među gigantima 23 srpske kompanije

24. septembar 2010 u 11:41

Delta grupa, po prihodima najveća kompanija u Srbiji, nalazi se na petom mestu liste, sa 1.676 miliona evra prihoda. Telekom Srbija, najprofitabilnija srpska firma, ujedno je druga kompanija po profitu u regionu, sa 211,1 miliona evra neto-dobitka.

Poslednje analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.