emg home
RSS

Tema:   Hrvatska

Josipović: Presuda pokazuje da je Srbija izvršila agresiju

19. april 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio da se iz haške presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču vidi da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku.

Novinari Večernjeg lista prekinuli štrajk

18. april 2011. | broj komentara 0

Novinari zagrebačkog Večernjeg lista posle 26 dana štrajka vratili su se danas na posao iako uprava nije ispunila njihov osnovni zahtev o potpisivanju novog kolektivnog ugovora.

Gotovini 24 godine, Markaču 18, Čermak oslobođen (VIDEO)

15. april 2011. | broj komentara 1

Haški tribunal osudio hrvatske generale Antu Gotovinu na 24 godine, a Mladena Markača na 18 zatvora zbog zločina nad sprskim stanovništvom Kninske krajine tokom i posle operacije Oluja 1995. Drugooptuženi Ivan Čermak oslobođen krivice.

U Hrvatskoj inflacija u martu 2, 6 odsto

14. april 2011. | broj komentara 0

Inflacija u martu ove godine u Hrvatskoj, u odnosu na isti mesec lane, dostigla je 2,6 odsto, što je više od očekivanog i najviši je nivo inflacije od maja 2009.

Hrvatska: Optužnica protiv dva oficira JNA

13. april 2011. | broj komentara 0

Tužilaštvo u Osijeku podiglo optužnicu protiv general-majora JNA Aleksandra Vasiljevića i potpukovnika Miroslava Živanovića zbog sumnje u ratne zločine nad civilima i ratnim zarobljenicima u logorima Stajićevo, Begejci i drugim logorima u Srbiji.

Josipović: Hrvatska blizu ostvarenja generacijskog cilja

8. april 2011. | broj komentara 0

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je sinoć, posle razgovora s predsednikom Evropske komisije Žozeom Manuelom Barozom, da je Hrvatska vrlo blizu ostvarenju generacijskog cilja, ulaska u EU.

Uhapšen zbog ratnih zločina u Škabrnji 1991.

6. april 2011. | broj komentara 0

Renato Petrov, u Hrvatskoj u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnog zločina u Škabrinji kod Zadra 1991, uhapšen u Diseldorfu, u Nemačkoj, javili hrvatski mediji.

Sud odredio pritvor Vučureviću

5. april 2011. | broj komentara 0

Istražni sudija Višeg suda u Šapcu odredio pritvor ratnom gradonačelniku Trebinja Božidaru Vučureviću. Sledi postupak utvrđivanja uslova za ekstradiciju Hrvatskoj, izjavio portparol tog suda Slobodan Velisavljević.

U Dubrovniku otvorena međunarodna konferencija o ulaganjima

5. april 2011. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je danas u Dubrovniku, na otvaranju dvodnevne međunarodne konferencije Braun, da je većina država regiona spremna da međusobno i zajedno posluje.

Hapšenje zbog afere Daimler u Hrvatskoj

5. april 2011. | broj komentara 0

Suvlasnici firme "IM metala" iz Ozlja Marko Vuković i Ivan Žabčić i inženjer Tomica Godec uhapšeni su danas zbog povezanosti s "aferom Daimler" - zbog davanja mita za kupovinu 210 vatrogasnih vozila, javili su hrvatski mediji.

Inostrani dug Hrvatske krajem 2010. bio 45, 8 milijardi evra

5. april 2011. | broj komentara 0

Hrvatski spoljni dug krajem prošle godine iznosio je 45,8 milijardi evra, što je za 1,2 milijarde evra više nego krajem 2009, pokazuju podaci Hrvatske narodne banke (HNB).

Vladu Jadranke Kosor podržava samo 13,4 odsto građana

4. april 2011. | broj komentara 0

Vladu premijerke Jadranke Kosor podržava samo 13,4 odsto građana Hrvatske, što je rekordno nizak nivo podrške javnosti, pokazalo je najnovije mesečno istraživanje agencije Promocije plus-Cro Demoskop.

INA prodavala stanove po bagatelnoj ceni?

1. april 2011. | broj komentara 0

Istraga zbog sumnjive prodaje stanova u Hrvatskoj mogla bi da se proširi i na naftnu kompaniju INA jer je oko 400 stanova i poslovnih prostora prodato ispod svake cene, izvestili su danas u Zagrebu elektronski mediji.

AI traži pritisak na Hrvatsku zbog ratnih zločina

1. april 2011. | broj komentara 0

Amnesti internešenel apelovao na Poljsku da tokom predsedavanja Evropskoj uniji u drugoj polovine godine izvrši pritisak na Hrvatsku da počne da osuđuje i Hrvate, vinovnike ratnih zločina.

Tadić pozvao građane regiona da se slobodno izjasne na popisu

1. april 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao građane zemalja regiona u kojima se održava popis stanovništva da se slobodno izjasne o svojoj nacionalnoj, jezičkoj i verskoj pripadnosti.

Hrvatska ambasadorka pomoćnik generalnog sekretara NATO

30. mart 2011. | broj komentara 0

Ambasadorka Hrvatske u SAD Kolinda Grabar-Kitarović postala je pomoćnica za javnu diplomatiju glavnog sekretara NATO, potvrđeno je danas novinarima u hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova.

U Zagrebu nađena ljudska lobanja

30. mart 2011. | broj komentara 0

U potoku u zagrebačkom naselju Jarun jutros je nađena ljudska lobanja, saopštila je policija.

Hrvatska: Identifikovano 17 žrtava srpske nacionalnosti

29. mart 2011. | broj komentara 0

U Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu danas je obavljena identifikacija 17 žrtava srpske nacionalnosti ekshumiranih sa više lokacija u Hrvatskoj, saopštila je Komisija Vlade Srbije za nestale.

Protesti u 13 hrvatskih gradova

27. mart 2011. | broj komentara 0

Antivladini protesti održani su juče u 13 gradova Hrvatske, a najmasovniji bio je u Zagrebu, gde je gradom prošetalo više od 1.000 demonstranata okupljenih preko Facebooka.

Jednomesečni pritvor direktoru INA

26. mart 2011. | broj komentara 0

Istražni sudija Županijskog suda u Zagrebu odredio je danas jednomesečni pritvor izvršnom direktoru hrvatske naftne kompanije INA Bojanu Milkoviću.

Uhapšen izvršni direktor Ine

25. mart 2011. | broj komentara 0

Izvršni direktor naftne kompanije Ina Bojan Milković uhapšen je danas zbog navodnog primanja mita dok je bio na čelu kompanije Krosko (Crosco), članice Ina Grupe, javili su hrvatski mediji.

Osuđen župnik koji je podržao nasilje na Paradi ponosa

24. mart 2011. | broj komentara 0

Opštinski sud u Rijeci osudio je župnika Franju Jurčevića na uslovnu kaznu od tri meseca zatvora zbog podsticanja na rasnu i polnu diskriminaciju tokom Parade ponosa u Beogradu, javili su danas hrvatski mediji.

Prodaje se kultni zagrebački Radio 101

23. mart 2011. | broj komentara 0

Kultni zagrebački Radio 101 ide na prodaju, odlučila skupština poverilaca tog radija na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Bugarin očekuje više srpskih firmi na tržištu Hrvatske

23. mart 2011. | broj komentara 0

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin izjavio juče kako se nada da će regionalna saradnja dovesti do toga da veći broj firmi iz Srbije posluje u Hrvatskoj.

Radnici od države kupili 24,6 odsto Luke Ploče

22. mart 2011. | broj komentara 0

Radnici Luke Ploče su za 21 milion kuna (2,8 miliona evra) kupili od hrvatskog Fonda za privatizaciju 24,6 odsto akcija tog preduzeća čime je uspešno okončan dugo pripremani model radničkog akcionarstva u tom lučkom sistemu.

Analize

Top lista 100 najvećih kompanija u Adria-regionu

Među gigantima 23 srpske kompanije

24. septembar 2010 u 11:41

Delta grupa, po prihodima najveća kompanija u Srbiji, nalazi se na petom mestu liste, sa 1.676 miliona evra prihoda. Telekom Srbija, najprofitabilnija srpska firma, ujedno je druga kompanija po profitu u regionu, sa 211,1 miliona evra neto-dobitka.

Poslednje analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.