emg home
RSS

Tema:   Hrvatska

Optužnice za ratne zločine nad Hrvatima na Baniji

9. novembar 2010. | broj komentara 0

Tužilaštvo u Sisku podiglo optužnice protiv više bivših pripadnika srpskih paravojnih jedinica, među kojima je šest državljana Srbije, zbog ratnih zločina nad hrvatskim civilima na okupiranoj Baniji 1991, javlja HRT.

Hrvatska neće učestvovati u izgradnji nuklearke

9. novembar 2010. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da Hrvatska neće učestvovati u projektu izgradnje nuklearne elektrane Belene u Bugarskoj, u koji je pozvana zajedno sa Srbijom.

Broj nezaposlenih u Hrvatskoj porastao za 5,2 odsto

9. novembar 2010. | broj komentara 0

Krajem oktobra kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) bilo je evidentirano 304.479 nezaposlenih osoba, što je 5,2 odsto više nego prethodnog meseca, ili 11,4 odsto više nego u oktobru prošle godine.

Uhapšen zbog sumnje u zločin nad vojnicima JNA

9. novembar 2010. | broj komentara 0

Bivši predsednik kriznog štaba i predsednik Izvršnog veća Skupštine Opštine Bjelovar Jure Šimić uhapšen juče pošto je državno tužilaštvo u Bjelovaru protiv njega podnelo istražni zahtev zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv zarobljenika 1991.

EK: Hrvatska politički napreduje, i dalje teškoće za Srbe

7. novembar 2010. | broj komentara 0

Hrvatska nastavlja da ispunjava politička merila za članstvo u Evropskoj uniji, mada demokratija i vladavina zakona moraju biti ojačani, a Zagreb treba i da podstiče duh trpeljivosti prema srpskoj manjini, ocenila Evropska komisija u zaključku godišnjeg izveštaja koji

Sanader oštro napao premijeru Jadranku Kosor

5. novembar 2010. | broj komentara 0

Bivši premijer i nezavisni poslanik u Saboru Hrvatske Ivo Sanader optužio je danas predsednicu vlade Jadranku Kosor da je organizovala njegov politički progon kako da bi skrenula pažnju s pravih problema građana.

Josipović: Izvinio sam se za srpske žrtve

5. novembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da se u Paulin Dvoru kod Osijeka izvinio za srpske žrtve, navodeći da pojedini mediji iskrivljuju činjenice jer iz nekog razloga ne žele politiku pomirenja.

Hrvatski mediji: Istorijski čin predsednika Srbije

5. novembar 2010. | broj komentara 0

Hrvatska štampa danas opširno izveštava o poseti predsednika Srbije Borisa Tadića Hrvatskoj i njegovom izvinjenju na Ovčari kod Vukovara, ocenjujući da je reč o istorijskom činu srpskog predsednika.

Vašington pozdravio posetu Tadića Vukovaru

5. novembar 2010. | broj komentara 0

SAD pozdravile posetu predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru i saopštile da su zadovoljne zbog napora koje narodi Hrvatske i Srbije ulažu u pomirenje.

Josipović: Žrtve zločina u Paulin Dvoru zaslužuju izvinjenje

4. novembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas da žrtve zločina u Paulin Dvoru zaslužuju izvinjenje, jer ni za jedan zločin ne postoji opravdanje.

Građani Hrvatske podržavaju ekonomsko povezivanje regiona

4. novembar 2010. | broj komentara 0

Povezivanje država na tlu SFRJ, poput stvaranja zajedničke železničke kompanije Slovenije, Hrvatske i Srbije, i dalje jačanje regionalne saradnje podržava više od 70 odsto građana Hrvatske, pokazalo istraživanje agencije GfK sprovedeno na 1.000 ispitanih.

Jeremić pozdravlja svaku dobru nameru za normalizaciju odnosa

4. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio u Banjaluci da pozdravlja svačiju dobru nameru i da je dobro razmišljati na način na koji je to učinio bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović, izvinivši se za sve nevine žrtve Armije BiH.

Svi optuženi za ubistvo Pukanića proglašeni krivim

3. novembar 2010. | broj komentara 0

Sudsko veće Županijskog suda u Zagrebu osudilo danas šest optuženih za ubistvo suvlasnika Nacionala Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića 23. oktobra 2008. u centru Zagreba na ukupno 140 godina zatvora.

Jadranka Kosor: Tadićeva poseta je poklonjenje žrtvama Vukovara

3. novembar 2010. | broj komentara 0

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila da dolazak predsednika Srbije Borisa Tadića na mesto masovne grobnice na Ovčari doživljava kao poklonjenje žrtvama Vukovara.

Tadić i Josipović u četvrtak zajedno na Ovčari i u Paulin Dvoru

2. novembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić u četvrtak će posetiti Ovčaru kod Vukovara i Paulin Dvor kod Osijeka gde će zajedno sa predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem položiti vence na mestima stradanja pripadnika hrvatskog i srpskog naroda, potvrđeno je danas novinarima u kabinetu

Ovčara: Nađene ljudske kosti nisu iz Domovinskog rata

2. novembar 2010. | broj komentara 0

Veštačenje utvrdilo da ostaci ljudskih kostiju nađeni nedaleko od mesta masovne grobnice na Ovčari nisu iz razdoblja Domovinskog rata, saopštila vukovarsko-sremska policija.

Od 2030. žene u Hrvatskoj u penziju s navršenih 65 godina

1. novembar 2010. | broj komentara 0

U Hrvatskoj je od danas na snazi izmenjeni Zakon o penzijskom osiguranju koji uvodi 20-ogodišnje prelazno razdoblje za izjednačavanje starosne granice za odlazak u penziju žena i muškaraca.

Blizu Ovčare nađene zakopane ljudske kosti

1. novembar 2010. | broj komentara 0

Blizu masovne grobnice na Ovčari kod Vukovara nađeno više ljudskih kostiju, potvrdila danas policija. Na dubini od oko pola metra kosti su našli radnici firme Vupik iz Vukovara tokom radova u polju, na oko 300 metara od mesta grobnice na Ovčari.

Papa u Hrvatskoj u prvoj polovini 2011.

29. oktobar 2010. | broj komentara 0

Papa prihvatio poziv državnog vrha i Katoličke crkve u Hrvatskoj i najverovatnije će u prvoj polovini iduće godine doći u posetu, najavio predsednik Hrvatske Ivo Josipović.

Podravka odbila ponudu OTP banke

29. oktobar 2010. | broj komentara 0

Uprava koprivničkog preduzeća Podravka odbila ponudu mađarske OTP banke za kupovinu 10,65 odsto akcija.

Hrvatski desničari najavili mirne proteste zbog Tadićevog dolaska

28. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik desničarske Hrvatske stranke prave (HSP) i poslanik u Saboru Daniel Srb najavio je danas da će ta stranka organizovati mirne proteste širom zemlje povodom najavljene posete predsednika Srbije Borisa Tadića Hrvatskoj i Vukovaru.

Hrvatska: Većina u Saboru podržala premijerku Jadranku Kosor

28. oktobar 2010. | broj komentara 0

Sabor Hrvatske sinoć većinom glasova odbacio predlog opozicije za izglasavanje nepoverenja predsednici Vlade Jadranki Kosor.

Optužnica zbog afere Brodosplit

27. oktobar 2010. | broj komentara 0

Državno tužilaštvo u Splitu posle višegodišnje istrage podiglo optužnicu protiv više osoba zbog zloupotrebe položaja i ovlasćenja i pranja novca u aferi Brodosplit, čime su to brodogradilište oštetili za 4,7 miliona dolara.

OTP banka postaje vlasnik 10,56 odsto akcija Podravke

25. oktobar 2010. | broj komentara 0

Koprivnička prehrambena kompanija Podravka primila je danas obaveštenje mađarske OTP banke o aktiviranju opcija za 10,56 odsto akcija te kompanije, što znači da OTP banka postaje vlasnik tih akcija.

Josipović: Očekujem Tadića u prvoj polovini novembra

24. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio danas da očekuje da predsednik Srbije Boris Tadić u prvoj polovini novembra poseti Hrvatsku.

Analize

Top lista 100 najvećih kompanija u Adria-regionu

Među gigantima 23 srpske kompanije

24. septembar 2010 u 11:41

Delta grupa, po prihodima najveća kompanija u Srbiji, nalazi se na petom mestu liste, sa 1.676 miliona evra prihoda. Telekom Srbija, najprofitabilnija srpska firma, ujedno je druga kompanija po profitu u regionu, sa 211,1 miliona evra neto-dobitka.

Poslednje analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.