emg home
RSS

Tema:   Ivica Dačić

Megatrend poklanja godinu studija

29. mart 2012. | broj komentara 0

Svi brucoši koji upišu neki od fakulteta Univerziteta Megatrend imaće ove godine besplatno studiranje, najavio rektor Mića Jovanović.

Dačić: Hapšenja onih koji ugrožavaju ustavni poredak

29. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić rekao je danas da će svako ko ugrožava ustavni poredak Srbije u narednom periodu biti uhapšen dok ne budu oslobođeni Srbi uhapšeni na Kosovu.

Ubijen Milan Jurišić?

22. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić izjavio danas da španska policija istražuje tvrdnje da je ubijen član Zemunskog klana Milan Juršić.

Švajcarska izručila člana Gnjilanske grupe

22. mart 2012. | broj komentara 0

Optuženi pripadnik Gnjilanske grupe Šemsi Nuhiju, koji je pre godinu dana uhapšen u Švajcarskoj na osnovu srpske poternice, sinoć izručen Srbiji.

Dačić pozvao Tadića na dogovor o predsedničkim izborima

19. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić pozvao je danas predsednika Srbije Borisa Tadića na dogovor o predsedničkim izborima jer bi u suprotnom termin tih izbora mogao da bude određen "po slobodnoj volji" predsednice parlamenta Slavice Đukić

MUP i SPC zajedno u borbi protiv droge

19. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić i patrijarh Irinej potpisali Memorandum o saradnji MUP-a i Srpske pravoslavne crkve u borbi protiv korišćenja droga.

Ljajić poziva Tadića da raspiše predsedničke izbore

18. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić pozvao predsednika Demokratske stranke i Srbije Borisa Tadića da raspiše i predsedničke izbore.

Dačić: Tačija izjava može da izazove potrese i probleme

16. mart 2012. | broj komentara 0

Vicepremijer Ivica Dačić rekao je danas u Skoplju da izjava kosovskog premijera Hašima Tačija o Albancima u jednoj državi može da izazove potrese i probleme.

Premijer i troje ministra mogu službenim automobilom u kampanju

16. mart 2012. | broj komentara 0

Službene automobile i obezbeđenje u izbornoj kampanji mogu da koriste premijer Mirko Cvetković i ministri za pravosuđe, unutrašnje poslove i odbranu Snežana Malović, Ivica Dačić i Dragan Šutanovac, izjavio šef Kancelarije Vlade za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

Lagumdžija i Jeremić: Završen period otežane saradnje

14. mart 2012. | broj komentara 0

Ministri Srbije i BiH za spoljne poslove Vuk Jeremić i Zlatko Lagumdžija ocenili danas u Beogradu da je period otežane saradnje dve zemlje završen i da više nema prepreka za razvoj odnosa.

Dačić: Tadić da što pre odluči o predsedničkim izborima

14. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio da predsednik Srbije Boris Tadić mora što pre da odluči da li će u Srbiji biti održani i prevremeni predsednički izbori.

Dačić kandidat koalicije SPS-JS-PUPS za predsednika

12. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić biće kandidat koalicije SPS-PUPS-JS na predsedničkim izborima, najavio je večeras lider socijalista nakon potpisivanja koalicionog sporazuma sa te dve stranke.

Tadić i Monti: Veliki potencijal sa saradnju

8. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Italije Mario Monti saglasili su se danas u Beogradu da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje u ekonomiji i na planu evropskih integracija, a da je jedina tačka neslaganja pitanje Kosova.

Dačić: U EU smanjen broj azilanata iz Srbije

2. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je u većini zemalja EU smanjen broj azilanata iz Srbije, ali i da bi u nekim članicama Unije taj problem trebalo rešavati.

Dačić: Obećanje DOS-a ispunila vlada s SPS-om

2. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio da mu je drago što je predizborno obećanje DOS-a iz 2000. o približavnju EU ispunjeno u trenutku kad socijalisti učestvuju u vlasti, što je ocenio kao ironiju.

Dačić: Svi koji imaju problema s korupcijom da zovu MUP

28. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić na sastanku s komesarom EU za unutrašnje tržiste i usluge Mišelom Barnijeom rekao da svako ko ima problema zbog korupcije u Srbiji treba da se obrati MUP-u i da će krivci biti uhapšeni.

Dačić: SPS sam osvaja više od 10 odsto, PUPS nije problem

23. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je danas svom koalicionom partneru Partiji ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) da "može da razgovara sa kim hoće" i da je SPS dovoljno jak da sam osvoji više od 10 odsto glasova na izborima.

Dačić: Najteža situacija na Dunavu od Grocke do Smedereva

23. februar 2012. | broj komentara 0

Situacija na rekama u Beogradu je pod kontrolom, a najteže je na Dunavu od Grocke nizvodno ka Smederevu, gde je led zarobio nekoliko barži, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Ukinuto stanje vanredne situacije, osim u 23 opštine

22. februar 2012. | broj komentara 1

Vlada Srbije ukinula je danas vanrednu situaciju na teritoriji republike, osim u 23 opštine, gde još nisu stvoreni uslovi za to, saopšteno je iz Vlade.

U Skoplju uhapšen Miloš Radisavljević Kimi

21. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je danas u Skoplju uhapšen jedan od vođa navijača Partizana Miloš Radisavljević zvani Kimi, za kojim je Srbija raspisala poternicu radi izdržavanje zatvorske kazne.

Dačić: Pismo Kosova protiv kandidature Srbije

20. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić izjavio da je Vlada Kosova poslala pismo svim članicama EU u kom je predložila da Srbiji ne bude odobren status kanidata i u kom je Beograd okrivila za neuspeh dijaloga.

Štab za vanredne situacije: Potrebno 105 miliona dinara

18. februar 2012. | broj komentara 0

Štab za vanredne situacije predložio Vladi da odredi 105 miliona dinara pomoći lokalnim samoupravama za saniranje posledica elementarnih nepogoda i snega i da produži angažovanje dodatne mehanizacije za pet dana.

Sporazum srpske i australijske policije

15. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za unutrašnje poslove Ivica Dačić i direktor Australijske federalne policije Toni Negus potpisali danas u Kanberi Memorandum o razumevanju MUP-a Srbije i Australijske federalne policije u borbi protiv transnacionalnog kriminala i o razvoju policijske saradnje.

Dačić: EU bi pogrešila ako Srbiji ne bi dala kandidaturu

15. februar 2012. | broj komentara 0

Vicepremijer Ivica Dačić rekao da bi Evropa napravila veliku grešku ako Srbija u martu ne dobije status kandadata za članstvo u EU.

Uhapšeni Luka Bojović i Vladimir Milisavljević

10. februar 2012. | broj komentara 0

U Španiji su uhapšeni odbegli Luka Bojović i Vladimir Milisavljević i Vladimir Mijanović i Siniša Petrić. Oni su uhapšeni juče u Valensiji posle potrage policija Španije i Srbije.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.