emg home
RSS

Tema:   Ivica Dačić

Dačić: MUP nema zvaničnu potvrdu da je uhapšen Gavrić

15. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da MUP do sada nije dobio zvaničnu potvrdu da je u Johanesburgu uhapšen Dobrosav Gavrić, koji je u Srbiji osuđen zbog ubistva Željka Ražnatovića Arkana.

Dačić: Nisu mi poznati pritisci na policiju zbog zdravstva

14. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nije upoznat sa time da postoji beleška o vršenju pritiska na policiju da se izostave pojedina imena u istrazi o korupciji u zdravstvu.

Jačanje kontrole granica da se smanji broj laznih azilanata

14. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je danas da će policija pojačano kontrolisati granične prelaze kako bi se smanjio broj lažnih azilanata iz Srbije u EU.

Dežer: Priznavanje Kosova nije uslov za kandidaturu

14. decembar 2011. | broj komentara 1

Šef Delegacije Evropske unije u u Srbiji Vensan Dežer negirao je danas da je priznavanje Kosova uslov da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU.

Tadić: Zahtev da Beograd prizna Kosovo iznet, ali nije prihvaćen

13. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Kragujevcu da je zahtev da Srbija prizna nezavisnost Kosova iznet u poslednjim trenucima pregovora o statusu kandidata za članstvo u EU, ali da ga Srbija nije prihvatila.

Nezavisni sindikat policije nastavio štrajk

13. decembar 2011. | broj komentara 0

Nezavisni sindikat policije nastavio je danas štrajk zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja policajaca i radnika Ministarstva unutrašnjih poslova, a u sindikatu navode da je odziv povećan.

Dačić i Petrović: Srbija ispunila sve uslove EU

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Srbija je ispunila sve uslove za status kandidata za prijem u Evropsku uniju, ocenili su danas ministri za unutrašnje poslove i poljoprivredu Ivica Dačić i Dušan Petrović.

Dačić: Uklonjena barikada kod Raške

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da je uklonjena barikada kod Raške sa srpske strane administrativne linije i da će ovih dana biti poznato kada će put Raška-Leposavić biti prohodan. 

Dačić: Političari treba da prednjače u antikorupciji

8. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unustrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da je porazavajuća činjenica da se Srbija niz godina ubraja u zemlje sa izraženim nivoom korupcije i poručio da bi političari trebalo da prednjače u borbi protiv korupcije savesnim obavljanjem funkcija koje su im poverene.

Dačić: Srbija želi što pre da reši pitanje izbeglica

7. decembar 2011. | broj komentara 0

Vicepremijer Ivica Dačić izjavio je danas u Ženevi da je Srbija opredeljena da se što pre reši pitanje izbeglih i raseljenih lica u regionu.

NATO pozdravio stav Tadića, traži uklanjanje barikada

1. decembar 2011. | broj komentara 0

 NATO i Kfor su danas u Briselu pozdravili poziv predsednika Srbije Borisa Tadića za uklanjanje barikada na severu Kosova, što "mora biti propraćeno konkretnim potezima", saopštio je NATO.

Srbija nazadovala na listi Transparensija, sada na 86. mestu

1. decembar 2011. | broj komentara 0

Srbija je nazadovala na godišnjoj listi Transparensi internešenela i sada je na 86. mestu sa indeksom percepcije korupcije od 3,3, saopštila Transparentnost Srbija.

Tadić: Jedina nacionalna politika ona koja štiti živote

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas u Banjaluci da je pozvao Srbe na Kosovu da povuku barikade jer je "jedina politika koja štiti nacionalne i državne interese ona koja štiti živote" i istakao da se srpski nacionalni i državni interesi danas "ne

Dačić i Gordana Jankulovska potpisali sporazum o saradnji

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Srbija i Makedonija potpisale danas u Beogradu Sporazum o policijskoj saradnji koji će unaprediti policijsku saradnju u svim oblastima. Sporazum su potpisali ministri unutrašnjih poslova Srbije i Makedonije Ivica Dačić i Gordana Jankulovska.

Srbi dovoze pesak na glavni put, KFOR baca suzavac

29. novembar 2011. | broj komentara 0

Srbi su na glavni put u mestu Jagnjenica na severu Kosova danas posle 15.30 izručili dva kamiona peska i tako napravili novu barikadu, a vojnici Kfora su bacili suzavac na njih.

Tadić: U Srbiji nema veze kriminala i politike

29. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je u Srbiji prekinuta veza političkih struktura i organizovanog kriminala i istakao da su izbori presudni za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala.

Dačić: Srbija i region suočeni sa problemom azilanata

29. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se Srbija i zemlje u regionu sučavaju sa povećanim brojem tražilaca azila.

Dačić: Nisam prizivao novi rat na Kosovu

28. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da izjavama o Kosovu nije prizivao novi rat i ponudio svoju funkciju na raspolaganje, ukoliko je time narušio nacionalni interes.

Sesilija Malmstrem u Beogradu

28. novembar 2011. | broj komentara 0

Komesarka EU za unutrašnje poslove Sesilija Malmstrem razgovaraće danas u Beogradu s ministrom za unutrašnje poslove Ivicom Dačićem.

Zahtev vrhu države da ne sklapa dogovore štetne po Srbiju

27. novembar 2011. | broj komentara 0

Delegati Skupštine zajednice opština Kosova i Metohije traže od vrha države da poštuje odluke organa vlasti i da, kako se navosi, prestane da sklapa dogovore sa albanskom stranom na štetu srpskih nacionalnih i državnih interesa. Taj zahtev je upućen predsedniku države

Potpredsednik Skupštine Kosova kritikuje Dačića

27. novembar 2011. | broj komentara 1

Potpredsednik Skupštine Kosova Petar Miletić kritikovao ministra za unutrašnje poslove Srbije Ivicu Dačića zbog, kako je rekao, proratnih izjava, a kosovskog ministra za unutrašnje poslove Bajrama Redžepija zbog pretnji silom na severu Kosova.

Pretnje Čedomiru Jovanoviću i njegovoj porodici

26. novembar 2011. | broj komentara 0

Na adresu lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića stiglo preteće pismo koje je potpisalo udruženje Srbi iz Srbije, Vojvodine i Kosova, Srbi svi, u kom se preti smrću njemu i njegovoj porodici kao i, kako se navodi, svim drugim izdajnicima.

File: Dijalog Beograda i Prištine nadalje voditi aktivno

24. novembar 2011. | broj komentara 0

Evropski komesar Štefan File izrazio je danas očekivanje da će se dijalog Beograda i Prištine nadalje odvijati aktivno i da će voditi opipljivim rezultatima i praktičnim resenjima u korist običnih građana.

Dačić: Moguće dobre vesti o kandidaturi Srbije

24. novembar 2011. | broj komentara 0

Vicepremijer Ivica Dačić izjavio juče u Briselu da su mu zvaničnici Evropske unije saopštili da Srbija u decembru može očekivati povoljnu odluku o kandidaturi za članstvo u Evropskoj uniji ako ne iskrsnu novi problemi.

Dačić: Potrebna ravnoteža straha

23. novembar 2011. | broj komentara 0

Srbija ne sme da kaže da neće da ratuje za Kosovo, rekao ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.