emg home
RSS

Tema:   Ivica Dačić

Dačić: Uhapšeno 17 osumnjičenih za krijumčarenje ljudi

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Srpska policija je danas uhapsila 17 osumnjičenih da su više stotina ilegalnih imigranata iz Sudana, Libije i Avganistana prebacili u Mađarsku, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Srbija može da opstane bez EU

21. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je danas izjavio u Trebinju da Srbija ne treba da prizna nezavisnost Kosovo čak i po cenu da ne bude primljena u EU.

Dačić: Novi uslov za ulazak Srbije u EU

19. novembar 2011. | broj komentara 0

Zamenik predsednika Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Kruševcu da bi novi uslov za prikljucenje zemlje Evropskoj uniji mogla biti njena finansijska sposobnost.

Povećan broj azilanata iz Srbije sezonska pojava

19. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Kruševcu da je trenutno povećani broj azilanata iz zemlje "sezonska pojava", ali koja joj nanosi štetu.

Srbi sa Kosova nemaju razloga da proglase nezavisnost

19. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Kruševcu da Srbi sa severa Kosova nemaju razloga za proglašenje nezavisnosti, jer su još uvek deo Srbije.

Dačić: Želim da i na naredne izbore izađemo sa PUPS i JS

19. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je njegova želja da i na naredne izbore SPS izađe u koaliciji sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Jedinstvenom Srbijom (JS).

Dačić: Kosovska politika Vlade nije narušena

18. novembar 2011. | broj komentara 0

Zamenik premijera Ivica Dačić izjavio da kosovska politika Vlade Srbije nije narušena i da na sednici Vlade nije bilo sukoba o rešenju problema na Kosovu.

Dačić: Koalicija oko DS-a da reši probleme ili raspiše izbore

18. novembar 2011. | broj komentara 0

Zamenik premijera Ivica Dačić izjavio da njegova Socijalistička partija Srbije nije izvor sukoba ni s kim u vladajućoj koaliciji i pozvao partnere iz koalicije Za evropsku Srbiju da reše svoje probleme ili da raspišu izbore.

Cvetković: Zajednički odgovor regiona za katastrofe

18. novembar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da je za prirodne katastrofe potreban zajednički odgovor zemalja regiona u cilju efikasnog sprečavanja posledica katastrofa.

Dačić: Policijska saradnja na mnogo većem nivou od političke

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio da Srbija daje maksimalan doprinos unapređenju regionalne policijske saradnje koja je na mnogo višem nivou nego politička, saopšteno je danas.

Dačić: Narod je glavni lustrator

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić usprotivio se danas idejama o pokretanju procesa lustracije u Srbiji.

Uhapšeno 18 osoba u akciji Armagedon

15. novembar 2011. | broj komentara 0

Osamnaest osoba je uhapšeno u okviru opsežne policijske akcije "Armagedon", koja je u toku na širem području Srbije s ciljem suzbijanja distribucije dečje pornografije, izjavio je danas  ministar policije Ivica Dačić.

Tadić: Srbija bezbedna zemlja uprkos rizicima

12. novembar 2011. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da je Srbija uprkos tome što je ova godina za nju bila ispunjena bezbednosnim iskušenjima i rizicima, danas bezbedna zemlja.

Nastava u Banji Koviljači normalno od ponedeljka

11. novembar 2011. | broj komentara 0

Savet roditelja Osnovne škole Vera Blagojević u Banji Koviljači odlučio da prekine bojkot nastave, pa će se ona od ponedeljka odvijati normalno.

Dačić: Finska će podržati kandidaturu Srbije

10. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u Helsinkiju da je od zvaničnika Finske dobio uveravanja da će ta zemlja podržati donošenje odluke da Srbija dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Dačić u Estoniji

9. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministri unutrašnji poslova Estonije i Srbije, Ken-Marti Vaher i Ivica Dačić, potpisali su danas protokol o sprovođenju sporazuma o readmisiji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Estonije.

Dačić: Oko 3.000 ilegalnih migranata traži azil u Srbiji

4. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da oko 3.000 ilegalnih migranata trenutno traži azil u Srbiji, uglavnom iz Pakistana, Avganistana, Irana, Iraka i drugih država Bliskog i Dalekog istoka.

Dačić: Obezbedićemo red i mir u Banji Koviljači

2. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će policija učiniti sve da obezbedi javni red i mir u Banji Koviljači koja ima problema sa velikim brojem azilanata iz Afrike i Azije, ali da je Srbija u obavezi da obezbedi prihvatilište za azilante.

Dačić: Srbija će sarađivati sa FBI

2. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da će Srbija i američki FBI zajedno raditi na neutralisanju terorističkog aspekta pokreta vehabija u Srbiji.

Dačić: Država da spreči zloupotrebe s prebivalištem

2. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da država mora da spreči zloupotrebe u prijavljivanju prebivališta i boravišta i da zato nadležni organ ima pravo da odbije prijavu, ako se ne može utvrditi da građanin ima nameru da stanuje na određenoj adresi.

Vol strit džornal o novim idejama za Kosovo

1. novembar 2011. | broj komentara 0

Evropa i SAD godinama nisu bili voljne da razmotre redefinisanje granica na Balkanu iz straha od etničkih sukoba i krvoprolića, ali čini se da je sadašnji spor kosovskih Srba i Albanaca ublažio otpor međunarodne zajednice prema toj ideji, piše Vol strit džornal. Prema

Dačić: Motorola traži partnere u Srbiji

1. novembar 2011. | broj komentara 2

Kompanija Motorola će potražiti preduzeća u koja bi investirala u Srbiji, naročito ona koja imaju razvijenu softversku tehnologiju, izjavio u Čikagu ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić: Uskoro memorandum o saradnji Srbije i Ohaja

30. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio da će Srbija i američka savezna država Ohajo uskoro potpisati memorandum o razumevanju i saradnji, kojim će biti unapređene ekonomska, kulturna i prosvetna saradnja.  

Dačić: Srbi u SAD da pomognu razumevanju dve zemlje

29. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uveren da će Srbi koji žive u SAD pomoći da dve zemlje, koje su bile saveznice u dva svetska rata, nađu tačku razumevanja.

Petrović: Izbori će biti na vreme, na proleće

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio da će izbori u Srbiji najverovatnije biti održani na proleće.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.