emg home
RSS

Tema:   Ivica Dačić

Dačić: Nije smak sveta ako ne dobijemo kandidaturu

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dacić izjavio da ne bi bio smak sveta ako Srbija ne dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, o čemu će EU odlučiti 9. decembra.

Tadić: Žrtve nas obavezuju da prevaziđemo sve podele

21. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas, povodom 70. godišnjice streljanja građana u Kragujevcu, da je sećanje na žrtve obaveza da se prevaziđu sve podele, kako one ideološke iz vremena Drugog svetskog rata, tako i one savremene, dnevno-političke.

Policajac kritično, uhapšen i drugi razbojnik sa Karaburme

21. oktobar 2011. | broj komentara 0

Policija je uhapsila i drugog razbojnika koji je učestvovao u pljački Komercijalne banke u beogradskom naselju Karaburma, a stanje policajca koji je ranjen je kritično, izjavio sinoć ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

DS: Nema razloga za izbore pre proleća

20. oktobar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio da nema nijednog razloga da izbori budu održani pre proleća.

Policijski sindikat Srbije sutra nastavlja štrajk protestima

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije nastaviće sutra štrajk protestima u podne ispred policijskih uprava.

Dačić: Država neće tolerisati nasilje

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao na odustajanje od nasilničkog ponašanja i poručio da država neće tolerisati nasilje i napade po bilo kom osnovu.

Dačić se izvinio roditeljima i povređenoj deci

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izvinio se danas roditeljima i deci koja su povređena u Jagodini i dodao da je Protivteroristička jedinica učestvovala u obeležavanju Dana Jagodine na poziv Skupštine grada kao što to inače radi na poziv svih lokalnih samouprava.

Potpisan protokol o saradnji Rusije i Srbije

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Protokol Desetog zasedanja Međuvladine komisije za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Rusije, kojim se regulišu bitna državna pitanja dve zemlje, potpisan je danas u Beogradu. Protokol su potpisali potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i ministar

Kfor se vratio u bazu, akcija odložena za sutra

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Konvoj Kfora koji je krenuo ka prelazima na severu Kosova, vratio se u bazu u Novom Selu i odustao od pokušaja transporta dok se ne završi za sutra zakazana sednica skupština opština severa Kosova.

Dačić: Ove godine 21 krivična prijava zbog trgovine ljudi

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Novom Sadu da je policija od početka godine podnela 21 krivičnu prijavu zbog trgovine ljudima.

Dačić i Šojgu potpisali sporazume o Centru u Nišu

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu potpisali su danas u Nišu dokumenta kojima je omogućeno formiranje Regionalnog humanitarnog centra u Nišu.

Sindikat: Da se Dačić izjasni o dogovoru s malinarima

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

Sindikat srpske policije pozvao ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da se javno izjasni o navodnom dogovoru sa Unijom proizvođača malina da protiv učesnika protesta malinara koji su povredili policajce i uništavali imovinu MUP-a neće biti podnete krivične prijave.

Dačić: Nove linije razgraničenja za mirno rešenje spora

16. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je potrebno utvrditi nove linije razgraničenja na Kosovu da bi spor Srbije i Kosova bio mirno rešen.

Dačić: PUPS, SPS i JS zajedno na izborima

15. oktobar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio danas da će na sledećim parlamentarnim izborima SPS nastupiti u koaliciji s Partijom ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenom Srbijom.

Pripadnica LGBT-populacije izbodena nožem

15. oktobar 2011. | broj komentara 1

Jedna devojka koja je nosila majicu sa oznakom LGBT-populacije teško je povređena jutros u Beograda kad ju je nožem napao maloletnik.

SVM zatražio ocenu ustavnosti zakona o restituciji

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Poslanici Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Skupštini Srbije danas su Ustavnom sudu Srbije podneli inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju.

Sindikat: Vlada će usvojiti izmene Zakona o policiji

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Nezavisni sindikat policije, čiji članovi nisu u štrajku, saopštio je danas da je od resornog  ministra Ivice Dačića dobio uveravanje da će Vlada Srbije na narednoj sednici, po hitnom postupku, usvojiti izmene Zakona o policiji kako bi se omogućila potpuna primena

Policijski sindikat Srbije i danas u štrajku

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije nastavio danas generalni štrajk zahtevajući poboljšanje socijalnog položaja i bolje uslove rada za zaposlene u Ministarstvu za unutrašnje poslove.

Raspisivanje izbora u decembru?

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila da ne bi bila iznenađena da izbori budu raspisani u decembru i dodala kako sluti da će ocena Evropske komisije o napretku Srbije biti pozitivna.

Slavica Đukić-Dejanović: Dačić za razgraničenje, a ne podelu

10. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije i potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila da lider SPS-a Ivica Dačić nikad nije rekao da se zalaže za podelu Kosova, već za povlačenje linije razgraničenja.

Dačić: Mir i dijalog su u interesu svih na Kosovu

8. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras u Novom Pazaru da su "jedino mir i dijalog u interesu svih koji žive na Kosovu".

Dačić: Neodgovorne i štetne izjave o Veselinoviću

7. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas kao netačne, politički nekorektne i neodgovorne navode da Zvonko Veselinović rukovodi protestima Srba na severu Kosova.

Dačiću plaketa Jagodine zbog zabrane Parade ponosa

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću biće dodeljena Plaketa Jagodine za izuzetan doprinos u zaštiti svih građana Srbije, ali i zbog otkazivanja Parade ponosa, odlučili su danas odbornici jagodinske skupštine. Dačića je za nagradu predložio gradonačelnik Dragan

Saradnja Slovačke i Srbije u vanrednim situacijama

4. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i njegov slovački kolega Danijel Lipšic potpisali danas u Bratislavi sporazum o uzajamnoj pomoći u vanrednim situacijama.

Sporazum Srbije i Makedonije o prelasku granice uz ličnu kartu

4. oktobar 2011. | broj komentara 0

 Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Makedonije, Ivica Dačić i Gordana Jankuloska, sinoć su potpisali Sporazum o uslovima putovanja koji predviđa da građani dve zemlje prelaze međusobnu granicu samo uz biometrijsku ličnu kartu.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.