emg home
RSS

Tema:   Ivica Dačić

Dačić: Članstvo u EU prioritet Srbije

2. oktobar - 3. oktobar 2011 | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da punopravno članstvo u EU i dalje ostaje prioritet Srbije, ne samo zbog ekonomskog napretka, već i zbog zajedničkih vrednosti koje Srbija deli sa Evropom.

Dačić: Nije bilo bezbedno održati skupove

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je jutros da država nije zabranila samo održavanje Parade ponosa, već svih skupova tokom vikenda, zbog ugrožene bezbednosti građana i imovine.

U Makedoniju uz ličnu kartu

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio da će danas u Ohridu s makedonskom koleginicom Gordanom Jankulovskom potpisati sporazum koji će omogućiti građanima dve zemlje da prelaze granicu uz ličnu kartu.

Čanak: Nikad u koaliciju sa SNS-om

3. oktobar 2011. | broj komentara 1

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio da je za tu stranku neprihvatljiva koalicija sa Srpskom naprednom strankom.

Dačić: Ekstremisti planirali požare i otmicu autobusa

2. oktobar 2011. | broj komentara 1

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da su protivnici Parade ponosa, koja je danas trebalo da bude održana u Beogradu, planirali nerede širom Beograda i drugih gradova kako bi razvukli policiju i prodrli do učesnika Parade, a neke od tih grupa su želele da

Zabranjeni svi skupovi najavljeni za vikend

30. septembar 2011. | broj komentara 0

Vlasti Srbije zabranile su održavanje Parade ponosa, kao i skupove protivnika Parade koji su najavljeni za vikend.

U odronu zemlje poginula četiri radnika

30. septembar 2011. | broj komentara 0

U jučerašnjem odronu zemlje u klizištu u Beogradu poginule su četiri osobe. Nesreća se dogodila u beogradskoj opštini Zemun, naselju Kalvarija, u Ulici Stanka Paunovića, kod obdaništa Flora, tokom sanacije kližišta. U ponedeljak Dan žalosti.

Marković: Političari, nemojte da se kurvate

27. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković pozvao organizatore da otkažu Paradu ponosa, koju je nazvao paradom srama, i ocenio da bi oni trebalo da snose odgovornost ako u nedelju, 2. oktobra, na ulicama Beograda izbije nasilje.

Dačić: Za policiju bolje da ne bude gej parade

23. septembar 2011. | broj komentara 1

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da bi za policiju bilo bolje da se ne održi predstojeća Parada ponosa u Beogradu jer je prošle godine policija, kako je rekao, platila najveću cenu.

Istraga protiv osam lica zbog pobune JSO

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal je danas saopštilo da je podnelo zahtev za sprovođenje istrage protiv osam lica zbog organizovanja pobune Jedinice za specijalne operacije (JSO).

Operativac BIA i žandarmi uhapšeni zbog pobune JSO

20. septembar - 21. septembar 2011 | broj komentara 0

Srpska policija uhapsila je četvoricu nekadašnjih pripadnika Jedinice za specijalne operacije Resora državne bezbednosti MUP Srbije, pod sumnjom da su učestvovali u organizovanju pobune crvenih beretki, novembra 2001. godine. Policija je počela akciju oko 15 časova, a

Dačić: Srbija učinila veliki napredak

20. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić preneo članovima Komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za posmatranje da je Srbija spremna da preduzme sve napore kako bi dobila pozitivnu ocenu ukupnog stanja i uspešno zaključila program posmatranja.

Uhapšena Svetlana Vukajlović

20. septembar 2011. | broj komentara 0

Bivšoj direktorki Zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlani Vukajlović određeno zadržavanje od 48 sati pošto je saslušana u policiji, saopštio tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Tadić: Jednostrane akcije mogu narušiti mir

15. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić upozorio da bi jednostrane akcije Prištine, najavljene za sutra, mogle ozbiljno da ugroze mir i stabilnost celog regiona.

Tadić i državni vrh dogovorili mere za Kosovo

14. septembar 2011. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić održao sinoć sastanak s premijerom, ministrima i šefom tima za pregovore s Prištinom o situaciji na Kosovu. Dačić: Dogovoren niz mera.

Dačić: Ukidanje duplih funkcija ne rešava korupciju

13. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da problem korupcije u zemlji neće biti rešen ukidenjam duplih funkcija i upravnih odbora jer, kako je ocenio, oni nisu izvor korupcije, već samo njen prateći element.

Nema potvrde da su streljani srpski plaćenici u Libiji

13. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da MUP nema informacije da li su tačni navodi da su pobunjenici u Libiji streljali veću grupu plaćenika, među kojima je i 12 Srba.

Ljajić: Nemamo gotovo nikakav manevarski prostor

13. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar rada i socijalne politike Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da Srbija nema "gotovo nikakav manevarski prostor" za reakciju ako vlasti Prištine u petak, 16. septembra, pošalju kosovske carinike i policiju na prelaze Brnjak i Jarinje.

Dačić: Euleks obavestio Beograd o carinicima i policiji

12. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Euleks obavestio Beograd da će carinici i policija doći na administrativne prelaze na Kosovu.

Dačić: Srbija želi da održi mir

11. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da najava prištinskih vlasti o raspoređivanju albanskih carinika i policije na administrativne prelaze na severu Kosova "nije bezbednosni problem, nego je problem u simboličkom smislu".

Srbiji ne preti neposredna opasnost od terorizma

10. septembar 2011. | broj komentara 0

Srbiji ne preti neposredna opasnost od terorističkih napada, izjavio je danas u Nišu ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić: Policija neće zabraniti gej paradu

10. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da policija neće zabraniti održavanje gej parade u Beogradu, jer bi to bila politička odluka, a takve odluke može da donosi samo vlada.

Dačić: Ubistvo u Zemunu nastavak obračuna kriminalaca

9. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je ubistvo dva muškarca u Zemunu nastavak obračuna kriminalaca i da policija ima pretpostavke o počiniocima tih ubistava.

Srbija druga u Evropi po spremnosti na vanredne situacije

7. septembar 2011. | broj komentara 0

Srbija je druga zemlja u Evropi, posle Austrije po broju opština pripremljenih da reaguju u vanrednim situacijama, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Podizanje nivoa bezbednosti

7. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da će policija uoči 11. septembra preventivno podići nivo bezbednosti u Srbiji, na osnovu informacija kolega iz SAD.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.