emg home
RSS

Tema:   Izbori

Nikolić stupio na dužnost predsednika države

31. maj 2012. | broj komentara 0

Tomislav Nikolić stupio na dužnost predsednika Srbije polaganjem zakletve u Skupštini Srbije. 

Konstituisan novi saziv Skupštine Srbije

31. maj 2012. | broj komentara 0

Skupština Srbije konstituisana danas potvrđivanjem mandata 250 poslanika novog saziva.

Tadić: Dobio sam podršku Glavnog odbora

31. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je Glavni odbor DS podržao njegovu politiku i kandidaturu za premijera Srbije.

Nikolić: Moja politika je kuća s dvoja vrata

31. maj 2012. | broj komentara 0

Izabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je za njega EU važna, ali je Srbija uvek najvažnija i da je njegova politika i ranije bila kuća s dvoja vrata, i EU i Rusija.

Stamenković: Nova vlada da odmah pozove MMF

28. maj 2012. | broj komentara 1

Ekonomista Stojan Stamenković izjavio da je najvažnije da se nova vlada što pre bude formirana i da njen prvi potez treba da bude poziv Međunarodnom monetarnom fondu za obnavljanje razgovora o kreditnom aranžmanu da bi se rešio problem prestanka priliva kapitala, s kojim

Dačić: Ekonomski program najvažnije pitanje

28. maj 2012. | broj komentara 0

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je za tu stranku u razgovorima s Demokratskom strankom o formiranju vlade najvažnije pitanje ekonomskog programa i da očekuje da svi formalni dogovori budu završeni u junu.

Kacin: Srbiji potrebna stabilna i operativna vlada

28. maj 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Jelko Kacin izjavio da je Srbiji potrebna stabilna, operativna i jaka vlada, koja će moći što pre da krene u pregovore s Evropskom komisijom.

Marković: Očekujem formiranje vlade za oko 20 dana

28. maj 2012. | broj komentara 0

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković očekuje da će vlada biti formirana u narednih dvadesetak dana, ali da još ne zna koje će sve partije činiti vladajuću koaliciju.

SNS: Kohabitacija loša za Srbiju

28. maj 2012. | broj komentara 0

Funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković ocenila da kohabitacija nije dobra za Srbiju i da nije dobro da kandidat koji je izgubio predsedničke izbore bude premijer.

Tadić kandidat DS-a za premijera

28. maj 2012. | broj komentara 0

Demokratska stranka predložila Borisa Tadića za mandatara. Tadić je posle sednice proširenog Predsedništva stranke sinoć rekao da ne dolazi u obzir nikakva velika koalicija sa Srpskom naprednom strankom i dodao da to nikad nije ni bila opcija.

Marković zamolio Tadića da bude mandatar

25. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković zamolio predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića da prihvati kandidaturu za mandatara i da što pre pozove partije s kojima želi da napravi vladu.

Danas: DS-u 24 sata da iznese predlog za mandatara

25. maj 2012. | broj komentara 1

Socijalistička partija Srbije, Liberalno-demokratska partija i Ujedinjeni regioni Srbije zauzeli zajednički stav da Demokratska stranka ima 24 sata da saopšti predlog za mandatara, prenosi Danas.

Mihajlović: DS izgubio jer je igrao igru SNS-a

24. maj 2012. | broj komentara 1

Sociolog Srećko Mihajlović izjavio da je Demokratska stranka doživela dupli poraz na izborima jer je prihvatila igru koju je nametnula Srpska napredna stranka, pa je u izbornoj kampanji dominirao antiintelektualizam.

Dačić: Bez daljeg stezanja kaiša i restriktivne politike

24. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijlaističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio da restriktivna politika i dalja štednja neće doneti ekonomski razvoj zemlje i bolji život građanima.

Gligorov: Srbija u krizi još najmanje dve godine

23. maj 2012. | broj komentara 0

U Srbiji neće biti bolje još najmanje dve godine, uzevši u obzir tešku socijalnu situaciju u zemlji i ekonomske prilike, ocenio je Vladimir Gligorov, saradnik Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije.

Dačić: Čekamo da DS predloži mandatara

23. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio da ta stranka ne koči formiranje vlade, već da čeka da Demokratska stranka predloži mandatara.

DS 56, SNS 22, SPS 13 mandata u Skupštini Vojvodine

22. maj 2012. | broj komentara 0

Koalicija oko Demokratske stranke osvojila ukupno 56 mandata na izborima za Skupštinu Vojvodine, a koalicija oko Srpske napredne stranke 22, rečeno u Pokrajinskoj izbornoj komisiji.

DS: Doneta odluka o početku pregovora o vladi

22. maj 2012. | broj komentara 0

Predsedništvo Demokratske stranke sinoć odlučilo da počne pregovore o formiranju parlamentarne većine, objavljeno na sajtu stranke.

Brisel čestitao Nikoliću, pozvao ga da nastavi put ka EU

21. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednici Evropskog saveta i Evropske komisije Herman van Rompej i Žoze Manuel Barozo čestitali Tomislavu Nikoliću na izboru za predsednika Srbije i pozvali ga da nastavi put evropskih integracija zemlje. 

Ljajić: Pregovori o vladi sada mogu da se oduže

21. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da se pregovori o formiranju vlade sada mogu odužiti zbog novih okolnosti nakon pobede Tomislava Nikolića na predsednički izborima.

Prokopijević: Ekonomija je u rukama izvršne vlasti

21. maj 2012. | broj komentara 0

Ekonomista Miroslav Prokopijević izjavio da izbor Tomislava Nikolića za predsednika Srbije neće imati nikakav uticaj na ekonomiju zemlje ako on ostane u okviru mandata, koji se uglavnom svodi na protokolarne dužnosti.

RIK: Nikolić 49,51, Tadić 47,35 odsto

21. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednički kandidat koalicije Pokrenimo Srbiju Tomislav Nikolić osvojio 49,51 odsto glasova, kandidat koalicije Izbor za bolji život Boris Tadić 47,35 odsto, saopštila Republička izborna komisija na osnovu obrađenih 99,07 odsto biračkih mesta.

CESID: Nikolić pobednik izbora

20. maj 2012. | broj komentara 0

CESID saopštio da je kandidat Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić bez dileme pobednik izbora za predsednika Srbije jer je prema konačnoj proceni osvojio 49,8 odsto glasova, a kandidat Demokratske stranke Boris Tadić 47 odsto glasova.

Nikolić: Srbija neće skrenuti sa evropskog puta

20. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednički kandidat Tomislav Nikolić proglasio pobedu na predsedničkim izborima i kazao da Srbija neće skrenuti sa evropskog puta, da će zaštititi narod na Kosovu i poručio da više nije predsednik naprednjaka već svih građana Srbije.

Tadić čestitao pobedu Nikoliću

20. maj 2012. | broj komentara 0

Kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije Boris Tadić čestitao pobedu na predsedničkim izborima kandidatu Srpske napredne stranke Tomislavu Nikoliću.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.