emg home
RSS

Tema:   Izbori

LDP i Bogata Srbija zajedno na izbore

8. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović i predsednik pokreta Bogata Srbija Zaharije Trnavčević potpisali su danas koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu dve stranke na predstojećim izborima.

Sarkozi napušta politiku ako izgubi na izborima

8. mart 2012. | broj komentara 0

Francuski predsednik Nikola Sarkozi izjavio da će napustiti politiku u slučaju poraza na predsedničkim izborima.

Meri Vorlik: Izabrani na Kosovu neće imati nikakvu vlast

8. mart 2012. | broj komentara 0

Lokalni izbori koje bi na Kosovu organizovale srpske vlasti doveli bi do izbora predstavnika koji ne bi imali nikakvu vlast u okviru kosovskih institucija, izjavila ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.

Sarkozi: U Francuskoj previše stranaca

7. mart 2012. | broj komentara 0

Francuski predsednik Nikola Sarkozi, kandidat na predsedničkim izborima, izjavio da u Francuskoj ima suviše stranaca, zbog čega postojeći sistem za njihovu integraciju ne može dobro da funkcioniše.

Bajatović: Premijer da bude jaka politička ličnost

7. mart 2012. | broj komentara 0

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio da premijer Srbije treba da bude jaka politička ličnost, a članovi vlade ljudi koji su stručni za oblast za koju su zaduženi.

Cvetković: Vlada mora da se pridržava mera štednje

6. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da Vlada Srbije mora da se pridržava mera štednje, s obzirom na okolnosti u kojima posluje privreda u zemlji.

Osobama sa invaliditetom omogućiti glasanje

6. mart 2012. | broj komentara 0

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio da bi nadležni državni organi trebalo da preduzmu odgovarajuće mere kako bi osobama sa invaliditetom bilo omogućeno da potpuno i delotvorno način učestvuju u društvenom i političkom životu zemlje.

Faktor plus: Koalicija oko SNS-a 31,2, oko DS-a 29,1 odsto

5. mart 2012. | broj komentara 0

Koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke i dalje uživa najveće poverenje građana i za nju bi u ovom trenutku glasalo 31,2 odsto birača, pokazalo istraživanje agencije Faktor plus.

Putin pobednik predsedničkih izbora u Rusiji

5. mart 2012. | broj komentara 0

Premijer Rusije Vladimir Putin pobedio na jučerašnjim predsednickcim izborima u prvom krugu, saopštio danas šef Centralne izborne komisije Vladimir Čurov.

Del: Beograd ne bi trebalo da održi izbore na Kosovu

5. mart 2012. | broj komentara 0

Ambasador SAD na Kosovu Kristofer Del izjavio da Beograd ne bi trebalo da održi izbore na Kosovu jer je to protivno rezoluciji 1244 i dugoročnim interesima Srbije.

Komisija: Putin vodi sa 62 odsto

4. mart 2012. | broj komentara 0

Prema prvim podacima Centralne izborne komisije, na izborima za predsednika Rusije, sa obrađenih skoro 16 odsto glasova, premijer Vladimir Putin osvojio je gotovo 62 odsto glasova.

Kacin: EU svejedno ko će pobediti na izborima u Srbiji

4. mart 2012. | broj komentara 0

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio da je Evropskoj uniji svejedno ko će da pobedi na izborima u Srbiji i dodao da će podršku Brisela dobiti svaka politička grupacija koja pokaže da ima jasnu evropsku orijentaciju. 

Đilas: DS treba da skloni ljude koji ne rade dobro

4. mart 2012. | broj komentara 2

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio da DS mora oštrije da reaguje i skloni ljude koji nisu u stanju da dobro obavljaju svoj posao.  

Tadić: Ne razmišljam o predsedničkim izborima

2. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio danas da zbog poslova vezanih za dobijanje kandidature za članstvo u EU nije stigao da razmišlja o istovremenom održavanju predsedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora.

SSSS odlučio da nikoga ne podrži na izborima

1. mart 2012. | broj komentara 0

Veće Saveza samostalnih sindikata Srbije odlučio danas da taj sindikat na predstojećim izborima ne pruža neposrednu podršku političkim strankama ili koalicijama.

TS: Prikriven manjak budžeta u 2012.

1. mart 2012. | broj komentara 0

Transparentnost Srbija upozorila da je deficit državnog budžeta za 2012. umanjen za neprikazane rashode za organizovanje predsedničkih izbora.

Nikolić: EU neće stati na stranu Borisa Tadića

1. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio kako je uveren da Evropska unija na predstojećim izborima neće stati na stranu koju predvodi predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić. 

Naprednjaci i privrednici zajedno u izbornoj kampanji

29. februar 2012. | broj komentara 0

Srpska napredna stranka i Asocijacija malih i srednjih preduzeća potpisale su danas u Beogradu sporazum o saradnji na predstojećim izborima, kojim je predviđeno da jedno poslaničko mesto u parlamentu bude rezervisano za privrednike.

Čanak: LSV na izbore verovatno s DS-om

27. februar 2012. | broj komentara 0

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio da će ta stranka na lokalne i pokrajinske izbore verovatno izaći samostalno, a na republičke u koaliciji s Demokratskom strankom, ali da će o tome tek odlučivati organi stranke.

Slavica Đukić-Dejanović: Raspisivanje izbora 13. marta

27. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila da će izbori biti raspisani 13 marta.

SPO odlučio da uđe u predizbornu koaliciju sa Preokretom

25. februar 2012. | broj komentara 0

Glavni odbor Srpskog pokreta obnove odlučio je danas da uđe u predizbornu koaliciju sa Preokretom, saopštio je danas SPO.

Dačić: SPS sam osvaja više od 10 odsto, PUPS nije problem

23. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je danas svom koalicionom partneru Partiji ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) da "može da razgovara sa kim hoće" i da je SPS dovoljno jak da sam osvoji više od 10 odsto glasova na izborima.

ASNS u izbornoj kampanji podržava Preokret

22. februar 2012. | broj komentara 0

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) odlučila je danas da u izbornoj kampanji podrži pokret Preokret, koji predvodi Liberalno-demokratska partija (LDP).

Erste: Fiskalne ciljeve ugrožavaju i izbori

22. februar 2012. | broj komentara 0

Analitičari Erste grupe ocenili da su fiskalni ciljevi Srbije za ovu godinu ugroženi zbog stopiranog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom i predstojećih parlamentarnih izbora.

Nikolić: Ne želim ni ja saradnju sa strankama na vlasti

22. februar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić pozvao predstavnike stranaka na vlasti da se ne utrkuju u izjavama kako ne žele da sarađuju s njim jer ni SNS ne želi takvu saradnju.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.