emg home
RSS

Tema:   Izbori

Šapić se izvinio zbog lepljenja plakata

28. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Beogradskog odbora Demokratske stranke Aleksandar Šapić izvinio se danas građanima što su plakati DS-a zalepljeni na mestima gde to nije predviđeno i obećao da će ih aktivisti DS-a odmah ukloniti.

DSS bi pravio deponije

28. mart 2012. | broj komentara 0

Namera Demokratske stranke Srbije u Beogradu je da kroz javno-privatno partnerstvo budu napravljene dve nove deponije.  

SRS: Moguće smanjiti cene komunalnih usluga

28. mart 2012. | broj komentara 0

Kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda Nemanja Šarović ocenio da cene komunalnih usluga mogu biti niže ako se suzbiju kriminal i korupcija u javnim preduzećima u glavnom gradu.

Vučić: Prekinuti dobijanje poslova preko veze

28. mart 2012. | broj komentara 0

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić danas je prilikom posete stolarskoj firmi Sloga rekao da će SNS, ako dođe na vlast, prekinuti praksu da poslove dobijaju preduzeća povezana s vlastima. 

Đilas: DS može s DSS-om u Beogradu

28. mart 2012. | broj komentara 0

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio da je spreman da posle izbora vlast u Beogradu formira i s Demokratskom strankom Srbije.

RIK traži sastanak s UNMIK-om

28. mart 2012. | broj komentara 0

Sekretar Republičke izborne komisije Veljko Odalović pozvao Ministarstvo za Kosovo da hitno traži sastanak sa UNMIK-om, a na kom bi se raspravljalo o organizovanju parlamentarnih izbora na Kosovu.

Martinović: Reformisati obrazovni sistem

27. mart 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da treba reformisati sistem obrazovanja u Srbiji i ukinuti porez na dodatu vrednost za udžbenike i nastavna sredstva.

Bogdanović: Ne odustajemo od izbora na Kosovu

27. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za Kosovo Goran Bogdanović rekao da Srbija nije odustala od održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora na Kosovu ni posle negativnog odgovora UNMIK-a.

Poverenica: Potrebni zaštitni mehanizmi za broj žena u Parlamentu

26. mart 2012. | broj komentara 0

Srbiji je potreban zaštitni mehanizam koji će obezbediti da svaka treća osoba u Parlamentu bude žena, i to u slučajevima podnošenja ostavke i prestanka mandata, izjavila poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić.

Faktor plus: U predizborna obećanja veruje pet odsto birača

26. mart 2012. | broj komentara 0

Pet odsto građana veruje u sva obećanja koja političari daju u predizbornoj kampanji, dok 76 odsto birača nema poverenje u ono što čuje od njih, pokazalo istraživanje agencije Faktor plus.

Faktor plus: Raste prednost SNS-a

26. mart 2012. | broj komentara 0

Prednost koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke u odnosu na koaliciju oko Demokratske stranke blago se povećala i sada je 4,1 odsto, navodi se novom istraživanju agencije Faktor plus.

Krasić: Srbija da se odrekne samoubilačkog puta ka EU

26. mart 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić ocenio da je najvažnije da se Srbija odrekne samoubilačkog puta ka EU kako bi polako, ali sigurno počeo da se rešava problem nezaposlenosti u Srbiji.

Jugović: Srbija nema pravo da raspiše izbore na Kosovu

26. mart 2012. | broj komentara 0

Srpski pokret obnove smatra da Srbija po rezoluciji 1244 nema pravo da raspiše izbore na Kosovu, izjavio potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović.

Fiskalni savet apeluje da se ne daju nerealna obećanja

23. mart 2012. | broj komentara 0

Fiskalni savet apelovao na sve političke stranke da tokom izborne kampanje pokažu maksimalnu odgovornost i da ne daju nerelna obećanja o eventualnim poreskim rasterećenjima ili povećanju rashoda, koja bi mogla dodatno da ugroze javne finansije zemlje.

DSS: Bolje usluge za starije Beograđane

23. mart 2012. | broj komentara 0

Kandidat Demokratske stranke Srbije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović izjavio da će, ako DSS formira gradsku vlast, u saradnji s državom otvoriti nekoliko novih gerontoloških centara.

Ivanović: Institucije na Kosovu i bez lokalnih izbora

23. mart 2012. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović rekao da će srpske institucije na Kosovu postojati i ako ne budu održani lokalni izbori 6. maja.

URS uputio prigovor RRA zbog nejednakog tretmana

23. mart 2012. | broj komentara 0

Ujedinjeni regioni Srbije traže od Republičke radiodifuzne agencije da hitno upozori sve emitere da sve aktivnosti Borisa Tadića, izuzev onih koje se striktno odnose na vršenje ustavnih ovlašćenja predsednika države svrstaju u stranački predizborni blok.

Petrović: Buduća vlada kao i ova

23. mart 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović rekao je danas da će buduću vladu činiti stranke koje su i u aktuelnoj vladi i odbacio mogućnost koalicije DS-a sa Srpskom naprednom strankom.

ANA preti da će sprečiti izbore na Kosovu

22. mart 2012. | broj komentara 0

Albanska nacionalna armija, koju su UNMIK i SAD proglasili za terorističku organizaciju, oglasila se pretnjom da će se silom suprotstaviti svakom pokušaju organizovanja izbora Srbije na Kosovu, piše portal Balkan insajt.

URS: Direktore birati na poštenim konkursima

22. mart 2012. | broj komentara 0

Ujedinjeni regioni Srbije ocenili da je neophodno demontirati sistem partijske države kako bi direktori i ceo menadžment javnih preduzeća bili birani na poštenim, a ne na nameštenim konkursima.

LSV: Maja Gojković prednjačila u stranačkom zapošljavanju

22. mart 2012. | broj komentara 0

Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov optužila Ujedinjene regione Srbije da u svojim redovima imaju osobe koje su prednjačile u partijskom zapošljavanju.

Krasić: Penzije da se istrgnu iz kandži MMF-a i EU

21. mart 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić ocenio je danas da država mora da istrgne penzioni sistem iz kandži Međunarodnog monetarnog fonda, Svetske banke i Evropske unije i da svojim budžetom bude garant isplate penzija i ostalih stečenih prava građana.

Vučić optužio DS da se služi trikovima

21. mart 2012. | broj komentara 0

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić izjavio danas da je Demokratska stranka u opštini Zvezdara predala izbornu listu Grupa građana Tomislav Nikolić da bi zbunila deo glasača SNS-a.

Žbogar: Parlamentarni, ne i lokalni, izbori Srbije na Kosovu

21. mart 2012. | broj komentara 0

Specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar rekao da Srbija može da održi parlamentarne izbore na Kosovu pošto ima građana koji imaju i kosovsko i srpsko državljanstvo, ali ne i lokalne izbore.

Ilić: Tadić zloupotrebljava funkciju

20. mart 2012. | broj komentara 0

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio da predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić zloupotrebljava funkciju predsednika zemlje u predizbornoj kampanji.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.