emg home
RSS

Tema:   Međunarodni sud pravde

“Slovenija ne želi ni sud ni deblokadu pregovora”

12. mart 2009. | broj komentara 0

Hrvatski ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Gordan Jandroković izjavio je juče u Zagrebu da Slovenija nije spremna da granični spor s Hrvatskom rešava pred međunarodnim sudom, ali ni da deblokira hrvatske pregovore sa Evropskom unijom.

„Presuda može uticati na proces pred sudom pravde“

27. februar 2009. | broj komentara 0

Stručnjaci za međunarodno pravo ocenjuju da haška presuda kojom su bivši državni zvaničnici Srbije i Jugoslavije proglašeni krivim za zločine na Kosovu može donekle da oteža položaj Srbije uoči rasprave u Međunarodnom sudu pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova,

Tadić: Polažemo nade u sud

17. februar 2009. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže kako se nade u bolje odnose s Kosovom vezuju za odluku Međunarodnog suda pravde, ali da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

Srbiji rok do marta 2010. da odgovori na tužbu Hrvatske

22. januar 2009. | broj komentara 0

Međunarodni sud pravde saopštio je da je Srbiji dao rok do kraja marta 2010. godine da odgovori na tužbu Hrvatske zbog navodnog genocida nad nesrbima u toj republici 1991-95. godine.

Pupovac predložio formiranje Saveta poverenja

24. novembar 2008. | broj komentara 0

Predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj Milorad Pupovac predložio formiranje Saveta poverenja između Hrvatske i Srbije, u kom bi bili predstavnici parlamenata, ugledne ličnosti iz javnog života i predstavnici Katoličke crkve iz Hrvatske i Srpske pravoslavne crkve.

Srbija će tužiti Hrvatsku

19. novembar 2008. | broj komentara 1

Srbija će tužiti Hrvatsku Međunarodnom sudu pravde za zločine u operaciji Oluja 1995, izjavio ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić.

Sud pravde nadležan u sporu Hrvatska-Srbija

18. novembar 2008. | broj komentara 0

Međunarodni sud pravde u Hagu oglasio se danas nadležnim za tužbu Hrvatske protiv Srbije, kojom se tvrdi da je Srbija odgovorna za genocid nad nesrbima u toj republici od 1991, do 1995.

Sud pravde 18. novembra o tužbi Hrvatske

30. oktobar 2008. | broj komentara 0

Međunarodni sud pravde saopštiće 18. novembra da li je nadležan za tužbu Hrvatske protiv Srbije kojom se tvrdi da je zvanični Beograd odgovoran za genocid nad nesrbima u Hrvatskoj od 1991. do 1995.

Cvetković: Vlada zaslužila pozitivnu ocenu

14. oktobar 2008. | broj komentara 0

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković rekao je danas, povodom obeležavanja 100 dana rada Vlade da je ona ispunila osnovni cilj, odnosno nastavak evropskih integracija ratifikovanjem SSP-a u Skupštini. Kao jedan od najvećih uspeha Cvetković je naveo i usvajanje Rezolucije o

Svilanović: Ući u dijalog o Kosovu

9. oktobar 2008. | broj komentara 0

Bivši ministar spoljnih poslova Goran Svilanović kaže da će, ako Srbija do kraja godine ne bude u stanju da sa EU postigne sporazum o tome šta je misija Euleks i šta radi Euleks, vrata evropskoj budućnosti Srbije biti ozbiljno zalupljena u narednih nekoliko godina.

GS UN-a usvojila rezoluciju Srbije

8. oktobar 2008. | broj komentara 0

Generalna skupština UN usvojila je većinom glasova rezoluciju kojom se od Međunarodnog suda pravde traži savetodavno mišljenje o zakonitosti proglašenja nezavisnosti Kosova. Za rezoluciju su glasali predstavnici 77 zemalja, protiv je bilo šest, a 74 je bilo uzdržanih.

Tadić očekuje podršku UN oko Kosova

15. septembar 2008. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić očekuje da većina u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija podrži predlog Srbije da traži savetodavno mišljenje od Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova.

Boris Tadić dovodi Merzedes u Srbiju

14. avgust 2008. | broj komentara 0

Posle razgovora sa predsednikom „Mercedesa" Diterom Cečeom, predsednik Srbije izrazio je nadu da postoji mogućnost zainvesticije nemačke kompanije u našoj zemlji.

Analize

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.