emg home
RSS

Tema:   NATO

Rasmusen: Intervencije NATO-a moguće i bez rezolucije SB UN

29. oktobar 2011. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio da ne odbacuje mogućnost da će u nekim slučajevima taj vojni savez morati da interveniše bez odgovarajuće rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Usvojena rezolucija kojom se zavrsava misija NATO u Libiji

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Savet bezbednosti UN jednoglasno je danas usvojio rezoluciju kojom se stavljaju van snage ovlašćenja iz Rezolucije 1973 kojom je bila odobrena upotreba sile u cilju zaštite civila u Libiji.

Drašković: Gubitak teritorije je kazna za izgubljen rat

24. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je danas da u svetu važi princip po kom je gubitak teritorije kazna za izgubljen rat i da je Srbija kažnjena gubitkom Kosova posle izgubljenog rata protiv NATO-a.

NATO tvrdi da nije znao da je Gadafi u konvoju

21. oktobar 2011. | broj komentara 0

NATO nije imao znao da se Moamer Gadafi nalazio u konvoju koji su avioni juče gađali kod grada Sirta, a kasnije je dobio informaciju da je NATO "verovatno doprineo" pogibiji svrgnutog libijskog vođe.

Jelena Trivan: Na putu smo rešenja za sever Kosova

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila da je državni vrh Srbije na putu da nađe rešenje za probleme na severu Kosova.

Portparol: Kfor se nada uklanjanju barikada, nije ultimatum

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

NATO se nada da će Srbi na severu Kosova "narednih dana" ukloniti barikade sa administrativnih prelaza sa Srbijom i pozvao ih da mirno reše spor sa Prištinom, rekao je portparol Kfora Frenk Martin.

Ministri NATO: Nužan novi politički napredak na Kosovu

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministri odbrane NATO-a ukazali su danas u Briselu da je "nužan novi napredak na političkom planu", prvenstveno kroz dijalog za rešavanje napetosti na Kosovu, saopštio je generalni sekretar Atlantskog saveza Anders Fog Rasmusen.

Ministri odbrane NATO sutra o Kosovu

4. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministri odbrane NATO će sutra u Briselu raspravljati o razvoju stanja na Kosovu i naglasiti rešenost trupa Kfora da održe bezbednost i zaštitu svih ljudi, imajući u vidu da poslednji događaji pokazuju da još nije isključeno naglo zaoštravanje na Kosovu, rekli su izvori u

Rasmusen: Bez posebne istrage o delovanju Kfora na Kosovu

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je danas u Briselu da "ne vidi potrebu" za posebnom istragom o upotrebi sile Kfora na severu Kosova i dodao da je o tome razgovarao sa srpskim predsednikom Borisom Tadićem.

Formirana nova libijska vlada

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Libijske prelazne vlasti imenovale su danas novu vladu za koju navode da će se povući čim bude učvršćena vlast u državi.

UNS: Kfor sprečava srpske novinare da izveštavaju

29. septembar 2011. | broj komentara 0

Udruženje novinara Srbije optužilo Kfor da danima sprečava novinare srpskih redakcija da blagovremeno, iscrpno i tačno izveštavaju o događajima na severu Kosova.

Stefanović: Dijalog tek kad se reši kriza na severu Kosova

28. septembar 2011. | broj komentara 0

Šef srpske delegacije Borislav Stefanović izjavio je danas u Briselu da dijalog Beograda i Prištine može uslediti tek kada se reši kriza na severu Kosova i dodao da je Srbija i dalje za pregovore sa EU i SAD o rešenju tog problema.

NATO zainteresovan za saradnju sa Srbijom

15. septembar 2011. | broj komentara 2

Severnoatlantski savez je veoma zainteresovan za unapređenje saradnje sa Srbijom ali će brzina evenutalnog pristupanja NATO-u zavisiti isključivo od same Srbije, izjavila je danas u Beogradu zamenica generalnog sekretara NATO-a Stefani Babst.

Dva mrtva, 100 povređeno u napadu u Avganistanu

11. septembar 2011. | broj komentara 0

U samoubilačkom napadu kamionom bombom na ulazu u NATO bazu u istočnom Avganistana poginula su dva civila a više od 100 osoba je povređeno, među kojima 77 američkih vojnika, novi je bilans napada prema navodima međunarodne snaga u Avganistanu.  

Rasmusen: Podela Kosova nije rešenje

7. septembar 2011. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen ocenio je danas u razgovoru sa predsednicom Kosova Atifete Jahjagom da podela Kosova nije rešenje problema.

Tripoli optužuje NATO za smrt 85 civila

9. avgust 2011. | broj komentara 0

Libijski režim optužio je danas NATO da je odgovoran za smrt 85 civila u Madžeru, selu istočno od Tripolija.

Prištinski listovi pohvalili Bilera

6. avgust 2011. | broj komentara 0

Carinski prelazi na severu Kosova povereni su Kforu, a komandant snaga NATO-a na Kosovu Erhard Biler pokazao je izvanredne sposobnosti za rešavanje situacije na severu Kosova, ocenjuju današnji dnevnici u Prištini.

U napadu NATO ubijen jedan od Gadafijevih sinova

5. avgust 2011. | broj komentara 0

Jedan od sinova libijskog vođe Muamera Gadafija, Hamis, ubijen je u noći između četvrtka i petka u vazdušnom napadu NATO na grad Zliten, 150 kilometara istočno od Tripolija, rekli su predstavnici pobunjenika.

NATO šalje dodatne vojnike na Kosovo

2. avgust 2011. | broj komentara 0

NATO je danas saopštio da je upućena "pomoć" u ovom trenutku angažovanim snagama Kfora zaduženim za očuvanje bezbednosti na Kosovu.

Stefanović: Srbi neće prekinuti blokadu

29. jul 2011. | broj komentara 0

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović preneo je danas komandantu Kfora Erhardu Bileru da Srbi neće prekinuti blokadu administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje i da neće pribegavati nikakvoj sili i ostaće mirni.

NATO pogodio libijsku bolnicu, poginulo sedmoro ljudi

25. jul 2011. | broj komentara 0

Najmanje sedam ljudi poginulo je danas u NATO bombardovanju grada Zlitena, oko 150 kilometara od Tripolija, kada je pogođena jedna bolnica.

Gadafi poručio da se ne predaje

23. jun 2011. | broj komentara 0

Libijski vođa Moamer el Gadafi izjavio da je pred zidom, ali se ne boji smrti i da će borba protiv zapadnih krstaša biti nastavljena do kraja.

Nataša Mićić: Zalažemo se za ulazak u NATO

17. jun 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Liberano-demokratske partije Nataša Mićić rekla je da je bolje, zrelije i racionalnije da Srbija postane članica NATO-a nego da se rukovodi emocijama.

Ministar: Nismo promenili politiku prema NATO

16. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je danas da je značaj Strategijske vojne konferencije NATO i partnerskih zemalja, održane u Beogradu, u dijalogu delegacija 60 zemalja-učesnica, i naglasio da njeno održavanje ne znači promenu politike Srbije prema tom savezu.

Miletić: Uvažena vojna neutralnost Srbije

15. jun 2011. | broj komentara 0

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Miloje Miletić ocenio da je Strateška vojna konferencija koja se završava danas bila uspešna i da će rezultirati snažnom saradnjom s partnerskim zemljama. On je rekao da vojna neutralnost uvaćena i da su vrata za saradnju Vojske Srbije i

Analize

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.