emg home
RSS

Tema:   NATO

Šutanovac: Cilj aktivno učešće u programima Partnerstva

14. jun 2011. | broj komentara 1

Cilj Srbije u narednom periodu je da aktivno učestvuje u programima Partnerstva za mir i da se Srbija promoviše kao odgovoran partner, rekao je danas ministar za odbranu Dragan Šutanovac.

Abriel: Srbija sama odlučuje o članstvu u NATO-u

14. jun 2011. | broj komentara 0

Odluka o članstvu u NATO-u je suverena odluka Srbije, rekao je general Stefan Abriel, vrhovni komandant Savezničke komande za transformaciju. Abriel je precizirao da je NATO otvoren za onaj nivo saradnje i odnosa koji odgovara Srbiji, ali poštuje u potpunosti i prihvata

Žene u crnom zatražile demilitarizaciju države

13. jun 2011. | broj komentara 0

Nevladina organizacija Žene u crnom saopštila je danas da se protivi održavanju Strategijske vojne konferencije NATO-a i partnerskih zemalja u Beogradu i zatražila demilitarizaciju države i društva.

Porodice žrtava bombardovanja RTS-a uputile poruku NATO-u

13. jun 2011. | broj komentara 0

Porodice žrtava bombardovanja Radio- televizije Srbije traže od NATO-a da omogući nezavisnu istragu o oklonostima koje su dovele do bombardovanja zgrade RTS-a 23. aprila 1999. i punu odgovornost za naredbodavce.

Radikali protestovali zbog vojne konferencije u Beogradu

13. jun 2011. | broj komentara 0

Oko 100 funkcionera i pristalica Srpske radikalne stranke protestovalo je danas u Beogradu ispred zgrade Predsedništva zbog skupa Strategijska vojna konferencija NATO-a i partnerskih zemalja koji počinje sutra.

Više stotina na protestu Ovo nije NATO-zemlja

12. jun 2011. | broj komentara 0

Više stotina građana okupilo se danas u Beogradu na platou ispred Filozofskog fakulteta u znak protesta protiv NATO-a.

Rusija zabrinuta zbog vojnih vežbi NATO-a u Crnom moru

12. jun 2011. | broj komentara 0

Rusija je danas izrazila zabrinutost zbog združene vojne vežbe ukrajinske vojske i NATO-a koja se od početka prošle sedmice odrzava u Crnom moru.

Gadafi u pismu Kongresu SAD traži prekid intervencije

11. jun 2011. | broj komentara 0

Libijski lider Moamer el Gadafi u pismu Kongresu SAD pozdravlja kritiku pojedinih kongresmena upućenu predsedniku SAD Baraku Obami zbog toga što je bez konsultacija s tim telom odlučio da nastavi vojnu operaciju u Libiji.

Za ulazak u EU 59 odsto, protiv NATO dve trećine građana

9. jun 2011. | broj komentara 0

Podrška građana Srbije članstvu u Evropskoj uniji je u opadanju i najniža je otkad se rade istraživanja na tu temu, što se objašnjava ekonomskim i socijalnim razočaranjima u politiku Vlade.

Fog Rasmusen: NATO ne pokušava da ubije Gadafija

21. maj 2011. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio da taj savez ne napada pojedince i da bombarduje kompleks libijskog vođe Moamera el Gadafija samo kao vojni komandni centar.

Incko: U BiH nema napretka prema EU i NATO-u

10. maj 2011. | broj komentara 0

Međunarodni predstavnik u BiH Valentin Incko naveo u izveštaju o Bosni i Hercegovini Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da u BiH nije učinjen napredak prema integracijama te zemlje sa EU i NATO-om.

Gadafijev najmlađi sin poginuo u napadu NATO

1. maj 2011. | broj komentara 0

Najmlađi sin libijskog lidera Moamera Gadafija, Saif al-Arab Gadafi (29) i troje Gadafijeve unučadi poginulo je u napadu vazduhoplovstva NATO u Tripoliju, rekao je na jutrošnjoj konferenciji za novinare portparol vlade Musa Ibrahim.

Gadafi pozvao NATO na prekid vatre i pregovore

30. april 2011. | broj komentara 0

Libijski lider Moamer Gadafi pozvao je jutros u govoru na državnoj televiziji na međusobni prekid vatre i pregovore sa NATO, koji je nedugo pre toga bombardovao kompleks vladinih zgrada u Tripoliju, među kojima je bila i zgrada televizije.

NATO bombardovao Gadafijevu rezidenciju

25. april 2011. | broj komentara 0

Kancelarije Moamera el Gadafija u njegovoj rezidenciji u Tripoliju noćas uništene u vazdušnim napadima NATO-a, a jake eksplozije odjeknule i u više delova glavnog grada Libije, prenosi Frans pres.

Libija: U borbama u Misurati 24 poginula

24. april 2011. | broj komentara 0

U borbama koje su se prošle noći razbuktale u libijskom gradu Misurati poginule su 24 osobe, dok se Vladine snage povlače iz grada.

Obeležena 12. godišnjica bombardovanja RTS-a

23. april 2011. | broj komentara 0

Porodice žrtava, kolege i i drugi građani obeležili noćas, u 2.06, 12. godišnjicu bombardovanja zgrade RTS-a, pred spomenikom Zašto u Tašmajdanskom parku.

CEAS traži anketni odbor o pogibiji 16 radnika RTS-a

22. april 2011. | broj komentara 0

Centar za evroatlantske studije pozvao parlamentarne stranke u Srbiji da osnuju anketni odbor koji će utvrditi sve okolnosti pod kojima je poginulo 16 radnika RTS-a u bombardovanju 23. aprila 1999.

Hilari Klinton uporedila akciju u Libiji sa onom na Kosovu

22. april 2011. | broj komentara 0

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton pozvala na strpljenje kada se govori o rezultatima akcije NATO-a u Libiji, uporedivši je s kampanjom NATO-a na Kosovu 1999.

SRS podržao libijski narod i njegovog vođu

9. april 2011. | broj komentara 1

Funkcioneri Srpske radikalne stranka (SRS) podržali su danas, na skupu u Beogradu, libijski narod i njegovog lidera Moamera el Gadafija u borbi protiv zapadnih država i osudili ponašanje predsednika Srbije Borisa Tadića prema toj zemlji, ocenjujući ga kao "sramno".

NATO demantuje da je bombardovao naftno polje u Libiji

7. april 2011. | broj komentara 0

NATO je demantovao danas da je Alijansa bombardovala naftno polje Al Sarir na jugoistoku Libije, odbacujući tvrdnje zvaničnika režima libijskog vođe Moamera Gadafija.

Đelić: Ulazak u NATO nije preduslov za ulazak u EU

31. mart 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da članstvo u NATO-u nije preduslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

CIA u Libiji, odobrena pomoć pobunjenicima

31. mart 2011. | broj komentara 0

Agenti CIA raspoređeni su u Libiji kako bi uspostavili kontakt s pobunjenicima i upravljali vazdušnim udarima snaga međunarodne koalicije, objavio Njujork tajms. ABC javlja da je predsednik SAD Barak Obama odobrio tajno pružanje pomoći pobunjenicima.

Hrvatska ambasadorka pomoćnik generalnog sekretara NATO

30. mart 2011. | broj komentara 0

Ambasadorka Hrvatske u SAD Kolinda Grabar-Kitarović postala je pomoćnica za javnu diplomatiju glavnog sekretara NATO, potvrđeno je danas novinarima u hrvatskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Formirana Kontakt-grupa za Libiju

30. mart 2011. | broj komentara 0

Na međunarodnoj konferenciji o krizi u Libiji juče postignut dogovor o uspostavljanju Kontakt-grupe za tu zemlju.

NATO preuzima operaciju u Libiji

28. mart 2011. | broj komentara 0

NATO će preuzeti komandu nad operacijom u Libiji, izjavio generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmunsen.

Analize

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.