emg home
RSS

Tema:   NATO

Ministar odbrane Hrvatske: Vojni sporazum stabilizuje odnose

28. maj 2010. | broj komentara 0

Ministar odbrane Hrvatske Branko Vukelić potvrdio da će Hrvatska i Srbija idućeg meseca potpisati vojni sporazum, ocenivši da on znači stabilizaciju odnosa dve države.

Bajden pohvalio politiku Hrvatske na Balkanu

26. maj 2010. | broj komentara 0

Potpredsednik SAD Džo Bajden pohvalio napore Hrvatske da razvije bliskije odnose sa Srbijom, da podrži Kosovo i pomogne međunarodnoj zajednici da podstiče reforme i poboljša fukcionisanje BiH, saopšteno iz Bajdenovog kabineta kasno sinoć, posle njegovog susreta s hrvatskom

Rasmusen: Budućnost Srbije u NATO-u i EU

20. maj 2010. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen pozvao je danas Srbiju da "gleda u budućnost" kako bi shvatila da njena budućnost jeste integracija u NATO i Evropsku uniju.

Kapčan: Vreme je da Rusija uđe u NATO

19. maj 2010. | broj komentara 0

Ulazak Rusije u NATO ojačao bi Evropu, što SAD već duže vreme priželjkuju, izjavio za Glas Amerike član Saveta za međunarodne odnose u Vašingtonu Čarls Kapčan.

Odata pošta poginulim radnicima RTS-a (VIDEO)

23. april 2010. | broj komentara 0

Članovi porodica, kolege i prijatelji danas su polaganjem venaca i paljenjen sveća kod spomenika "Zašto" u Tašmajdanskom parku u Beogradu odali poštu radnicima Radio-televizije Srbije (RTS), koji su pre 11 godina poginuli u bombardovanju zgrade RTS-a u centru

Koštunica: Čvrste veze DSS-a i Jedinstvene Rusije

16. april 2010. | broj komentara 0

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio danas da DSS i stranka Jedinstvena Rusija imaju jake i čvrste veze.

Admiral Stavridis potvrdio podršku Kosovu

26. mart 2010. | broj komentara 0

Komandant snaga NATO-a u Evropi, američki admiral Džejms Stavridis potvrdio je danas u Prištini podršku NATO Kosovu, saopštio je Kabineta predsednika Kosova Fatmira Sejdiua.

Obeleženo 11 godina od početka NATO bombardovanja SRJ (VIDEO)

24. mart 2010. | broj komentara 1

U Srbiji je danas obeležena 11. godišnjica početka vazdušnih napada NATO-a na Jugoslaviju. Napadi su trajali 78 dana i u njima je, prema različitim procenama, poginulo 1.200 do 2.500 ljudi.

File: Kosovo treba da počne reforme za prijem u EU

19. mart 2010. | broj komentara 0

Komesar Evropske unijeza proširenje Štefan File izjavio je danas u Prištini da institucije Kosova treba da obezbede političku stabilnost, garantuju bezbednost za manjine, posebno srpsku, i da počnu reforme potrebne za učlanjenje u EU.

Miletić: Nije bilo pritisaka ta promenu stava o neutralnosti

9. mart 2010. | broj komentara 0

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Miloje Miletić, izjavio sinoć da tokom posete SAD nije bilo pritisaka da Srbija promeni stav o članstvu u NATO-u i da proglašena vojna neutralnost nije problem za bilateralnu saradnju.

Tači: Podela Kosova otvara pitanje granica na Balkanu

6. mart 2010. | broj komentara 0

Premijer Kosova Hašim Tači ocenio da bi podela Kosova otvorila pitanje promena granica na Balkanu i da zbog toga niko nije zainteresovan za otvaranje tog pitanja.

Volfram Mas: Kosovo nije prepreka Srbije ka EU

24. februar 2010. | broj komentara 0

Ne vidim Kosovo kao prepreku ulasku Srbije u EU. Nebrojeno puta sam javno rekao, i to nije moj, već stav vlade koju zastupam, da nikad nismo postavili priznanje Kosova kao uslov Srbiji da nastavi put ka EU. U isto vreme, naglašavamo da je važno da Srbija ispuni uslove koje

Đelić: Priznanje Kosova i ulazak u NATO nisu uslovi za EU

21. februar 2010. | broj komentara 1

Vicepremijer Božidar Đelić izjavio da priznanje nezavisnosti Kosova i ulazak u NATO nisu uslovi za članstvo Srbije u Evropskoj uniji.

Holandija: Raspad Vlade zbog Avganistana

20. februar 2010. | broj komentara 0

Holandska vladajuća kolicija raspala se pošto se najveće partije nisu saglasile o produžetku misije te zemlje u Avganistanu, izjavio premijer Jan Peter Balkenende.

Olbrajt: Moj najveći uspeh obustava etničkog čišćenja

11. februar 2010. | broj komentara 0

Bivša američka državna sekretarka Madlen Olbrajt izjavila je danas u Moskvi da svojim glavnim uspehom dok je bila na toj funkciji smatra obustavljanje etničkog čišćenja na Kosovu.

Rogozin: Ne može i NATO i Kosovo

6. februar 2010. | broj komentara 0

Ambasador Rusije pri NATO-u Dmitrij Rogozin izjavio da će Srbija ako želi u NATO morati da se odrekne Kosova, posle čega će i Rusija promeniti stav o Kosovu.

Konuzin: Pristupanjem NATO Srbija bi priznala nezavisnost Kosova

4. februar 2010. | broj komentara 0

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Konuzin kazao je danas u intervjuu za Ekonom:east magazin da bi pristupanjem NATO paktu Srbija priznala nezavisnost Kosova, jer ova vojna organizacija Kosovo ne smatra delom Srbije.

Rasmusen: Bezbednost merilo za integraciju na Kosovu

1. februar 2010. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen izjavio je danas u Briselu da će Atlantski savez podržati sve poteze koji jačaju mir i stabilnost na Kosovu, "uključujući integraciju svih zajednica u kosovsko društvo".

Predstavnik EU: Članstvo u NATO nije uslov za EU

29. januar 2010. | broj komentara 0

Predstavnik delegacije EU u Srbiji Tomas Njoki kazao je danas da bi bilo dobro da Srbija svoju spoljnu i odbrambenu politiku uskladi sa politikom EU, ali i da članstvo Srbije u NATO nije uslov za EU.

NATO i Rusija obnovili vojnu saradnju

26. januar 2010. | broj komentara 0

Rusija i NATO i formalno su danas obnovili vojnu saradnju, što se tumači kao znak da bivši hladnoratovski protivnici žele da sarađuju u borbi protiv pobunjenika u Avganistanu.

Šutanovac: Danas potpisujem doktrinu odbrane (VIDEO)

25. januar 2010. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da će danas potpisati doktrinu odbrane koja, kako je naveo, ne definiše dalje pristupanje Srbije NATO paktu, ali definiše jačanje odnosa u okviru Partnerstva za mir.

Šutanovac: Irelevantne priče o pristupanju NATO-u

22. januar 2010. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio danas u Nišu da je pristupanje Srbije NATO-u na dugom štapu i da je bilo kakva priča na tu temu irelevantna.

Kohout: Članstvo u NATO nije uslov za pristupanje EU

20. januar 2010. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Češke Jan Kohout izjavio je večeras da članstvo u NATO-u nije uslov za približavanje Srbije Evropskoj uniji, ali i da bi Alijansa želela da razvije dublje odnose s njom kao ključnom zemljom na Balkanu.

Srbija u NATO: Da ili ne

11. januar 2010. | broj komentara 0

Dvesta javnih ličnosti potpisalo peticiju za raspisivanje referenduma o ulasku Srbije u NATO. “Možda je ova peticija došla preuranjeno, ali važno je da nije prekasno“, rekao je jedan od potpisnika peticije, akademik Matija Bećković.

Fitcdžerald: Paralelne strukture pretnja za Kosovo

8. januar 2010. | broj komentara 0

Komandant Južnog krila NATO-a, američki admiral Mark Ficdžerald izjavio je danas u Prištini da paralelne strukture države Srbije koje deluju na Kosovu predstavljaju pretnju za bezbednost i da je to razlog zašto je NATO uznemiren.

Analize

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.