emg home
RSS

Tema:   NATO

Tadić: Verujem u ulazak Balkana u EU 2014.

5. januar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio danas da je članstvo u EU prvi cilj spoljne politike i Vlade Srbije i kako je uveren da je moguće da sve zemlje Zapadnog Balkana 2014. postanu članice EU.

Šutanovac: Srbija u NATO, makar kao Austrija

30. decembar 2009. | broj komentara 0

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da će u 2010. godini morati da se otvore razgovori o konačnom uvođenju Srbije u evropske integracije koje podrazumevaju i evroatlantsku bezbednosnu politiku.

Šutanovac i Ficdžerald razgovarali o bezbednosti na Kosovu i Metohiji

16. decembar 2009. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac razgovarao je danas sa komandantom Združene operativne komande NATO u Napulju admiralom Markom Ficdžeraldom o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji, smanjenju broja vojnika KFOR-a na Kosmetu i saradnji Vojske Srbije i KFOR-a.

Admiral NATO: Bezbednosna situacija na Kosovu stabilna

15. decembar 2009. | broj komentara 0

Komandant južnog krila NATO-a američki admiral Mark Ficdžerald ocenio je danas da je situacija na Kosovu stabilna i da to omogućava smanjenje broja vojnika na Kosovu.

Rasmusen: Građani Srbije da odluče da li žele u NATO

14. decembar 2009. | broj komentara 0

Čvrsto verujem da je evroatlantska integracija zemalja zapadnog Balkana presudna za dugoročnu bezbednost i stabilnost. Pozdravljam korake koje je Srbija nedavno preduzela kako bi poboljšala saradnju sa NATO, a na građanima Srbije je da odluče da li je članstvo u našem

NATO: Značajan napredak Srbije u saradnji sa Tribunalomm

4. decembar 2009. | broj komentara 0

Šefovi diplomatija NATO su danas u Briselu izrazili spremnost za političku i praktičnu saradnju sa Srbijom i istakli značajan napredak Beograda u saradnji s Haškim sudom.

Crna Gora dobila Akcioni plan za NATO

4. decembar 2009. | broj komentara 0

Šefovi diplomatija NATO-a odobrili su danas Akcioni plan za članstvo Crnoj Gori, dok Bosna i Hercegovina još treba da sprovede nužne reforme.

Rasmusen: Srbija je ključni igrač na Balkanu

1. decembar 2009. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO-a Anders fog Rasmusen ocenio je danas da je Srbija "ključni igrač na Balkanu".

Šutanovac: Poseta SAD za poboljšanje odnosa

1. decembar 2009. | broj komentara 0

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac ocenio je da je današnji susret s američkim kolegom Robertom Gejtsom u Vašingtonu jedan od najznačajnijih od kada je na čelu ministarstva i da ta poseta treba da utiče na poboljšanje sveukupnih odnosa Srbije i SAD, ne samo u oblasti

Objavljen nacrt sporazuma o evropskoj bezbednosti

30. novembar 2009. | broj komentara 0

Predsednik Rusije Dmitrij Medvedev objavio nacrt sporazuma o evropskoj bezbednosti, za koji Rusija očekue da ga usvoje zemlje i organizacije u evro-atlantskoj zoni s ciljem oslobođanja nasleđa Hladnog rata.

Basesku: Srbija ključ mira na Balkanu

20. novembar 2009. | broj komentara 0

Predsednik Rumunije Trajan Basesku izjavio sinoć u Briselu, na sastanku s generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fogom Rasmusenom, da je Srbija ključ mira na Balkanu.

Akcioni plan za članstvo Crne Gore i BiH u NATO

18. novembar 2009. | broj komentara 0

Ministri spoljnih poslova zemalja članica NATO na predstojećem sastanku daće podsticaj Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori da postanu nove članice Alijanse.

Milinković postavljen za ambasadora Srbije pri NATO

12. novembar 2009. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić postavio je Branislava Milinkovića za ambasadora - šefa misije Srbije pri NATO-u u Briselu, a Tomislava Đurina za novog ambasadora Srbije u Makedoniji, objavljeno je u novom Službenom glasniku.

NATO zabrinut zbog zastoja u reformama u BiH

12. novembar 2009. | broj komentara 0

Savet NATO-a zabrinut zbog zastoja u reformama i izostanka ustavnih promena u BiH, rekao portparol NATO-a Džejms Apaturaj.

Ukrajina traži hitnu pomoć zbog novog gripa

2. novembar 2009. | broj komentara 0

Predsednik Ukrajine Viktor Juščenko zatražio hitnu pomoć od SAD, Evropske unije, NATO i susednih zemalja zbog epidemije novog gripa u toj zemlji.

Alkalaj: BiH je spremna za članstvo u NATO

29. oktobar 2009. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova BiH Sven Alkalaj izjavio je danas da je BiH spremna za članstvo u NATO i da očekuje objektivnu i pravičnu procenu Evropske komisije za ukidanje viza za putovanje državljana BiH u "šengensku zonu".

Slovačka traži da NATO ne zaboravi Zapadni Balkan

23. oktobar 2009. | broj komentara 0

Predsednik Slovačke Ivan Gašparovič apelovao u Bratislavi, na neformalnom sastanku ministara odbrane NATO-a da Alijansa zbog misija kao što je Avganistan ne sme da zaboravi na Zapadni Balkan.

"NATO je organizacija za kolektivnu bezbednost" (VIDEO)

22. oktobar 2009. | broj komentara 0

Proširenje NATO saveza ostvaruje se na dobrovoljan način, a na državama je da odluče kakvu bezbednost žele, poručio je danas pomoćnik Generalnog sekretara NATO zadužen za zemlje van Alijanse Majkl Durej učesnicima konferencije "Srbija sa jakim saveznicima

Budžetska ograničenja otežavaju modernizaciju vojske

21. oktobar 2009. | broj komentara 0

Budžetske restrikcije sa kojima se suočavaju vojske zemalja Balkana otežavaju primenu standarda NATO u novim članicama Alijanse i zemljama koje teže da postanu članice, ocenjeno je danas na ministarskoj konferenciji u Sofiji.

Šojgu: Srbija će biti deo evropske koncepcije bezbednosti (VIDEO)

21. oktobar 2009. | broj komentara 0

Ruski ministar za vanredne situacije Sergej Šojgu izjavio je danas da će Srbija kao deo Evrope biti deo zajedničke koncepcije evropske bezbednosti.

Skup o srpsko-ruskim odnosima

19. oktobar 2009. | broj komentara 0

Treći okrugli sto o projektu "Praćenje rusko-srpskih odnosa" otvoren je danas u Beogradu predstavljanjem šestog izveštaja projekta o energetici u jugoistočnoj Evropi i studije "Rusija i zapadni Balkan" Dušana Reljića.

Rasmusen: Članstvo u NATO-u nije uslov za EU

17. oktobar 2009. | broj komentara 0

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio da Srbija ne mora da postane članica NATO-a da bi ušla u Evropsku uniju.

Sastanak predstavnika EU, SAD i BiH bez dogovora

9. oktobar 2009. | broj komentara 0

Lideri vodećih političkih partija u BiH danas nisu potpisali nikakav ugovor ni dokument tokom razgovora sa zvaničnicima SAD i EU, ali su za 20. oktobar dogovorili nastavak razgovora o ispunjenju uslova za brži pristup EU i NATO-u, izjavio predstavnik u BiH Valentin Incko.

Šutanovac: Dovoljno sarađujemo s NATO-om

9. oktobar 2009. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio sinoć da je članstvo Srbije u Partnerstvu za mir dovoljna mera saradnje Srbije i NATO-a.

Atlanski savet: Srbija kasni sa otvaranjem misije pri NATO

8. oktobar 2009. | broj komentara 0

Predsednik nevladine organizacije Atlanski savet Srbije Vladan Živulović ocenio je danas da  najavljeno otvaranje diplomatske misije Srbije pri NATO ne znači nikakav pomak u odnosima dve strane, već da je reč o obavezi Srbije nakon ulaska u program Partnerstvo za mir.

Analize

Sve manje stanovnika u Srbiji

Zemlja jedinaca i staraca

Broj 597

03. novembar 2011.