emg home
RSS

Tema:   Nekretnine

Pao server, nema kredita

26. mart 2008. | broj komentara 1

Zbog tehničkih problema u Nacionalnoj korporaciji za osiguranje stambenih kredita, obustavljena obrada zahteva za kredite, što građane može da košta i pet hiljada evra

Stanovi skuplji 15 odsto godišnje

25. mart 2008. | broj komentara 0

Zbog ogromne potražnje, u Beogradu će cene stanova galopirati i narednih godina.U međuvremenu, vrednost poslovnog prostora će stagnirati, pa čak i pasti.

Nastavak zidanja Prokopa

24. mart 2008. | broj komentara 0

Čelnici Železnica Srbije, Milanko Šarančić, i Energoprojekta, Vladan Pirivatrić, potpisali su ugovor o izgradnji nove železničke stanice Beograd Centar u Prokopu.

Očekujemo veliki broj ponuda za Genexovu imovinu

21. mart 2008. | broj komentara 0

Pomoćnik ministra za ekonomiju i regionalni razvoj Nebojša Ćirić izjavio je da očekuje veliki broj ponuda za kupovinu imovine beogradskog Genexa.

Prodat najskuplji apartman na svetu

21. mart 2008. | broj komentara 0

U Londonu je, za 240 miliona dolara, prodat najskuplji apartman na svetu.

Zakon o denacionalizaciji i dalje prazna priča

19. mart 2008. | broj komentara 0

Još jedno obećanje da će Zakon o denacionalizaciji, jedan od najvažnijih sistemskih zakona za tranziciju, biti donesen tokom ove godine, najverovatnije palo je u vodu. Nužno će biti novo prijavljivanje.

EBRD: Stambeni fond za balkanske zemlje

18. mart 2008. | broj komentara 0

Evropska banka za obnovu i razvoj pokrenula Stambeni fond za balkanske zemlje u usponu, koji bi na srednji rok finansirao stambene objekte za srednju klasu u više balkanskih zemalja.

Na ceni preduzeća s nekretninama

18. mart 2008. | broj komentara 0

Nekretnine neprivatizovanih preduzeća interesantne su kupcima jer oni jedino tako mogu da dođu do poseda zemljišta na kom je ta firma, ali i ostvare ogromne profite zbog skoka cena poslovnog i stambenog prostora, ocenjuju stručnjaci.

Otkazana aukcijska prodaja Putnika iz Novog Sada

14. mart 2008. | broj komentara 0

Na aukciji novosadske kancelarije Agencije za privatizaciju danas su prodata tri vojvođanska preduzeća za ukupno 448,2 miliona dinara.

Kome pripadaju crkve i manastiri?

14. mart 2008. | broj komentara 1

Uprava Crne Gore za nekretnine potvrdila je da je njena područna jedinica na Cetinju "ispravila grešku" kojom su crkveno zemljište, manastiri i crkve tokom devedesetih uknjiženi u vlasništvo Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve.

Immo gradi industrijski park kod Stare Pazove

13. mart 2008. | broj komentara 0

Belgijska kompanija Immo Industry Group, koja se bavi industrijskim nekretninama, trenutno gradi industrijski park, na površini 11 hektara, duž auto-puta E75, blizu Stare Pazove.

Delta City i u Podgorici

7. mart 2008. | broj komentara 2

U Podgorici će ovog leta biti otvoren tržni centar Delta City, a Colliers International je ekskluzivni agent za izdavanje, koji je na istom poslu bio angažovan u beogradskom Delta Cityju.

Problemi upravljanja nekretninama

4. mart 2008. | broj komentara 0

Kompanije treba da se bave osnovnim delatnostima i ne treba da imaju sopstvene timove za upravljanje nekretninama i njihovo održavanje, kaže Rastko Đokić iz MPC-a.

"Spora i skupa gradnja"

4. mart 2008. | broj komentara 0

Profit investitora između 50 i 100 odsto, jer je ponuda mala, rekao Milan Parivodić.

Grčka Lampsa u trci za privatizaciju Genexa

4. mart 2008. | broj komentara 0

U tenderskom postupku za privatizaciju imovine kompanije Genex, po početnoj ceni od 130 miliona evra, jedan od najozbiljnijih ponuđača biće grčka kompanija Lampsa.

Sve atraktivnije zemljište na prilazima Beogradu

4. mart 2008. | broj komentara 0

Zemljište na prilazu Beogradu sve je atraktivnije za gradnju objekata velikih kapaciteta, a najznačajnije lokacije su industrijska zona u Gornjem Zemunu, uz autoput i Ibarsku magistralu.

"Pažljivije s nekretninama"

3. mart 2008. | broj komentara 0

Ulaganje u privatizaciju preduzeća zarad dolaženja do njihovih nekretnina i dalje će biti trend, ali uz obavezu da se delatnost kupljenih preduzeća nastavi na nekoj drugoj lokaciji, rekao je danas ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Hipotekarno tržište stabilno

3. mart 2008. | broj komentara 0

Prosečna vrednost nekretnine koja se finansira iz kredita je 50 hiljada evra, a prosečno učešće pri kupovini stana je 35 odsto, tako da se za tržište hipotekarnih kredita može reći da je stabilno.

Zemljište na prilazima Beogradu sve atraktivnij

3. mart 2008. | broj komentara 0

Zemljište na prilazu Beogradu sve je atraktivnije za gradnju objekata velikih kapaciteta, a najznačajnije lokacije su industrijska zona u Gornjem Zemunu, uz autoput i Ibarsku magistralu.

Dubai ponudio tri milijarde evra za španski Kolonijal

29. februar 2008. | broj komentara 0

Vlada Dubaija ponudila je tri milijarde evra u gotovini i akcijama za špansku građevinsku preduzetničku firmu Inmobiliaria kolonijal, čija se tržišna vrednost prepolovila u proteklih šest meseci.

Prodaja Tekstila iz Sombora 31. marta

28. februar 2008. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju najavila je da će 31. marta ponuditi na prodaju preostalu imovinu somborksog preduzeća Tekstil u stečaju, po početnoj ceni od 30 miliona dinara.

Akcijski fond prodaje 46 odsto akcija Invest biroa

28. februar 2008. | broj komentara 0

Akcijski fond Srbije najavio je da će 13. marta na berzi ponuditi paket od 46,46 odsto akcija firme za iznajmljivanje nekretnina Invest biro [INVB] iz Beograda po početnoj ceni od 674.000 dinara.

Manje interesovanje investitora za kupovinu lokacija

26. februar 2008. | broj komentara 0

Zainteresovanost investitora za kupovinu lokacija u Beogradu smanjuje se poslednjih godina, jer je veliki broj lokacija podeljen u procesu privatizacije, kaže Slobodanka Prekajski.

Ušteda po stanu i do 15.000 evra

25. februar 2008. | broj komentara 0

U Srbiji, prema procenama stručnjaka, nedostaje oko 30.000 stanova, a tu okolnost za sada najbolje koriste investitori ostvarujući odličnu zaradu. Jedan od načina da se smanje troškovi gradnje jeste takozvano projektno finansiranje zahvaljujući kome su moguće uštede i

Stranci kao domaći?

21. februar 2008. | broj komentara 0

Bum na tržištu nekretnina Crne Gore izazvao je dilemu da li strancima dati nacionalni tretman kod vlasništva nad nekretninama. Socijaldemokratska partija najavila amandmane na predlog zakona da bi sprečila izjednačavanje stranaca s domaćim fizičkim licima

Analize

Jovica Jakovac, generalni direktor Colliers International

Padaće cene poslovnog prostora

17. novembar 2008 u 08:55

U narednih nekoliko godina neće rasti cena zakupa poslovnog prostora. Jedino nove zgrade na najboljim gradskim lokacijama klase A mogu zadržati trenutne cene

Poslednje analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.