emg home
RSS

Tema:   Nekretnine

Nova poslovna zgrada u Novom Beogradu vredna 70 miliona evra

8. april 2010. | broj komentara 0

Novoizgrađena poslovna zgrada "Plavi centar", grčkog investiconog fonda "Plava kuća" (Bluehouse), koja se nalazi u Novom Beogradu, na uglu Bulevara Mihaila Pupina i ulice Španskih boraca, zvanično je danas predstavljena javnosti, a vrednost te investicije

Regulisanje prometa nekretnina

25. mart 2010. | broj komentara 1

Zakonom o prometu nekretnina, koji bi trebalo da bude usvojen za nekoliko meseci, predviđeno je da se za svaki posao u posredovanju obavezno potpiše ugovor i da posrednik, a ne samo ugovarači, preuzme odgovarajuće obaveze i da garantuje za nekretninu u čijoj kupoprodaji

Dulić: Izmene zakona o katastru zbog novih nadležnosti

10. mart 2010. | broj komentara 0

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio da su izmene Zakona o državnom premeru i katastru predložene zbog novih nadležnosti Geodetskog zavoda, odnosno katastra nekretnina.

Vojska Srbije prodaje nekretnine

4. mart 2010. | broj komentara 0

Direkcija za imovinu raspisala oglas za prodaju nekretnina, u više gradova Srbije, koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije.

Colliers: Tržište nekretnina je mrtvo

15. februar 2010. | broj komentara 5

Direktor Colliersa Srbija Jovica Jakovac ocenio da je srpsko tržište nekretnina mrtvo jer se poslednjih nekoliko meseci ne mogu dobiti građevinske dozvole.

Lizing-kompanije pozdravile najavu izmene zakona

12. februar 2010. | broj komentara 0

Asocijacija lizing-kompanija Srbije pozdravila inicijativu da se omogući kupovina stanova i drugih nekretnina na lizing, napominjući da su za to na prvom mesetu neophodne izmene Zakona o finansijskom lizingu.

Beograd drugi najskuplji grad na Balkanu za zakup lokala

10. februar 2010. | broj komentara 0

Beograd je drugi najskuplji grad na Balkanu za iznajmljivanje lokala u glavnim trgovačkim zonama, posle Atine, objavila je danas konsultantska kuća za nekretnine Colliers.

King Sturge: Masovna stanogradnja neće sniziti cene stanova

7. februar 2010. | broj komentara 0

Direktor konsultantske kompanije za promet nekretnina King Sturge u Srbiji Srđan Vujičić ocenio da projekat masovne stanogradnje, koji najavljuje Vlada, neće dovesti do sniženje cena stanova.

SAD: Pad prodaje novih kuća u decembru

28. januar 2010. | broj komentara 0

Prodaja novih kuća u SAD u decembru neočekivano pala, što su analitičari ocenili kao još jedan pokazatelj da oporavak sektora nekretnina u toj zemlji gubi zalet.

Prodaja imovine Jugoexporta

21. januar 2010. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju objavila prodaju dela imovine beogradske kompanije Jugoexsport, u stečaju, čija je ukupna početna cena oko 672 miliona dinara.

Opština Palilula vratila zgradu crkvi Svetog Marka

28. decembar 2009. | broj komentara 0

Opština Palilula danas, na osnovu Zakona o vraćanju imovine verskim zajednicama, vratila predstavnicima Srpske pravoslavne crkve na upravljanje 1.180 kvadrata poslovnog prostora u Ulici kralja Aleksandra 17, građevinsko zemljište ispod te zgrade, dva stana u njoj i nešto

DSS: Krivična prijava protiv Đilasa zbog kupovine Ineksa

4. decembar 2009. | broj komentara 0

Demokratska stranka Srbije podnela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa zbog, kako se navodi, nezakonitog i nenamenskog trošenja budžeta za kupovinu poslovne zgrade Ineks-Intereksporta, saopštio DSS.

U SAD porasla prodaja kuća

24. novembar 2009. | broj komentara 0

Prodaja kuća koje su već bile u nečijem vlasništvu u SAD naglo je porasla prošlog meseca, za čak 10,1 odsto, saopštilo je Nacionalnu udruženje agenata za nekretnine.

Grad Beograd kupio zgradu Ineks Intereksporta (VIDEO)

13. novembar 2009. | broj komentara 0

Zgrada kompanije Ineks Intereksport prodata je danas na licitaciji Gradu Beogradu i Gradskoj čistoći za 1,03 milijardi dinara.

Četvrti sajam nekretnina BelRE

5. novembar 2009. | broj komentara 0

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović kazala je, otvarajući Četvrti sajam nekretnina i investicija BelRE, da Srbija nastavlja investicioni ciklus i podršku privredi u 2010. kroz 310 miliona evra.

Stanovi u Hrvatskoj i dalje pojeftinjuju

3. novembar 2009. | broj komentara 0

Cene stanova u Hrvatskoj spustile su se na nivo iz aprila 2007, a predviđa se da će do kraja godine u Zagrebu pasti 7,5 odsto na godišnjem nivou, a Jadranu šest odsto, saopštio je portal CentarNekretnina.net.

Pad prodaje novih kuća u SAD

29. oktobar 2009. | broj komentara 0

Prodaja novih kuća u SAD u septembru zabeležila neočekivan pad, prvi za poslednjih šest meseci, što potvrđuje da još postoje pretnje oporavku ekonomije SAD, uprkos tome što poslovni sektor, izgleda, povećava investiranja.

SAD: Oporavak tržišta nekretnina

23. oktobar 2009. | broj komentara 0

Prodaja korišćenih kuća u SAD skočila je u septembru na najviši nivo u više od dve godine, pokazali danas objavljeni podaci Nacionalnog udruženja agencija za prodaju nekretnina, što su analitičari odmah ocenili kao još jedan znak da se privreda SAD polako oporavlja

Svetska kriza uticala na pad cena lokala u tržnim centrima

27. septembar 2009. | broj komentara 0

Ekonomska kriza uticala je na pad cena lokala u elitnim tržnim centrima u svetu, a najskuplja ulica u srednjoj Evropi, Na Pšikope u srcu Praga, pala je sa 20. na 22. mesto na rang listi međunarodne agencije za nekretnine Cushman & Wakefield.

Zagreb: Prodaja nekretnina pala 60 odsto

17. septembar 2009. | broj komentara 0

Na zagrebačkom tržištu nekretnina prodaja je, prema procenama agencija, u odnosu na septembar prošle godine opala 60 odsto.

Sajam nekretnina i investicija od 5. do 7. novembra

13. septembar 2009. | broj komentara 0

Sajam nekretnina i investicija Belgrade Real Expo biće održan od 5. do 7. novembra na Beogradskom sajmu.

Colliers: U Beogradu pojeftinio zakup poslovnog prostora

9. septembar 2009. | broj komentara 0

Cene zakupa poslovnog prostora u Beogradu u proseku su niže 12 odsto nego 2008, pa sada Beograd ima najpovoljnije cene zakupa u regionu, objavila konsultantska firma za nekretnine Colliers International.

Svetska banka Hrvatskoj: Umesto poreza na nekretnine uvesti fiksne naknade

1. septembar 2009. | broj komentara 0

Porez na promet nekretnina jedna je od većih prepreka za razvoj preduzetništva, pa bi Hrvatska trebalo da ga ukine i umesto toga uvede fiksne naknade za prenos vlasništva, preporuka je Svetske banke.

Tržište nekretnina ključ za privredni oporavak SAD

11. avgust 2009. | broj komentara 0

Stabilno tržište nekretnina je ključ za privredni oporavak u SAD, navodi radio i tv "Glas Amerike" (VOA), pozivajući se na mišljenje ekonomskih stručnjaka.

Mihajlov: Stanovi deljeni po zakonu

6. avgust 2009. | broj komentara 0

Dejan Mihajlov, generalni sekretar vlade u vreme premijera Vojislava Koštunice, izjavio da su u vreme te vlade državni stanovi deljeni u skladu s vladinom uredbom.

Analize

Jovica Jakovac, generalni direktor Colliers International

Padaće cene poslovnog prostora

17. novembar 2008 u 08:55

U narednih nekoliko godina neće rasti cena zakupa poslovnog prostora. Jedino nove zgrade na najboljim gradskim lokacijama klase A mogu zadržati trenutne cene

Poslednje analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.