emg home
RSS

Tema:   Nekretnine

NKOSK: Subvencije oživljavaju građevinsku industriju

4. avgust 2009. | broj komentara 0

Direktor Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita Aleksandar Jović ocenio da subvencionisanje stambenih kredita i stanogradnje može imati značajan uticaj u borbi protiv krize jer je građevinska industrija direktno povezana s 27 proizvodnih grana.

Victoria Group kupila imovinu firme Zorka mineralna đubriva

3. avgust 2009. | broj komentara 0

Pokretna i nepokretna imovina preduzeća Zorka mineralna đubriva iz Šapca prodata je na licitaciji za 3,42 miliona evra Victoria Group iz Novog Sada, objavila Agencija za privatizaciju.

Transparentnost Srbija: Dodela državnih stanova oblik korupcije

31. jul 2009. | broj komentara 0

Vlada Srbije treba da objavi celovite podatke o državnoj imovini i imena funkcionera i zaposlenih u javnim ustanovama kojima je 2007. omogućen otkup stanova po povlašćenim uslovima, saopštila je danas Transparentnost Srbija.

Pad cena nekretnina u Hrvatskoj za 3,1 odsto

29. jul 2009. | broj komentara 0

Cene nekretnina u Hrvatskoj u julu su bile za 1,1 odsto niže nego u junu i za 3,1 odsto niže nego u julu 2008. godine.

Indeks cena nekretnina povećan prvi put od 2006.

28. jul 2009. | broj komentara 0

Indeks cena stanova i kuća u SAD porastao je prvi put od 2006. godine, što pokazuje da se cene stabilizuju, objavljeno je danas.

SAD: Oporavlja se tržište nekretnina

24. jul 2009. | broj komentara 0

Prodaja porodičnih kuća u SAD je uvećana na 4,89 miliona jedinica u junu, 3,6 odsto računato prema godišnoj osnovi, saopštilo Udruženje trgovaca nekretninama.

Dostignuta tek petina prošlogodišnjeg prometa

21. jul 2009. | broj komentara 0

Cene na tržištu nekretnina pale su poslednjih meseci za deset do čak 50 odsto, a posle polugodišnjeg zastoja, u poslednje dve nedelje prodaja stanova je malo živnula. Ipak, promet je tek na nivou od oko 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, pa iako su agencije zadovoljne

Đilas: Borba protiv nelegalne gradnje biće rigorozna(VIDEO)

16. jul 2009. | broj komentara 0

Oliver Dulić i Dragan Đilas danas najavili rigoroznu borbu protiv nelegalne gradnje po donošenju zakona o uređenju prostora i gradnji.

Mreža: Vlada loše gazduje državnom imovinom

13. jul 2009. | broj komentara 0

Mreža za restituciju ukazala je danas da Vlada Srbije nema dokumentaciju o imovini koju koriste državni organi, kao i preduzeće DIPOS.

Veropulos: Kompanija postuje propise i ima dozvolu za gradnju

3. jul 2009. | broj komentara 0

Kompanija Veropulos saopštila da je poštovala zakone i sve druge propise u Srbiji tokom pribavljanja dozvola za gradnju supermarketa Vero na Voždovcu i da ima dozvolu za gradnju tog objekta.

Pala gradnja stanova u Bugarskoj

4. jun 2009. | broj komentara 0

Gradnja stambenih objekata je u Bugraskoj u prva tri meseca ove godine u odnosu na lanjski period manja 11 odsto, pokazao izveštaj Nacionalnog instituta za statistiku.

Stan samo za čiste pare

23. maj 2009. | broj komentara 0

Agencije za nekretnine, prema Zakonu o sprečavanju pranja novca, obavezne su da od svojih klijenata – kupaca stanova, kuća ili lokala – zatraže poreklo novca

Međunarodni sajam nekretnina REBEC u Beogradu od 22.-24. juna

21. maj 2009. | broj komentara 0

U Beogradu će se od 22. do 24. juna održati drugi Međunarodni sajam i konferencija o nekretninama Rebek (REBEC), najavili su danas organizatori.

Kostiću sleduju 63 ara na Kopaoniku

15. maj 2009. | broj komentara 0

Kompanija Miodraga Kostića koja je pred kraj prošle godine kupila na Kopaoniku dva hotela, 102 stana i restoran za 23 miliona evra, ne krije da traži hitno zaključenje ugovora o kupovini ili raskid s obzirom na to da još plaća zakup. Iz Agencije za privatizaciju kažu

Pravobranilac: Slučaj Luke Beograd možda pred sudom

27. april 2009. | broj komentara 0

Beogradski javni pravobranilac Strahinja Sekulić izjavio da će dokumentacija i saznanja koje poseduje u vezi sa slučajem zemljišta Luke Beograd možda biti predmet nekih novih sudskih postupaka.

Pravi trenutak za izgradnju velikih diskontnih centara

15. april 2009. | broj komentara 0

Kancelarijski i poslovni prostor u Srbiji samo prošle godine uvećan je za 36,5 odsto ili za 145.000 kvadrata od čega oko 100.000 kvadrata čini prostor A klase. Činjenica je da za poslovnim kompleksima postoji potreba, ali i pored toga, zbog posledica globalne krize, trend

U pripremi zakon o posredovanju u prometu nekretnina

14. april 2009. | broj komentara 0

Zakon o posredovanju u prometu nekretnina trebalo bi da bude usvojen do kraja ove godine, izjavio je šef odseka za usluge u Ministarstvu trgovine Željko Stojanović.

“MPC-u ustupljeno zemljište za Ušće”

13. april 2009. | broj komentara 0

Izmenama urbanističkog plana biznismenu Petru Matiću praktično ustupljeno zemljište na kom je izgrađen tržni centar Ušće, navodi B92.

Đilas: Besmislene optužbe Saveta

11. april 2009. | broj komentara 0

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas ocenio je kao "besmislene optužbe" Saveta za borbu protiv korupcije u vezi sa Lukom Beograd istakavši da se bori da zemljište te luke pripadne Beogradu, saopštila je gradska Služba za informisanje.

Savet protiv promene namene zemljišta Luke Beograd

11. april 2009. | broj komentara 0

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije zatražio je od predsednika i premijera Srbije Borisa Tadića i Mirka Cvetković da spreče promenu namene gradskog građevinskog zemljišta koje koristi preduzeće Luka Beograd.

Neuspešna prodaja Ineksove zgrade

10. april 2009. | broj komentara 0

Današnja aukcija stambeno-poslovne zagrade Fonda Ineks-Intereksport u Beogradu u Rajićevoj ulici ponovo je bila neuspešna jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Prvi specijalizovani pretraživač nekretnina

9. april 2009. | broj komentara 0

Prvi specijalizovani pretraživač nekretnina na vebu u Srbiji, Gohome.rs, predstavljen sinoć u Beogradu, sadrži podatke o više od 120.000 nekretnina.

Prodaje se hotelski kompleks Inex Zlatna obala u Sutomoru

19. mart 2009. | broj komentara 4

Agencija za privatizaciju objavila da će 5. maja na aukciji ponuditi Hotelsko-turistički kompleks Inex Zlatna obala u Sutomoru, po početnoj ceni od 17 miliona evra.

Prihvaćena britanska ponuda za Lušticu

18. mart 2009. | broj komentara 0

Crnogorski Savet za privatizaciju prihvatio jedinu ponudu za zakup zemljišta na poluostrvu Luštica, koju je uputio konzorcijum podgoričke kompanije Northstar i britanske Equest Capital, saopšteno sa sednice Saveta.

Belville predat Univerzijadi 2009.

18. mart 2009. | broj komentara 0

Investitori kompleksa Belville, Univerzitetskog naselja na Novom Beogradu, predali su danas prvih pet zgrada preduzeću Univerzijada 2009.

Analize

Jovica Jakovac, generalni direktor Colliers International

Padaće cene poslovnog prostora

17. novembar 2008 u 08:55

U narednih nekoliko godina neće rasti cena zakupa poslovnog prostora. Jedino nove zgrade na najboljim gradskim lokacijama klase A mogu zadržati trenutne cene

Poslednje analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.