emg home
RSS

Tema:   Nekretnine

Magnohrom prodaje plac do Titove vile

16. mart 2009. | broj komentara 1

Agencija za privatizaciju objavila je javni poziv za kupovinu sedam zasebnih celina koje su u vlasništvu kraljevačkog Magnohroma među kojima je i plac na Zlatiboru od 34 ara sa kamenom kućom u blizini nekadašnje Titove vile.

Delegacija Beograda na sajmu nekretnina u Kanu

12. mart 2009. | broj komentara 0

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio juče u Kanu da će investicije i projekti u glavnom gradu biti nastavljeni, učestvjujući na Sajmu nekretnina u Kanu.

Aukcija Jugoeksportove zgrade 7. aprila

5. mart 2009. | broj komentara 0

Aukcija Jugoeksportove poslovne zgrade u Kolarčevoj ulici u Beogradu zakazana je za 7. april, po početnoj ceni od 2,8 milijardi dinara, objavila je Agencija za privatizaciju.

Uskoro dogovor o vlasništvu nad zemljištem Luke Beograd

4. mart 2009. | broj komentara 0

Beograd i vlasnici Luke Beograd uskoro će se dogovoriti kako da reše spor oko svojine nad zemljištem na desnoj obali Dunava. Od spornih 75 hektara grad će dobiti 55, a firmi „Vorldfin” pripašće 20 hektara. Grad će postati vlasnik 25 hektara na špicu Ade Huje i

"Subvencije za stanove nerealne"

3. mart 2009. | broj komentara 0

Subvencionisanje kredita za stanogradnju nije realno jer jednostavno nema novca, rekao je Oliver Dulić, ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje, na okruglom stolu Tržište nekretnina u jugoistočnoj Evropi, u organizaciji Ekonomist Media Group.

"Cene novih stanova mogu biti 10 odsto niže"

3. mart 2009. | broj komentara 0

Danijela Ilić, predsednica Nacionalnog udruženja procenjivača Srbije, izjavila je danas da će cene novih stanova u 2009. ostati na nivou prošlogodišnjih, ali da ima prostora za oko 10 odsto sniženja.

"100 miliona evra investicija"

3. mart 2009. | broj komentara 0

Džordž Mancavinatos iz NBG Property Services izjavio je danas na konferenciji o nekretninama koju organizuje Ekonomist Media Group da zemlje poput Srbije, koje su van EU, mogu računati na 100 miliona evra za investicije.

Koliko košta kvadrat u Monte Karlu

2. mart 2009. | broj komentara 0

Prosečno najskuplji stambeni kvadrat na svetu nalazi se u Monaku, gde je za jedan kvadrat apartmana u glavnom gradu Monte Karlu potrebno izdvojiti oko 37.000 evra.

Prodaja nekretnina bez posrednika

25. februar 2009. | broj komentara 0

Cene nekretnina u Srbiji ne padaju zato što ne postoji transparentnost informacija na tržištu nekretnina, pa kupci nisu upoznati o celokupnoj ponudi, izjavio je Salko Kriještorac, upravnik portala ProdamSam, prilikom predstavljanja novog veb-sajta za direktno oglašavanje

Poziv za učešće na Sajmu nekretnina u Beču

25. februar 2009. | broj komentara 0

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) raspisala je javni poziv za učesće na Sajmu nekretnina i investicija Real Vienna, koji se održava u Beču, od 26. do 28. maja 2009. godine.

Dače pod Fruškom gorom

25. februar 2009. | broj komentara 0

Prodaja NIS-a moskovskom „Gaspromnjeftu” doneće i novine u stambenoj izgradnji u Novom Sadu i okolini. – Rusi traže placeve do 20 ari

Hrvatska: Pad prometa nekretnina 80 odsto

23. februar 2009. | broj komentara 0

Na hrvatskom tržištu nekretnina u januaru je zabeležen pad prometa 70 do 80 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji mesec, pa je opstanak brojnih agencija koje se bave kupoprodajom nekretnina pod znakom pitanja.

Stanove nema ko da kupi

23. februar 2009. | broj komentara 0

Cene stambenih kvadrata u Beogradu i Novom Sadu pale za 15 do 20 odsto, u drugim gradovima ostale iste kao i pre šest meseci

Ikea pregovara sa Đunićem i Subotićem o kupovini zemljišta

19. februar 2009. | broj komentara 0

Vlasnici zemljišta traže 80 miliona evra za plac od 35 do 40 hektara

Kontratužba Marije Milošević

18. februar 2009. | broj komentara 0

Suđenje po tužbi države Srbije protiv porodice Milošević zbog protivpravnog prisvajanja kuće u Užičkoj ulici 44 u Beogradu pred Drugim opštinskim sudom u Beogradu danas je odloženo pošto je advokat Marije Milošević podneo protivtužbu i tražio spajanje postupaka.

Za zakup na Luštici nude 210 miliona evra

18. februar 2009. | broj komentara 0

Konzorcijum kompanija Northstar and Equest Capital ponudio Vladi Crne Gore 210 miliona evra za zakup 520.000 kvadrata zemljišta na poluostrvu Luštica kod Herceg Novog.

Subvencije samo na stambene kredite do 50.000 evra

13. februar 2009. | broj komentara 0

Na stambene kredite koji će biti subvencionisani iz državnog budžeta odlukom Vlade ove godine moći će da računaju samo građani s mesečnim primanjima manjim od 100.000 dinara, ako nađu stan jeftiniji od 40.000 evra i manji od 50 kvadrata, izjavio je danas ministar poljoprivrede

Beograd: Odluka o građevinskom zemljištu

13. februar 2009. | broj komentara 0

Skupština Beograda sinoć usvojila odluku o građevinskom zemljištu, koja predviđa da Grad Beograd daje u zakup zemljište za gradnju objekata površine veće od 800 kvadratna, dok će o zakupu zemljišta za gradnju objekata manje površine odlučivati gradske opštine.

Ponovo oglašena prodaja Starog Juhora

12. februar 2009. | broj komentara 0

Preduzeće za proizvodnju mesnih proizvoda i konzervi AD Juhor eksport iz Jagodine ponovo je, posle tri meseca, oglasilo prodaju zgrada i zemljišta Starog Juhora, u centru grada.

Država ne da skupo zemljište za malo para

9. februar 2009. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić najavio da će Industrija motora i traktora u Novom Beogradu zbog atraktivnog zemljišta biti prodata kao nekretnina, a ne kao društveno preduzeće sa ukupnom imovinom.

Dulić: Zakon o građevinskom zemljištu u martu

6. februar 2009. | broj komentara 0

Predlog Zakona o uređenju prostora, građevinskom zemljištu i izgradnji naći će se u skupštinskoj proceduru tokom marta, nakon javne raprave i odobrenja Vlade Srbije, najavio je ministar životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Italija: Veći podsticaj za zamenu starih vozila

6. februar 2009. | broj komentara 0

Italija planira da kupcima daje novac za kupovinu automobila i kućnih aparata, u pokušaju da podstakne dve ključne industrije pogođene svetskom ekonomskom krizom.

Prva banka prodaje zemlju kod Petrovca za 8,4 miliona evra

5. februar 2009. | broj komentara 0

Prva banka Crne Gore ponudila je vansudsku prodaju oko 8.200 kvadrata atraktivnog zemljišta u Petrovcu za oko 8,4 miliona evra.

Prva banka prodaje deo ostrva Sveti Nikola

2. februar 2009. | broj komentara 0

Prva banka Crne Gore, koju kontroliše brat crnogorskog premijera Aco Đukanović, objavila je prodaju dela ostrva Sveti Nikola kod Budve po početnoj ceni od 28 miliona evra.

Đilas: Naći rešenje za Veropulos

22. januar 2009. | broj komentara 0

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio juče da će grad učiniti sve kako bi se našlo rešenje oko gradnje Veropulosa u Ulici vojvode Stepe, saopšteno iz Gradske uprave.

Analize

Jovica Jakovac, generalni direktor Colliers International

Padaće cene poslovnog prostora

17. novembar 2008 u 08:55

U narednih nekoliko godina neće rasti cena zakupa poslovnog prostora. Jedino nove zgrade na najboljim gradskim lokacijama klase A mogu zadržati trenutne cene

Poslednje analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.