emg home
RSS

Tema:   Nekretnine

Hrvatska: Promet i cene nekretnina u padu

19. januar 2009. | broj komentara 0

Strah od rasta kamata na stambene kredite uticao je na promet nekretnina u Hrvatskoj, a pravi učinci finansijske krize na cene nekretnina tek će se videti, kaže predsednik strukovnog udruženja agenata za nekretnine pri Hrvatskoj privrednoj komori Dubravko Ranilović za Novi

Na Budvanskoj rivijeri zamrla prodaja nekretnina

13. januar 2009. | broj komentara 0

Nakon kupoprodajne euforije proteklih godina, poznate kao "ruska groznica", kada su milioneri iz ove evropske zemlje zapljusnuli budvansku rivijeru kupujući sve što su mogli, sada je tržište nekretnina na crnogorskom primorju gotovo potpuno zamrlo.

Balkans Real Estate ulaže do milijardu evra u nekretnine

8. januar 2009. | broj komentara 0

Kompanija Balkans Real Estate najavila da u narednih pet godina namerava da investira do milijardu evra u nekretnine u Srbiji i regionu.

Slovenija: 27 srpskih preduzeća traži imovinu

31. decembar 2008. | broj komentara 0

Srpska preduzeća, njih 27, zahteva vraćanje 46 nekretnina u Sloveniji, najviše poslovnih prostora, stanova i vikednica.

Niže cene nekretnina u Crnoj Gori

29. decembar 2008. | broj komentara 0

Stan u Podgorici može se kupiti po prosečnoj ceni od oko 1.520 evra po kvadratu, saopštila je Centralna banka Crne Gore.

U BIH niže cene stanova

25. decembar 2008. | broj komentara 0

Cene nekretnina u BiH u poslednja četiri meseca pale su do 20 odsto, a iz agencija za prodaju nepokretnosti očekuju da će se trend pada cena nastaviti i početkom iduće godine.

Krivična prijava protiv direktora Delta legala

25. decembar 2008. | broj komentara 0

Poreska policija podnela je krivičnu prijavu protiv direktora preduzeća Delta legal Aleksandra Lukića zbog sumnje da je utajio porez i da je oštetio budžet za 63,8 miliona dinara.

Pančevo: Sedam hapšenja zbog zloupotrebe položaja

25. decembar 2008. | broj komentara 0

Zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja u Pančevu uhapšeno sedam osoba, saopštila policija.

Odloženo suđenje zbog kupovine vile u Užičkoj

17. decembar 2008. | broj komentara 0

Suđenje po tužbi države Srbije protiv porodice Milošević zbog protivpravnog prisvajanja kuće u Užičkoj ulici u Beogradu danas je odloženo zbog zahteva advokata optuženih za izuzeće sudije.

Cene kuća niže za dodatnih 10 proceneta

15. decembar 2008. | broj komentara 0

Cene kuća i stanova u Velikoj Britaniji pašće za dodatnih 10 procenata iduće godine uporedo sa jačanjem recesije, procenio je vodeći indeks nekretnina Rightmove.

Ruski biznismen: Cena zemlje u Crnoj Gori pašće na 50 evra

15. decembar 2008. | broj komentara 0

Cena zemlje za jedan kvadratni metar u Crnoj Gori pašće na 50 evra, prognoza je direktora ruske kompanije Miraks Vjaćeslava Lejbmana.

Moguće pojeftinjenje stanova

14. decembar 2008. | broj komentara 0

Cene stanova u staroj gradnji mogle bi pasti 10 do 15 odsto, ali će cene stanova u novogradnji u Srbiji ostati nepromenjene, ocenio izvršni direktor preduzeća Blok 67 Associates Slobodan Mihajlović.

Stanodavci očekuju probleme s naplatom stanarine

9. decembar 2008. | broj komentara 0

Gotovo tri četvrtine britanskih stanodavaca očekuje da će dugovanja za stanarinu biti povećana u 2009. imajući u vidu da će oni koji iznajmljuju stanove zbog finansijske krize imati problema da redovno izmiruju obaveze, pokazuje istraživanje Nacionalne asocijacije stanodavaca.

Prodata dva lokala Fonda Ineks intereksport

5. decembar 2008. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju prodala je na licitaciji dva lokala u centru Beograda, koji su u vlasništvu Fonda Ineks intereksport u restrukturiranju, za ukupno 735.600 evra.

Kirije u Beogradu padaju, a u provinciji rastu

4. decembar 2008. | broj komentara 0

Pad dinara i svetska finansijska kriza opravdanje su i za podizanje kirija u Srbiji. U većini velikih gradova stanodavci su podigli cene iznajmljivanja stanova i soba, a u Beogradu padaju kirije luksuznih stanova na najatraktivnijim lokacijama.

Opština Budva prodala parcele kod Svetog Stefana

3. decembar 2008. | broj komentara 0

Opština Budva je, uprkos protivljenju opozicije u gradu, prodala dve parcele na lokalitetu Pasja jama kod Svetog Stefana na budvanskoj rivijeri po ceni od 305 evra po kvadratu, čime će ostvariti prihod od 3,7 miliona evra.

Nova aukcija za prodaju zgrade Fonda Ineks intereksport

3. decembar 2008. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju Srbije najavila je da će na licitaciji 13. februara po drugi put ponuditi na prodaju poslovnu zgradu Fonda Ineks intereksport u centru Beograda, po početnoj ceni od 2,56 miliona evra.

Gradnja socijalnih stanova prioritet i 2009.

2. decembar 2008. | broj komentara 0

Zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić rekao da će Grad i iduće godine nastaviti gradnju socijalnih stanova, koji će uz minimalnu naknadu biti davani na korišćenje materijalno ugroženim porodicama.

Kupujte zemljište, a ne stanove!

2. decembar 2008. | broj komentara 0

Dok traje kriza bolje je kupovati građevinsko zemljište, a za kratkoročne investicije bolje je ne ulagati u nekretnine. Oročavanje novca trenutno je atraktivno, kao i ulaganje u sektor prehrane, tvrde sagovornici Biznisa

Budva: Na javnoj licitaciji lokalitet Pasja jama

1. decembar 2008. | broj komentara 0

Lokalitet Pasja jama kod Svetog Stefana sutra će biti na javnoj licitaciji, a Opština Budva koja je vlasnik te zemlje očekuje od prodaje najmanje 4,5 miliona evra.

Cene stanova padaju polovinom 2009?

30. novembar 2008. | broj komentara 0

Cene nekretnina u Beogradu mogle bi da padnu krajem prve polovine 2009. ako banke ne počnu ponovo da odobravaju kredite, kaže direktor konsultantske firme za nekretnine Colliers International Jovan Jakovac.

Sutra aukcija za prodaju zgrade Fonda Ineks intereksport

27. novembar 2008. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju Srbije ponudiće sutra na aukciji poslovno-stambenu zgradu Fonda Ineks intereksport u centru Beograda, po početnoj ceni od 3,4 miliona evra.

Delta neće s MPC-om

27. novembar 2008. | broj komentara 0

Miškovićeva kompanija gradi na Autokomandi samo na svom placu

Nema zainteresovanih za "Stari Juhor"

24. novembar 2008. | broj komentara 0

Na raspisanu licitaciju za prodaju Starog Juhora, lokacije Preduzeća za proizvodnju mesnih proizvoda i konzervi A. D Yuhor eksport u Jagodini, do isteka roka krajem prošle sedmice niko nije dostavio ponudu.

Protest oštećenih kupaca stanova u Filmskom gradu

23. novembar 2008. | broj komentara 0

Članovi udruženja "1.000 oštećenih" protestovali su juče u beogradskom naselju Filmski grad zbog problema sa stanovima koje su kupili od Preduzeća Delta legat i Stankom, ali se u njih još nisu uselili.

Analize

Jovica Jakovac, generalni direktor Colliers International

Padaće cene poslovnog prostora

17. novembar 2008 u 08:55

U narednih nekoliko godina neće rasti cena zakupa poslovnog prostora. Jedino nove zgrade na najboljim gradskim lokacijama klase A mogu zadržati trenutne cene

Poslednje analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.