emg home
RSS

Tema:   Nekretnine

Divac i "Nelt "grade stanove u Kragujevcu

8. jul 2008. | broj komentara 0

Bivši košarkaš Vlade Divac i beogradska kompanija Nelt kupili su hektar zemljišta u kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija, na kojem će graditi stambene i poslovne objekte.

Cena kvadrata u Univerzitetskom selu 2.000 evra

2. jul 2008. | broj komentara 0

Kupovina stanova u kompleksu „Belvil” u novobeogradskom Bloku 67 počinje danas.

Delta preuzela Continental

26. jun 2008. | broj komentara 0

Kompanija NBGP Properties, u vlasništvu Holdinga Delta, saopštila je danas da je zvanično preuzela upravljanje beogradskim hotelom Continental.

Otvoren prvi međunarodni sajam nekretnina

23. jun 2008. | broj komentara 0

Prva medunarodna konferencija i sajam nekretnina, REBEC, otvoreni su danas u Centru Sava, u Beogradu, uz učešće više od 300 stručnjaka koji se bave projektovanjem, razvojem i prodajom nekretnina.

Vlada ukinula odluku Ministarstva telekomunikacija

19. jun 2008. | broj komentara 0

Vlada Srbije ukinula je rešenje Ministra za telekomunikacije i informatičo društvo kojom je to ministarstvo preuzelo ingerencije Ratela, rekao je Božidar Đelič, potpredsednik Vlade na konferenciji za štampu.

Neophodan zakon o prometu nekretnina

17. jun 2008. | broj komentara 0

Najveći problemi tržištu nekretnina predstavljaju nepostojanje zakona o prometu nekretnina i Zakona o restituciji, rekao je Tomislav Sekulić, predsedik Udruženja posrednika u prometu nekretnina.

Zakupci napuštaju TC „M-Rodić"

17. jun 2008. | broj komentara 0

Zbog visokih kirija i slabog prometa gotovo trećina zakupaca lokala u tržnom centru „M-Rodić" na Novom Beogradu u poslednje dve nedelje napustila lokale.

Prodaja njujorških oblakodera

16. jun 2008. | broj komentara 0

Njujorške građevinske ikone kao što su Chryslerov ili Flatironov oblakoder mogli bi uskoro da dožive sudbinu GM-ove njujorške kule i budu prodate arapskim ili evropskim investitorima budući da slab dolar podstiče grabež stranih investitora za njujorškim legendarnim

Ili će berza skočiti, ili stanarine pasti

16. jun 2008. | broj komentara 0

Za ravnotežu tržišta, kamate na oročenje i cene stanarina moraju da padnu ili berza mora poprilično da poraste.

Ambasador: Rusi kupuju šta Crnogorci prodaju

13. jun 2008. | broj komentara 0

Komentarišući česte ocene da "Rusi kupuju" mnogo u Crnoj Gori, ruski ambasador u Podgorici Jakov Gerasimov izjavio je za podgoričku Republiku da "oni kupuju samo ono što Crnogorci prodaju".

Rešenja za povratak imovine na Kosovu

10. jun 2008. | broj komentara 0

Predstavnici Kosovske agencije za imovinu počeli danas da uručuju rešenja po zahtevima za vraćanje vlasničkih prava ili prava upravljanja nad imovinom na Kosovu i Metohiji.

Colliers će čuvati prirodne resurse

4. jun 2008. | broj komentara 0

Colliers International, međunarodna konsultantska kuća u oblasti nekretnina, najavila je angažovanje u očuvanju prirodnih resursa, uz pokretanje Regionalne inicijative za očuvanje prirodnih resursa i životne sredine (RISE).

Milion evra za stan na Vračaru

4. jun 2008. | broj komentara 0

Najvrednija nekretnina na beogradskom tržištu stanova i kuća je vila na Senjaku od 1.000 kvadrata, za koju vlasnik traži 12 miliona evra. Jagma i za luksuznim stanovima na Vračaru od 200 kvadrata, a cena je od 850.000 do milion evra.

U katastar upisano 60 odsto nekretnina u Srbiji

30. maj 2008. | broj komentara 0

U Srbiji je do sada u jedinstveni katastar nepokretnosti uknjiženo 60 odsto imovine od ukupno četiri miliona nekretnina, izjavio je generalni direktor Republičkog geodetskog zavoda Zoran Krejović.

Dekel: U Airport City biće investirano 200 miliona evra

29. maj 2008. | broj komentara 0

Izgradnja poslovnog parka Airport City Belgrade (ACB) biće završena za oko šest godina, a ukupna investicija će dostići 200 miliona evra, izjavio je generalni direktor tog parka Gili Dekel.

Najviše zainteresovanih za nekretnine u Beogradu

29. maj 2008. | broj komentara 0

Na sajmu nekretnina i investicija Real Vienna u Beču strani investitori koje zanima ulaganje u Srbiju pokazali su najviše interesovanja za ulaganje u Beograd.

B.A.I.B.A: Misterija od milion kvadrata

27. maj 2008. | broj komentara 0

Idejno rešenje atraktivnog poslovnog kompleksa naručila je strana kompanija D-Trade Stanka Subotića, a investitor je izraelska kompanija Aura Investments Ltd, koja je potpisala ugovor za kupovinu 40 jutara zemlje za 11 miliona evra i o tome obavestila Telavivsku berzu.

Jedna strana investicija u šabačkoj poslovnoj zoni

27. maj 2008. | broj komentara 0

U šabačkoj Severozapadnoj radnoj zoni prostor za grinfild investicije iznajmilo je 13 firmi, od kojih je samo jedna iz inostranstva - Sajam fair iz Celja u Sloveniji.

“Marović s Rusima i Arapima gradi dva hotela”

23. maj 2008. | broj komentara 0

Potpredsednik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozar Marović dogovorio je izgradnju dva hotela u Budvi sa ruskom kompanijom Metropol i sa jednim investitorom iz Ujedinjenih Arpaskih Emirata, objavio je podgorički list Vijesti.

Colliers „smestio“ velike kompanije

23. maj 2008. | broj komentara 0

Airport City je poslednjih nekoliko nedelja postao sedište nekoliko velikih kompanija zahvaljujući konsultantskoj kompaniji Colliers International.

Kuba će graditi 14.000 plastičnih kuća godišnje

21. maj 2008. | broj komentara 0

Kuba planira da izgradi 14.000 plastičnih kuća godišnje da bi ublažila nestašicu stanova, javila je zvanična agencija Prensa Latina.

Danci kupuju „polja smrti"

21. maj 2008. | broj komentara 0

U danskoj firmi „Aresa" tvrde da kupovinom i razminiranjem zemljišta u Hrvatskoj, BiH i Srbiji nude kombinaciju humanitarnog rada i privatne investicije.

Ar na Dedinju 80.000 evra

19. maj 2008. | broj komentara 0

Za poslednjih mesec dana došlo je do nagle potražnje i ekstremnog skoka cena placeva, što stručnjaci tumače kao posledicu skoka cena kvadrata stambenog prostora.

Soravija planira izgradnju poslovnog prostora

16. maj 2008. | broj komentara 0

Međunarodna finansijska korporacija (IFC) saopštila da je investirala u austrijsku kompaniju Soravia, koja sa bavi nekretninama, i odobrila joj kredit za izgradnju poslovnog prostora u Srbiji i zemljama Balkana.

Potpisan ugovor o prodaji Javnih skladišta

12. maj 2008. | broj komentara 0

Agencija za privatizaciju potpisala je u petak s beogradskom kompanijom Nelt Co. ugovor o prodaji preduzeća Javna skladišta iz Subotice.

Analize

Jovica Jakovac, generalni direktor Colliers International

Padaće cene poslovnog prostora

17. novembar 2008 u 08:55

U narednih nekoliko godina neće rasti cena zakupa poslovnog prostora. Jedino nove zgrade na najboljim gradskim lokacijama klase A mogu zadržati trenutne cene

Poslednje analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.