emg home
RSS

Tema:   Policija

Četiri osobe ranjene u pljački banke na Karaburmi

20. oktobar 2011. | broj komentara 0

Četiri osobe, od kojih su dvojica policajci, ranjene su danas prilikom pljačke Komercijalne banke u beogradskom naselju Karaburma, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Policijski sindikat Srbije sutra nastavlja štrajk protestima

19. oktobar 2011. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije nastaviće sutra štrajk protestima u podne ispred policijskih uprava.

Dačić: Ove godine 21 krivična prijava zbog trgovine ljudi

18. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Novom Sadu da je policija od početka godine podnela 21 krivičnu prijavu zbog trgovine ljudima.

Povređeno 23 dece tokom vežbe MUP-a u Jagodini

17. oktobar 2011. | broj komentara 0

MUP Srbije saopštio je danas da je lakše povređeno 23 dece, od kojih najviše đaka osnovnih škola, kao i dve učiteljice, kada se helikopter spuštao na tribinu stadiona u Jagodini.

Nema dogovora, policija nastavlja štrajk

14. oktobar 2011. | broj komentara 1

Policijski sindikat Srbije nastaviće štrajk sve dok ne počne potpuna primena Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova, rekao je danas predsednik tog sindikata Veljko Mijailović.

PSS: Nastavićemo štrajk, MUP podvaljuje i obmanjuje

13. oktobar 2011. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije (PSS) optužio je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova za podvalu, pokušaj obmanjivanja javnosti i razbijanje štrajka zbog saopštenja MUP-a u kojem se navodi da su ministar Ivica Dačić i Nezavisni sindikat policije postigli sporazum.

Policijski sindikat Srbije i danas u štrajku

11. oktobar 2011. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije nastavio danas generalni štrajk zahtevajući poboljšanje socijalnog položaja i bolje uslove rada za zaposlene u Ministarstvu za unutrašnje poslove.

Policijski sindikat Srbije počeo štrajk

9. oktobar - 10. oktobar 2011 | broj komentara 1

Policijski sindikat Srbije od danas je u generalnom štrajku uz poštovanje minimuma procesa rada

Dačić: Neodgovorne i štetne izjave o Veselinoviću

7. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je danas kao netačne, politički nekorektne i neodgovorne navode da Zvonko Veselinović rukovodi protestima Srba na severu Kosova.

Policijski sindikat Srbije u ponedeljak stupa u štrajk

7. oktobar 2011. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije stupiće u ponedeljak, 10. oktobra, u generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada, saopšteno je danas iz tog sindikata.

MUP dobio prvi elektrošoker

4. oktobar 2011. | broj komentara 0

Srpska policija će sledeće godine u borbi protiv kriminala početi da koristi tejzer - elektrošoker - uređaj koji privremeno, na pet sekundi, onesposobljava napadače, najavio je danas državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dragan Marković.

Uhapšen bivši direktor Kolubare

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Bivši direktor Rudarskog basena "Kolubara" Dragan Tomić uhapšen je zbog malverazcija u tom preduzeću, preneli su danas beogradski mediji. Tomić je na čelu "Kolubare" bio od 2004. do 2008. godine.

Obraz za nedelju najavio Molitveni hod u Beogradu

27. septembar 2011. | broj komentara 0

Osuđeni vođa Obraza Mladen Obradović pozvao je danas policajce da u nedelju, 2. oktobra, za kada je zakazana Parada ponosa, odbiju naređenja koja bi izazvala "sukob Srba i Srba" i najavio da će Obraz u isto vreme u centru Beograda organizovati "mirni Molitveni

NSP: Nećemo da policija neopremljena izađe 2. oktobra

24. septembar 2011. | broj komentara 0

Nezavisni policijski sindikat (NSP) saopštio je danas da nije na sindikatima da odlučuju o održavanju javnih skupova, kao što je Parada ponosa, i da neće dozvoliti da policija neopremljena izvršava svoju obavezu zaštite života.

Uhapšen član Visokog saveta sudstva Blagoje Jakšić

23. septembar 2011. | broj komentara 0

Sudija i član Visokog saveta sudstva Blagoje Jakšić uhapšen je danas zbog sumnje da je učestvovao u korupciji, preneli su beogradski mediji. Uhapšen je i privatni preduzetnik Ljubomir Biševac.

Uhapšeni osumnjičeni za kršenje sankcija protiv Južnog Sudana

21. septembar 2011. | broj komentara 1

Policija je uhapsila šestoricu državljana Srbije i dvojicu državljana Slovenije osumnjičenih za kršenje sankcija UN protiv Južnog Sudana i nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Dačić: Srbija želi da održi mir

11. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas da najava prištinskih vlasti o raspoređivanju albanskih carinika i policije na administrativne prelaze na severu Kosova "nije bezbednosni problem, nego je problem u simboličkom smislu".

U Švedskoj uhapšene četiri osobe osumnjičene za terorizam

11. septembar 2011. | broj komentara 0

Švedska policija uhapsila je u Geteborgu četiri osobe osumnjičene da su pripremale teroristički napad, javili su danas mediji.

Srbiji ne preti neposredna opasnost od terorizma

10. septembar 2011. | broj komentara 0

Srbiji ne preti neposredna opasnost od terorističkih napada, izjavio je danas u Nišu ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić: Policija neće zabraniti gej paradu

10. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da policija neće zabraniti održavanje gej parade u Beogradu, jer bi to bila politička odluka, a takve odluke može da donosi samo vlada.

Dačić: Ubistvo u Zemunu nastavak obračuna kriminalaca

9. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je ubistvo dva muškarca u Zemunu nastavak obračuna kriminalaca i da policija ima pretpostavke o počiniocima tih ubistava.

Završena akcija Euleksa, niko nije uhapšen

8. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić je danas rekao da je završena akcija Euleksa u toj opštini i da niko nije uhapšen.

Srbija druga u Evropi po spremnosti na vanredne situacije

7. septembar 2011. | broj komentara 0

Srbija je druga zemlja u Evropi, posle Austrije po broju opština pripremljenih da reaguju u vanrednim situacijama, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Dačić: Osoba u beloj venčanici kod Bora je muškarac

2. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je osoba obučena u belu venčanicu koja je prolazila putem Bor-Zaječar i plašila vozače muškarac koji ima psihičke probleme.

Uhapšen osumnjičeni za napade nožem na Bir festu

1. septembar 2011. | broj komentara 0

Policija je uhapsila Ljubomira Trifunovića (1992) osumnjičenog da je 20. avgusta na Bir festu nožem povredio devet osoba i još trojicu osumnjičenih za učestvovanje u tuči, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.