emg home
RSS

Tema:   Policija

Uhapšena direktorka Poreske uprave u Leskovcu

16. oktobar 2010. | broj komentara 0

Policija je uhapsila direktorku filijale Poreske uprave u Leskovcu Milenu Kocić zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja kojim je budžet Srbije oštetila za 66 miliona dinara.

Uhapšen još jedan čelnik Obraza

16. oktobar 2010. | broj komentara 0

Beogradska policija uhapsila je predsednika Nacionalnog saveta organizacije Obraz Krstu Milovanovića (53) zbog sumnje da je učestvovao u nasilju tokom parade ponosa 10. oktobra, saopštila je danas policija.

Dačić: O skupovima odlučuju i organizatori

16. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će derbi fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan biti održan, ako je to stav Fudbalskog saveza Srbije, ali da će o tome još biti razgovora.

Nezavisni sindikat policije najavio generalni štrajk

15. oktobar 2010. | broj komentara 0

Nezavisni sindikat policije i još četiri nereprezentativna policijska sindikata najavili su danas generalni štrajk za 12. novembar ukoliko Vlada ne ispuni njihove zahteve.

Policija na prelazu Kelebija privela 16 navijača

15. oktobar 2010. | broj komentara 0

Policija je na prelazu Kelebija posle kontrole zadržala 16 srpskih navijača koji su izazvali incidente na fudbalskoj utakmici Italija - Srbija u Đenovi i posle utakmice u gradu, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Dačić: Sutra sastanak o kolektivnom ugovoru za policajce

15. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio da će sutra biti održan sastanak s predstavnicima drugih ministarstava i reprezentativnih sindikata policije o formalno-pravnom aspektu potpisivanja kolektivnog ugovora Vlade i policije.

Dačić: Policija želela da se izbegne krvoproliće (VIDEO)

14. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je policija delovala uzdržanije prilikom nereda za vreme Parade ponosa jer je želela da izbegne krvoproliće na ulicama Beograda.

Hapšenja zbog malverzacija prilikom prodaje imovine IKL-a

13. oktobar 2010. | broj komentara 0

Kriminalistička policija uhapsila je četiri osobe iz Beograda i Novog Sada zbog malverzacija vezanih za prodaju imovine preduzeća IKL i podnelo krivičnu prijavu protiv još trojice ljudi za kojima se traga.

Od grčke policije otet kamion sa 50 ilegalnih imigranata

12. oktobar 2010. | broj komentara 0

Nepoznata naoružana lica otela su noćas od grčke policije, na putu ka Atini, kamion krcat ilegalnim imigrantima koji su otkriveni prilikom policijske kontrole na autoputu i upućeni ka pritvoru.

Oštra polemika o Paradi ponosa i nasilju u Beogradu

12. oktobar 2010. | broj komentara 0

Početak rada Skupštine Srbije danas je obeležila burna polemika poslanika o Paradi ponosa i neredima koji su se u nedelju dogodili u Beogradu.

Dačić: Policajcima veće plate 20 odsto(VIDEO)

11. oktobar 2010. | broj komentara 0

Svih 5.600 policajaca koji su juče učestvovali u akcijama na ulicama Beograda, dobiće povećanje oktobarske plate za 20 posto, najavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Doživotni zatvor grčkom policajcu za ubistvo dečaka

11. oktobar 2010. | broj komentara 0

Grčki policajac koji je 2008. godine ubio jednog dečaka u Atini, što je izazvalo proteste širom Grčke, osuđen je danas na doživotni zatvor.

Uhapšen direktor mađarske kompanije MAL

11. oktobar 2010. | broj komentara 0

Mađarska policija uhapsila je danas generalnog direktora kompanije MAL, vlasnice fabrike koja je izazvala jednu od najvećih ekoloških katastrofa u istoriji te zemlje, saznaje agencija Frans pres u ministarstvu unutrašnjih poslova u Budimpešti.

Obezbeđenje za Hilari Klinton kao za Medvedeva

11. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da će obezbeđenje američke državne sekretarke Hilari Klinoton tokom njene posete Beogradu biti prvorazredan bezbednosni izazov, kao i obezbeđivanje Parade ponosa.

Policijski sindikat Srbije najavio štrajkove

8. oktobar 2010. | broj komentara 0

Policijski sindikat Srbije (PSS) najavio je danas da će zaposleni u policiji do kraja oktobra organizovati štrajk upozorenja a potom, ukoliko Vlada ne odgovori pozitivno na njihove zahteve, i obustavu rada.

Nezavisni sindikat policije traži poštovanje roka za pregovore

5. oktobar 2010. | broj komentara 2

Nezavisni sindikat policije Srbije saopštio je večeras da će njegovi članovi organizovati radikalniji vid protesta, kako bi ostvarili svoja prava, ako rok za proširenje Kolektivnog ugovora bude prekoračen.

Dačić: Srbija lider u borbi protiv kriminala

5. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Sočiju da je Srbija pouzdan partner u saradnji u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i da je postala lider u regionu po obimu saradnje, rezultatima i inicijativama koje je pokrenula.

Dačić: Poboljšati položaj policijskih službenika

3. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić istakao je danas na sastanku sa predstavnicima dva policijska sindikata da se on, kao i rukovodstvo MUP-a, zalaže za poboljšanje materijalnog položaja policijskih službenika i većeg uvažavanja statusa profesije policajaca u društvu.

Dačić: Štap bez šargarepe

28. septembar 2010. | broj komentara 2

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Srbija stalno pod nekim štapom, malo za Kosovo, malo za Haški sud, a da šargarepe nema niotkuda.

Unutrašnja kontrola MUP-a podnela 307 krivičnih prijava

26. septembar 2010. | broj komentara 0

Unutrašnja kontrola u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije u prvih osam meseci ove godine podnela krivične prijave protiv 307 policajaca, piše Politika.

Uhapšene dve žene koje su nožem izbole muškarca

23. septembar 2010. | broj komentara 0

Dve žene napale su danas i izbole muškarca ispred Palate pravde i on je sa teškim povredama prebačen u Urgentni centar.

Dačić i Zeger: Dobra saradnja policija Srbije i Nemačke (VIDEO)

21. septembar 2010. | broj komentara 0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i direktor nemačke Savezne policije Matijas Zeger danas su u Beogradu ocenili da je policijska saradnja dve zemlje dobra i založili se za njeno dalje unapredenje.

Dačić: Srbija će preduzeti sve mere u saradnji s Hagom (VIDEO)

21. septembar 2010. | broj komentara 0

Srbija će preduzeti sve mere radi završetka saradnje s Haškim tribunalnom i sprovesti sve primedbe koje se odnose na tu saradnju, izjavio je danas u Beogradu ministar unutrašnjih poslova i potpredsednik vlade Ivica Dačić.

Oštetili NIS za 25 miliona dinara

20. septembar 2010. | broj komentara 0

Četiri vlasnika i direktora preduzeća su uhapšena, a protiv još sedmoro zaposlenih u Naftnoj industriji Srbije (NIS) i drugim firmama podneta je krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja kojom su prisvojili 25 miliona dinara.

Uhapšeni direktori više preduzeća

20. septembar 2010. | broj komentara 0

Direktori preduzeća Ipok iz Zrenjanina, Alpis plus iz Beograda i Hemover iz Novog Sada uhapšeni su pod sumnjom da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Ipok za 483 miliona dinara, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.