emg home
RSS

Tema:   Poljoprivreda

Brefor: Izvoz i poljoprivreda ključni pokretači

2. mart 2011. | broj komentara 0

Svetska banka podržava izvozno orijentisan rast i poljoprivreda bi trebalo da bude ključni pokretač takvog rasta, rekao je danas Lu Brefor, šef kancelarije Svetske banke u Srbiji.

Bez zatezne kamate na poljoprivredne kredite od 2004. do 2007.

1. mart 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo da će, uvažavajući tešku ekonomsku situaciju, osloboditi poljoprivrednike plaćanja zatezne kamate na kredite odobrene za 2004, 2005, 2006. i 2007.

NIS snizio cene motornih ulja za poljoprivredu

28. februar 2011. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije saopštila je danas da je, zbog predstojeće setve, snizila maloprodajne cene motornih ulja NISOTEC koja se koriste u poljoprivredi.

Miodrag Kostić ustupio studentu dva hektara

25. februar 2011. | broj komentara 0

Predsednik MK grupe Miodrag Kostić danas je, prilikom predavanja akademcima na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju, jednom studentu, umesto saveta za unapređenje uzgoja lubenica, dodelio na raspolaganje dva hektara zemlje u vlasništvu MK grupe.

U Ipoku uveden predstečajni postupak

18. februar 2011. | broj komentara 0

U Industriji prerađevina od kukuruza "Ipok" iz Zrenjanina uveden je predstečajni postupak, izjavio je danas gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov.

Predstavljen vodič o poljoprivrednoj politici EU

18. februar 2011. | broj komentara 1

Trećina zakonodavstva koja treba da se usaglasi sa propisima u EU, na putu Srbije ka evrointegracijama, je iz oblasti poljoprivrede rečeno je danas pri predstavljanju vodiča "Poljoprivreda".

Poljoprivredni proizvodi u decembru skuplji 2,8 odsto

16. februar 2011. | broj komentara 0

Proizvođačke cene proizvoda poljoprivrede i ribarstva povećane su u decembru 2,8 odsto u odnosu na novembar, pokazuju podaci Zavoda za statistiku.

EBRD kreditira poljoprivredu s 20 miliona evra

15. februar 2011. | broj komentara 0

Evropska banka za obnovu i razvoj i Credit Agricole banka potpisali ugovor na osnovu kog će lokalnom sektoru u agraru biti omogućeno korišćenje kredita od 20 miliona evra.

Poljoprivrednici ne štite Dragina već proizvodnju

14. februar 2011. | broj komentara 0

Asocijacija poljoprivrednih proizvođača sa sedištem u Novom Sadu poručila je danas da je protiv smenjivanja ministra poljoprivrede Saše Dragina i da ga podržava ne iz političkih, već iz ekonomskih interesa seljaka u Srbiji.

Porastao promet na Produktnoj berzi

13. februar 2011. | broj komentara 0

Promet na Produktnoj berzi u Novom Sadu od 7. do 11. februara bio 1.381 tona, 29,09 odsto veći nego prethodne nedelje.

Đilas: PKB postaje profitabilno preduzeće (VIDEO)

11. februar 2011. | broj komentara 0

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je danas da će Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) od ovog kvartala dobijati punu premiju za mleko, od pet dinara po litru dodajući da PKB već sada postaje profitabilno preduzeće.

Samostalni sindikat: Dragin sprečio sunovrat agrara

11. februar 2011. | broj komentara 0

Samostalni Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije saopstio je danas u Beogradu da je zahvaljujući resornom ministarstvu i ministru poljoprivrede Saši Draginu sprečen "dalji sunovrat agrara i još teži položaj

Minimalna zarada u poljoprivredi, duvanskoj i prehrambenoj industriji 95 dinara po satu

9. februar 2011. | broj komentara 0

Minimalna zarada u poljoprivredi i duvanskoj i prehrambenoj industriji biće 95 dinara po satu, dogovorili Samostalni sindikat zaposlenih u tim delatnostima i Unija poslodavaca.

Đelić: Omogućiti povećanje izvoza agrarnih proizvoda

2. februar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je danas da država treba da stvori uslove za povećanje izvoza poljoprivrednih proizvoda na sedam do osam milijardi dolara, što je prema stručnjacima, maksimalni izvozni kapacitet domaćeg agrara.

PKS: Srbiju proglasiti za region bez genetski modifikovanih organizama

1. februar 2011. | broj komentara 0

Privredna komora Srbije (PKS) ocenila je danas da Srbija treba da ostane region gde se ne gaje genetski modifikovane biljke, jer je to preduslov za bolje pozicije poljoprivrednih proizvoda na tržištima širom sveta.

Cene žitarica skoro na maksimumu

30. januar 2011. | broj komentara 0

Cene pšenice, kukuruza i soje na referentnim svetskim tržištima tokom prošle nedelje približile se apsolutnim cenovnim maksimumima, zabeleženim krajem 2007. i u prvoj polovini 2008, saopštila Produktna berza.

Marković: Tražićemo smenu dva ministra

29. januar 2011. | broj komentara 0

Jedinstvena Srbija je protiv rekonstrukcije Vlade, ali će tražiti smenu dva ministra za koje smatra da su loše radili, izjavio predsednik stranke Dragan Marković, uz napomenu da će imena tih ministara reći predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Dragin: Nema uvoza genetski modifikovane soje u Srbiju

27. januar 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin odgovorno tvrdi da se "ni kilogram genetski modifikovane soje" ne uvozi u Srbiju, jer to "naš zakon ne dozvoljava".

Srpskom agraru iz fondova EU i do 50 miliona evra godišnje

26. januar 2011. | broj komentara 0

Srbija bi po dobijanju statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji godišnje mogla da dobije i do 50 miliona evra iz pretpristupnih fondova namenjnih poljovriredi i ruralnom razvoju, izjavio je danas pomoćnik ministra poljoprivrede Srbije Miloš Milovanović.

MK Group tuži predsednika Ekološkog pokreta Novi Sad

25. januar 2011. | broj komentara 0

MK Group protiv predsednika Ekološkog pokreta Novog Sada Nikole Aleksića podnela krivičnu prijavu zbog narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti.

Pajtić: Tri zemlje zainteresovane za srpska preduzeća

21. januar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas u Berlinu da su preduzeća iz Austrije, Mađarske i Slovenije veoma zainteresovana za preuzimanje poljoprivrednih preduzeća u Srbiji koja traže strateškog partnera.

Prostran: Srbija mora da poveća fondove prehrambenih proizvoda

21. januar 2011. | broj komentara 0

Cene hrane u Srbiji ove godine porašće 10 do 20 odsto, što je ipak mnogo manje od rasta cena tih artikala u svetu, ali Srbija mora da poveća svoje fondove prehrambenih proizvoda, izjavio danas sekretar Udruženja za poljoprivredu pri Privrednoj komori Srbije Milan Prostran.

Prodaje se deo imovine Godomina

21. januar 2011. | broj komentara 0

Deo imovine poljoprivrednog kombinata Godomin, stečaju, biće prodat kako bi radnicima bile isplaćene zarade koje nisu primili dve godine, saopštio gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević.

Drakulić napušta agrobiznis

20. januar 2011. | broj komentara 0

Holding Ist point u suvlasništvu srpskog biznismena Zorana Drakulića prodala je Agri point, svoju ćerku-firmu koja se bavi međunarodnom trgovinom žitaricama kompaniji CHS, potvrđeno je Danasu u ovom holdingu. Dogovor dveju kompanija obuhvata Agri pointove operacije u Rumuniji,

U Makedoniji protest proizvođača duvana

18. januar 2011. | broj komentara 0

Nekoliko desetina hiljada makedonskih odgajivača duvana danas je protestovalo ispred Skupštine u Skoplju zbog otkupne cene duvana.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.