emg home
RSS

Tema:   Protesti

Nastavljeni protesti u Atini

29. jun 2011. | broj komentara 0

Sukobi između mladih demonstranata i policije nastavljeni su danas na centralnom trgu u Atini, odmah nakon što je grčki parlament usvojio paket rigoroznih mera štednje, a čitav trg je u velikom oblaku suzavca, javila je televizija.

Radnici Partizanskog puta i danas u protestu

24. jun 2011. | broj komentara 0

Radnici preduzeća Partizanski put nastavili su proteste, danas ispred Agencije za privatizaciju, i najavili da će neki od njih stupiti u štrajk glađu ako hitno ne bude nađeno rešenje za probleme te firme.

Radnike Partizanskog puta nije primio niko

23. jun 2011. | broj komentara 0

Radnici građevinskog preduzeća Partizanski put iz Beograda protestovali su danas ispred Vlade Srbije i za sutra najavili okupljanje ispred Agencije za privatizaciju.

Putari iz Nibens grupe odblokirali puteve u Srbiji

22. jun 2011. | broj komentara 0

Blokirane puteve u Srbiji radnici preduzeća iz sastava "Nibens grupe" odblokirali su u 15 sati i Vladi je dat rok sedam dana da reaguje na zahteve radnika, izjavila je predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović.

Sirija: Opozicija najavila formiranje Nacionalnog saveta

20. jun 2011. | broj komentara 0

Sirijska opozicija najavila formiranje Nacionalnog saveta, čiji je cilj svrgavanje režima, saopštila grupa opozicionih vođa blizu sirijsko-turske granice.

Niški putari u blokadi za oko 640 miliona dinara

17. jun 2011. | broj komentara 0

Račun Preduzeća za puteve Niš, koje posluje u sastavu Nibens grupe, blokiran je za oko 640 miliona dinara i radovi na održavanju magistralnih i regionalnih puteva u Nišavskom, Pirotskom i Topličkom okrugu su obustavljeni, rekao je danas u Nišu predsednik Samostalnog sindikata u

Radnici Partizanskog puta počeli protest

13. jun 2011. | broj komentara 0

Radnici građevinskog preduzeća Partizanski put počeli danas protest zahtevajući isplatu sedam plata i raskid ugovora o privatizaciji s grupom Nibens, kazala je poverenica sindikata u toj firmi Vesna Čikarević.

Više stotina na protestu Ovo nije NATO-zemlja

12. jun 2011. | broj komentara 0

Više stotina građana okupilo se danas u Beogradu na platou ispred Filozofskog fakulteta u znak protesta protiv NATO-a.

Jemen: U sukobima vojske i islamista 40 mrtvih

12. jun 2011. | broj komentara 0

U sukobima jemenskih vojnika i islamskih ekstremista na jugu Jemena juče poginulo 40 ljudi, naveli su zvaničnici.

Radnici preduzeća Partizanski put najavili niz protesta

10. jun 2011. | broj komentara 0

Radnici građevinskog preduzeća "Partizanski put" iz Beograda, koje je deo Nibens grupe, organizovaće sledeće nedelje protestne skupove, šetnje i blokade saobraćajnica, saopštio je danas Savez samostalnih sindikata Srbije.

Stevanović: Oduka o plaćanju prevoza za oružare zakonita

10. jun 2011. | broj komentara 1

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović rekao je danas da je odluka da se iz gradskog budžeta izdvoji milion dinara za finansiranje prevoza oružara na protest u Beograd zakonski ispravna, a da Vlada Srbije treba da se suoči sa problemima i reši ih.

Gejts: U Siriji izvršen masakr, Asad nema legitimitet

10. jun 2011. | broj komentara 0

Sekretar SAD za odbranu Robert Gejts rekao da je sirijski režim izvršio masakr nad nevinim ljudima i ocenio da je legitimitet predsednika Bašara al Asada doveden u pitanje.

Radnici Bačkaputa oslobodili prilaze Novom Sadu

9. jun 2011. | broj komentara 0

Radnici građevinskog preduzeća Vojvodinaput-Bačkaput, članice Nibens grupe, povukli su se popodne sa putnih prilaza Novom Sadu iz pravca Siriga i Temerina, koje su jutros blokirali mehanizacijom, nezadovoljni odnosom države prema tom preduzeću.

Dogovor radnika Zastava oružja i Vlade

9. jun 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije formirala je danas radnu grupu koja će analizirati probleme u kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje", izjavio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić. Radnici Zastava oružja postigli su ranije danas dogovor s predstavncima Vlade o

Šutanovac: Problem oružara kompleksan

7. jun 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je danas da je problem radnika kragujavačke Zastave Oružje kompleksan i da ne može da se gleda emotivno, već fabrika treba da bude manja i struktuirana u odsnosu na potrebe sistema.

Zaposleni u Nibens grupi najavili blokade puteva od 9. juna

6. jun 2011. | broj komentara 1

Sindikati preduzeća za puteve (PZP) "Beograd", "Niš", "Kragujevac", "Vranje" i Vojvodina-Bačka put, koja posluju u sastavu Nibens grupe najavili su danas da će od 9. juna početi blokade puteva, zahtevajući isplatu zarada.

Wikileaks: Vojska nije pucala na Tjenanmenu

6. jun 2011. | broj komentara 0

Diplomatske depeše iz Ambasade SAD u Kini pokazuju da tokom protesta na Trgu Tjenanmen 1989. kineski vojnici nisu pucali na demonstante, što delimično potvrđuje verziju dogajaja kineskih vlasti, piše Dejli telegraf.

Predsednik Jemena na lečenju u Saudijskoj Arabiji

5. jun 2011. | broj komentara 0

Predsednik Jemena Ali Abdulah Saleh otputovao je u Saudijsku Arabiju na lečenje, pošto je ranjen u raketnom napadu u petak, na predsedničku palatu.

Postignut dogovor Ministarstva i poljoprivrednika

4. jun 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo za poljoprivredu i predstavnici poljoprivrednika koji su prethodnih dana štrajkovali blokirajući puteve na severu zemlje postigli dogovor da subvencije ostanu na prošlogodišnjem nivou. Blokade povučene.

Sirija: Najmanje 53 žrtve sukoba s policijom

4. jun 2011. | broj komentara 0

Najmanje 53 civila poginula u petak u Siriji u sukobima demonstranata i policije, najviše u gradu Hama, gde je nekoliko desetina hiljada protestovalo protiv režima, saopštila sirijska organizacija za ljudska prava.

Predsednik Jemena povređen u raketnom napadu

4. jun 2011. | broj komentara 0

 Jemenski predsednik Ali Abdalah Saleh, povređen u raketnom napadu na predsedničku palatu, izjavio u kratkoj audio poruci da se oseća dobro i optužio vođe plemena Hašid za napad.

Petrović: Najpre isplata subvencija za oranice do 30 hektara

3. jun 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede će ove godine isplatiti subvencije od 14.000 dinara po hektaru svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za površine do 30 hektara, a za oranice od 30 do 100 hektara subvencije će biti isplaćene do kraja januara sledeće godine, izjavio je

Šutanovac: Netačno da je protest povezan sa sukobom u DS-u

3. jun 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske stranke (DS) i ministar odbrane Dragan Šutanovac odbacio je danas kao netačne, "apsolutno paušalne i neutemeljene u stvarnosti" navode medija da iza protesta poljoprivrednika stoji sukob unutar DS-a.

Blokirani više puteva i jedan granični prelaz

2. jun 2011. | broj komentara 0

Više putnih pravaca u velikom delu Vojvodine trenutno je blokirano zbog protesta poljoprivrednika, izjavila Olgica Likić iz informativne službe Auto-moto saveza Srbije.

Oružari radikalizuju protest ako Vlada ne nastavi pregovore

2. jun 2011. | broj komentara 0

Radnici Zastava oružja, koji su 11 dana u štrajku, najavili su da će radikalizovati protest ako im danas pre podne ne bude javljeno kada će biti nastavljeni pregovori s Vladom, saopštio je Samostalni sindikat te fabrike.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.