emg home
RSS

Tema:   Protesti

Mubarak obećao povećanje plata, protesti se nastavljaju

8. februar 2011. | broj komentara 0

Egipatski predsednik Hosni Mubarak obećao da će povećati penzije i plate zaposlenih u državnim službama u Egiptu 15 odsto, ali uprkos tome masovni protesti u Egiptu se nastavljaju.

Obama: Egipat posle protesta neće biti isti

7. februar 2011. | broj komentara 0

Predsednik SAD Barak Obama rekao da Egipat više neće biti ono što je bio posle prodemokratskih demonstracija. Obama je za Fox naveo da je jasno da narod Egipta želi slobodu i otvorene i pravične izbore.

Nikolić: Dajemo dva meseca vlastima da raspišu izbore (VIDEO)

4. februar - 5. februar 2011 | broj komentara 1

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić najavio je danas stalne proteste građana, ako vlast za dva meseca ne raspiše vanredne parlamentarne izbore.

Postignut dogovor Vlade i prosvetara

4. februar 2011. | broj komentara 4

Sindikati prosvete rešili su da prekinu štrajk posle dogovora sa Ministarstvom prosvete. Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da je dogovoreno da se zaposlenima isplate jubilarne nagrade i otpremnine, kao i da se na osnovu očekivanih povećanja prihoda budžeta povećaju

Više stotina hiljada u Kairu traži odlazak Mubaraka

4. februar 2011. | broj komentara 0

Stotine hiljada Egipćana izašlo je danas na ulice Kaira zahtevajući odlazak predsednika Hosnija Mubaraka s vlasti, a na centralnom trgu Tahrir, simbolu narodne pobune, danas su prisutne i brojne političke ličnosti.

Počeli protesti albanske opozicije

4. februar 2011. | broj komentara 0

Protesti albanske opozicije počeli su danas posle podne u Tirani i u još tri grada, a za sada nema incidenata, javlja Frans pres.

Zdravstvo: Sindikati nezadovoljni socijalnim dijalogom, mogući protesti

4. februar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici tri reprezentativna sindikata zdravstva izrazili su danas nezadovoljstvo zbog lošeg socijalnog dijaloga u zemlji i najavili proteste ukoliko se ta situacija ubrzo ne promeni.

Mubarak: Otišao bih, ali se plašim haosa

4. februar 2011. | broj komentara 1

Predsednik Egipta Hosni Mubarak izjavio da mu je dozlogrdilo da bude šef države i da želi da odmah podnese ostavku, ali da ne može jer se boji da će zemlja potonuti u haos.

Bela kuća i Kongres kritikuju obaveštajce zbog Tunisa

4. februar 2011. | broj komentara 0

Bela kuća i Kongres SAD kritikovali obaveštajne službe SAD zato što nisu upozorile na pobunu u Egiptu, niti na svrgavanje predsednika Tunisa, koji je važio za američkog saveznika.

Stranac na smrt pretučen u Kairu, protesti se nastavljaju

3. februar 2011. | broj komentara 0

Jedan stranac je pretučen do smrti na centralnom trgu Tahrir u Kairu, središtu narodne pobune protiv režima predsednika Hosnija Mubaraka gde se poslednja dva dana obračunavaju pristalice i protivnici režima, prenele su spasilačke službe i očevici.

Sukob pristalica i protivnika vlade u Jemenu

3. februar 2011. | broj komentara 0

Više desetina hiljada protivnika i pristalica jemenskog predsednika na kratko se danas sukobilo na demonstracijama u glavnom gradu Sani.

Nikolić: Bezbednosni rizik protesta u subotu minimalan

3. februar 2011. | broj komentara 3

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić ocenio da je bezbednosni rizik na mitingu koji će naprednjaci održati u subotu u Beogradu minimalan pošto skup organizuje politička stranka kojoj nije do sukoba.

Zabrana protesta u Alžiru

3. februar 2011. | broj komentara 0

Alžirska vlada upozorila danas da je protestni skup zakazan za 12. februar zabranjen i da će opozicija biti kriva ako demonstracija bude i ako prerastu u nasilje.

Predsednik Jemena obećao odlazak s vlasti

3. februar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Jemena Ali Abdulah Saleh, na čelu zemlje već više od 30 godina uz podršku SAD, obećao da neće tražiti još jedan mandat. "Neću tražiti da budem predsednik u još jednom mandatu, niti da me sin nasledi na dužnosti", rekao je Saleh u Skupštini.

Više povređenih u novim sukobima u Kairu

2. februar 2011. | broj komentara 0

Više hiljada pristalica egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka i antivladinih demonstranata sukobilo se danas na ulicama Kaira, javili su strani mediji.

Nikolić: Blokada saobraćaja ako vlast ne ispuni zahteve (VIDEO)

2. februar 2011. | broj komentara 3

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić najavio je danas višednevnu blokadu saobraćaja u centru Beograda ako vlast u Srbiji u roku od dva meseca ne ispuni zahteve koje će ta stranka izneti na mitingu u subotu, 5. februara.

Egipat: Oko milion ljudi traži ostavku Mubaraka

1. februar 2011. | broj komentara 0

Više stotina hiljada ljudi, prema nekim procenama i milion, izašlo danas na Trg oslobođenja u Kairu odazivajući se pozivu opozicije da učestvuju u maršu protiv predsednika Hosnija Mubaraka, prenose strani mediji.

Nikolić: Miting SNS-a će biti demokratsko okupljanje

1. februar 2011. | broj komentara 2

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić očekuje da će na mitingu u subotu, 5. februara, biti oko 70.000 ljudi, i da će to biti demokratsko okupljanje građana koji žele promene.

EU poziva Egipat na reforme i izbore, marš u Aleksandriji

31. januar 2011. | broj komentara 0

Ministri spoljnih poslova zemalja EU pozvali su danas egipatske vlasti na "sprovođenje značajnih demokratskih reformi" koje bi vodile održavanju slobodnih i pravednih" izbora u toj zemlji.

Završen protest beogradskih taksista

31. januar 2011. | broj komentara 1

Protesna vožnja beogradskih taksista završena je oko 15 časova, a za 8. februar zakazan je razgovor taksista sa gradonačelnikom Draganom Đilasom i članom Gradskog veća Dejanom Malim, izjavio je danas potpredsednik Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograd Stevan

Davos: Oprezni optimizam za izglede privrede u svetu

31. januar 2011. | broj komentara 0

Svetski ekonomski forum u Davosu završen sa opreznim optimizmom u vezi sa izgledima svetske privrede i pozivima na ekonomski rast koji će pomoći najsiromašnijma i nezaposlenima koji demonstriraju.

Egipat: Policija ponovo na ulicama, produžen policijski čas

31. januar 2011. | broj komentara 0

Egipatske vlasti naredile sinoć policiji da ponovo izađe na ulice kako bi ponovo bili uspostavljeni red i bezbednost, posle brojnih pljački u prestonici i drugim gradovima Egipta, javila državna televizija.

Egipat: Nastavljaju se protesti, 35 mrtvih

29. januar 2011. | broj komentara 1

U višednevnim antivladinim protestima u Egiptu poginulo najmanje 35 ljudi, saopšteno danas u Kairu. Neimenovani zvaničnici službi bezbednosti naveli su da je poginulo najmanje 25 demonstranata i 10 policajaca i saopštili da je moguć rast broja žrtava pošto još nisu

U Italiji protestovali radnici Fijata

28. januar 2011. | broj komentara 0

Radnici Fijata protestovali su danas širom Italije zbog novih, oštrijih uslova rada u dve fabrike tog proizvođača automobila koji, kako ocenjuju sindikati, krše prava radnika.

Tunis: Nova prelazna vlada

28. januar 2011. | broj komentara 0

U Tunisu imenovana nova prelazna vlada, na čelu koje je ostajo premijer Mohamed Ganuči, ali iz koje su izašli ključni saradnici svrgnutog predsednika Zin el Abidin Ben Ali.

Analize

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.