emg home
RSS

Tema:   Ratni zločini

Izručenje Obradovića Srbiji 21. januara

11. januar 2011. | broj komentara 0

Nemačke vlasti najavile su da je izručenje bivšeg pripadnika srpske paravojne jedinice "Šakali" Zorana Obradovića Srbiji predviđeno za 21. januar.

Završena odbrana Momčila Perišića

11. januar 2011. | broj komentara 0

Dokazni postupak odbrane penzionisanog generala Vojske Jugoslavije Momčila Perišića okončan je danas na suđenju pred Haškim tribunalom, rekao je branilac Novak Lukić.

Tužilaštvo: Dovoljan stepen sumnje protiv Purde

10. januar 2011. | broj komentara 0

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine saopštilo da u slučaju Tihomira Purde, hrvatskog državljanina uhapšenog 5. januara u BiH, postoji dovoljan stepen osnovane sumnje o postojanju elemenata krivičnog dela ratnog zločina.

Petorica pripadnika OVK puštena iz pritvora

10. januar 2011. | broj komentara 0

Petorica pripadnika nekadašnje gnjilanske grupe Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) kojima je suđenje za ratne zločine na Kosovu 1999. godine u završnoj fazi, pušteni su iz pritvora i sa slobode će čekati objavljivanje presude.

Vekarić: SB UN da preuzme slučaj trgovine organima

9. januar 2011. | broj komentara 1

Zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je da očekuje da izveštaj izvestioca Saveta Evrope (SE) Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu bude usvojen na SE 25. januara.

U Crnoj Gori uhapšen državljanin Srbije

4. januar 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo da je u Crnoj Gori uhapšen Milojko Nikolić iz Aranđelovca na osnovu međunarodne poternice Interpola, raspisane po naredbi Veća Višeg suda u Beogradu za ratne zločine.

Optužnica protiv pripadnika HVO zbog zločina

30. decembar 2010. | broj komentara 0

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Vlatka Jarka iz Stoca, koji se tereti za ratni zločin protiv civila.

Uhapšen osumnjičeni za zločin u Ćuški

28. decembar 2010. | broj komentara 0

Tužilaštvo za ratne zločine saopštilo da je u Crnoj Gori uhapšen Milojko Nikolić, osumnjičen za učešće u ratnom zločinu u selu Ćuška, na Kosovu, 1999.

Presađivani organi i u bolnici u Tirani

25. decembar 2010. | broj komentara 1

Hirurški zahvati nad žrtvama trgovine organima tokom ratnog perioda na Kosovu 1998-1999. izvođeni su i u domovima zdravlja i bolnicama u Albaniji, pokazuje istraga srpskog Tužilaštva za ratne zločine, piše danas beogradska Politika.

Vukčević: U Nemačkoj uhapšen jedan od Šakala

24. decembar 2010. | broj komentara 0

Zoran Obradović, jedan od glavnih osumnjičenih za ratne zločine u selu Ćuška kod Peći 1999, uhapšen u Nemačkoj, izjavio tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Moskva za detaljno razmatranje Martijevog izveštaja

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Moskva poziva Parlamentarnu skupštinu Saveta Evrope (PS SE) da "najozbiljnije" razmotri izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, izjavio je danas zamenik zvaničnog predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksej Sazanov.

UN: Haški tribunal mora završiti sa radom do kraja 2014.

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Savet bezbednosti UN odlučio je da tribunali za bivšu Jugoslaviju i Ruandu moraju da do kraja 2014. okončaju sve predmete, a da će nakon toga preostali postupci biti preneti na Međunarodni rezidualni mehanizam za te tribunale, objavljeno na sajtu svetske organizacije.

Vekarić: Spremni smo da učestvujemo u istrazi

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Tužilaštvo za ratne zločine podržava ideju Dika Martija da se i Srbija uključi u istragu o trgovini organima na Kosovu, izjavio je danas za Emg.rs zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić, i podsetio da to Tužilaštvo već vodi istragu o trgovini organima.

Čanak: Od zločina JNA neće nas oprati ni Dunav ni Sava

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio da Srbiju od zločina Jugoslovenske narodne armije neće oprati ni Dunav ni Sava.

Martiću u estonskom zatvoru uručena hrvatska optužnica

22. decembar 2010. | broj komentara 0

Bivšem vođi Srba u Hrvatskoj Milanu Martiću je u zatvoru u Estoniji, gde izdržava 35-godišnju kaznu zbog ratnog zločina, uručena hrvatska optužnica za raketno gađanje Zagreba, Karlovca i Jastrebarskog 1995, posle akcije Bljesak 1995. godine, javili su danas hrvatski

Srbija i BiH će razmenjivati dokaze o ratnim zločinima

22. decembar 2010. | broj komentara 0

Tužilac Srbije za ratne zločine Vladimir Vukčević i glavni tužilac Bosne i Hercegovine Milorad Barašin postigli danas dogovor o potpisivanju sporazuma koji će omogućiti razmenu dokaza u krivičnim delima ratnih zločina.

Četiri bivša policajca osuđena na 86 godina zatvora

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Četiri bivša policajaca iz Prijedora osuđena danas u Sudu BiH na ukupno 86 godina zatvora zbog učešća u streljanju više od 150 muškaraca na Korićanskim stijenama u avgustu 1992.

Optužnica protiv hrvatskih specijalaca zbog ratnih zločina

17. decembar 2010. | broj komentara 0

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu podiglo optužnicu protiv tri pripadnika antiterorističke jedinice hrvatske policije zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u selu Grubori kod Knina, posle akcije Oluja 1995.

Vukčević: Niko ne sme biti aboliran za zločine

16. decembar 2010. | broj komentara 0

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević rekao je danas da niko sa Kosova ne sme biti aboliran za krivična dela koja je počinio.

Nemačka Levica traži od vlade da preispita politiku prema Kosovu

15. decembar 2010. | broj komentara 0

Opoziciona stranka Levice zatražila je danas od nemačke savezne vlade da preispita politiku prema Kosovu posle izveštaja Saveta Evrope (SE) o nehumanom postupanju i trgovini organima u kojem su izrečene ozbiljne optužbe i na račun premijera Kosova Hašima Tačija.

Izveštaj: Tači šef grupe za trgovinu organima, drogom i oružjem

15. decembar 2010. | broj komentara 1

Izveštaj Dika Martija, izvestioca Saveta Evrope, teško optužuje premijera Kosova u ostavci Hašima Tačija za krijumčarenje heroina, oružja i ljudi i za trgovinu ljudskim organima. Tači je šef albanske grupe nalik mafijaškoj, odgovorne za krijumčarenje oružja, droge i

EK: Čekamo Martijeve dokaze za optužbe o Tačiju

15. decembar 2010. | broj komentara 0

Evropska komisija je danas saopštila da je potrebno da izvestilac Saveta Evrope Dik Marti podnese opipljive dokaze o tvrdnjama da je kosovski premijer Hašim Tači počinio ratne zločine da bi o tome dalju istragu pokrenuo Euleks.

Glavašu osam godina zatvora

15. decembar 2010. | broj komentara 0

Žalbeno veće Suda Bosne i Hercegovine izreklo presudu kojom je Branimiru Glavašu pravosnažno potvrđena kazna od osam godina zatvora zbog ratnog zločina protiv srpskih civila u Osijeku 1991.

Dva Albanca uhapšena zbog sumnje u ratne zločine

14. decembar 2010. | broj komentara 0

Policija Euleksa i pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije uhapsili danas dva kosovska Albanca osumnjičena za ratne zločine nad civilima u orahovačkoj regiji, saopštio Euleks. Imena uhapšenih nisu navedena.

Vekarić: Optužnica protiv šestoro za pomaganje Župljaninu

14. decembar 2010. | broj komentara 0

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv šest osoba okrivljenih za pomaganje u skrivanju haškog optuženika Stojana Župljanina, izjavio je danas zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić.

Analize

Sudbina domaće valute

Koliko košta jak dinar

Broj 573

12. maj 2011.