emg home
RSS

Tema:   Saša Dragin

Sretenović: Samo tri pravosnažne presude

5. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Saveta Državne revizorske institucije Radoslav Sretenović izjavio je danas da su donete samo tri pravosnažne i tri prvostepene presude u postupcima koje je DRI pokrenula za prekršaje u trošenju budžeta Srbije za 2008.

Potpisan kolektivni ugovor u poljoprivredi

23. februar 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Vlade, sindikata i poslodavaca potpisali sporazum o proširenom dejstvu kolektivnog ugovora u poljoprivredi, koji će se odnositi na sve zaposlene u toj privrednoj grani, kojih ima oko 120.000.

Dragin: Ministarska fotelja mi nije prirasla za leđa

23. februar 2011. | broj komentara 0

Saša Dragin, ministar poljoprivrede, rekao je danas da mu ministarska fotelja nije prirasla za leđa te da je makar četiri dana nedeljno na terenu.

Dragin: Rekordna proizvodnja šećera

23. februar 2011. | broj komentara 0

Saša Dragin, ministar poljoprivrede, rekao je da je ove godine proizvedeno 490.000 tona šećera, što je najviša proizvodnja te robe ikad. On je ministra trgovine pozvao da odgovori na pitanje zbog čega je došlo do nestašica šećera u prodavnicama.

Krivična prijava za falsifikovanje potpisa Saše Dragina

18. februar 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede Srbije saopštilo je da je podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica zbog falsifikata sa potpisom ministra poljoprivrede Saše Dragina.

Dragin: Novac iz budžeta za obnovu mlečnog govedastva

16. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je danas da su dodatna sredstva u ovogodišnjem agrarnom budžetu, od dve milijarde dinara, usmerena na revitalizaciju mlečnog govedarstva i stočarstva.

Poljoprivrednici ne štite Dragina već proizvodnju

14. februar 2011. | broj komentara 0

Asocijacija poljoprivrednih proizvođača sa sedištem u Novom Sadu poručila je danas da je protiv smenjivanja ministra poljoprivrede Saše Dragina i da ga podržava ne iz političkih, već iz ekonomskih interesa seljaka u Srbiji.

Premijer: Ne planiram ostavku, ko se umorio, neka ide

11. februar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio da ne planira da podnese ostavku i poručio ministrima koji su se umorili ili se plaše da će građani videti da nisu postigli rezultate da mogu da idu.

Samostalni sindikat: Dragin sprečio sunovrat agrara

11. februar 2011. | broj komentara 0

Samostalni Sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi Srbije saopstio je danas u Beogradu da je zahvaljujući resornom ministarstvu i ministru poljoprivrede Saši Draginu sprečen "dalji sunovrat agrara i još teži položaj

DRI podnela prijave protiv Mrkonjića, Ljajića, Obradovića i 11 funkcionera (VIDEO)

9. februar 2011. | broj komentara 1

Državna revizorska institucija nadležnom prekršajnom sudu danas podnela 12 prijava protiv 14 odgovornih u ministarstvima koji nisu poštovali propise prilikom raspolaganja budžetom za 2009.

Dragin: Nema uvoza genetski modifikovane soje u Srbiju

27. januar 2011. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin odgovorno tvrdi da se "ni kilogram genetski modifikovane soje" ne uvozi u Srbiju, jer to "naš zakon ne dozvoljava".

MK Group tuži predsednika Ekološkog pokreta Novi Sad

25. januar 2011. | broj komentara 0

MK Group protiv predsednika Ekološkog pokreta Novog Sada Nikole Aleksića podnela krivičnu prijavu zbog narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti.

Genetski modifikovana soja na 122 od ukupno 3.000 hektara (VIDEO)

13. januar 2011. | broj komentara 0

Fitosanitarna inspekcija je u 2010. godini kontrolisala prisustvo genetski modifikovane soje na oko 3.000 hektara, a potvrdila ga je na površini od 122 hektara, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Dragin: Zdrava hrana izvozna šansa

11. januar 2011. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu Saša Dragin izjavio da se u Srbiji u 2011. zdrava hrana može priozvoditi na 600.000 hektara i da je to izvozna šansa.

Dragin: Uskoro stabilnije tržište poljoprivrednih proizvoda

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu Saša Dargin izjavio danas da je urađen nacrt zakona o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, kojim se predviđa i osnivanje agencije za intervencije na tom tržištu.

Dragin: Nismo zadovoljni visinom budžeta

22. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede nije zadovoljno visinom budžeta od 20 milijardi dinara za 2011. godinu jer ne zadovoljava potrebe srpskog agrara, izjavio je danas resorni ministar Saša Dragin, i istakao da je agrarni budžet u nesrazmeri sa onim što poljoprivreda doprinosi

Ministarstvo poljoprivrede predalo popunjen upitnik

15. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin potpredsedniku Vlade za evropske integracije Božidaru Đeliću predao popunjen upitnik Evropske komisije koji se odnosi na resor poljoprivrede.

Najavljen uvoz 50.000 mlečnih junica u Srbiju

14. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede Srbije potpisalo je danas u Beogradu pismo o namerama o saradnji u oblasti stočarstva sa ruskom kompanijom Agromed i beloruskim Ost importom, kojim će u Srbiju biti omogućen uvoz 50.000 muznih grla.

Milosavljević: Neophodan uvoz mleka

10. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar za trgodinu Slobodan Milosavljević izjavio je danas u Novom Sadu da je neophodan uvoz mleka jer tržištu mesečno nedostaje 10 do 15 miliona litara.

Dragin: Više od 50 miliona evra godišnje iz IPARD fondova (VIDEO)

7. decembar 2010. | broj komentara 1

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je danas da bi Srbija mogla da dobija oko 50 miilona evra godišnje iz pretpristupnih fondova za ruralni razvoj (IPARD), kada postane kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Dragin: Svaki dinar će se državi vratiti petostruko (VIDEO)

6. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin izjavio je danas da poljoprivrednici zaslužuju da naredne godine iz budžeta dobiju više sredstava, "jer oni svaki uloženi dinar vraćaju državi petostruko".

Ubrzano podići višegodišnje zasade do ulaska u EU

6. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio da period otkad Srbija postane kandidat, pa do ulaska u Evropsku uniju treba iskoristiti za što veće investicije u višegodišnje zasade u voćarstvu i vinogradarstvu i u skladišne i preređivačke kapacitete.

Dragin: Rebalansom nedovoljno novca za poljoprivredu

3. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin ocenio da su rebalansom budžeta za poljoprivredu izdvojena nedovoljna sredstva, ali da su premije za mleko ipak povećane sa 1,5 na četiri dinara po litru.

U Ljuboviji i Loznici vanredno stanje zbog poplava (VIDEO)

2. decembar 2010. | broj komentara 1

U okolini Ljubovije proglašeno je vanredno stanje zbog rasta nivoa Drine, a kritična situacija je i u Prijepolju, zbog rasta Lima, rekao je načelnik Sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić. U lozničkom kraju proglašena je vanredna situacija.

Počeo sastanak mešovite komisije Srbije i Ukrajine (VIDEO)

25. novembar 2010. | broj komentara 0

Zasedanje Međuvladine komisije za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Ukrajine, prvo nakon osam godina, počelo je danas u Beogradu.

Analize

Ekonomske koristi od kandidature

Prerano za slavlje

Broj 595

20. oktobar 2011.