emg home
RSS

Tema:   Saša Dragin

Država subvencioniše osiguranje od suše (VIDEO)

12. maj 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio danas da je Srbija postala prva zemlja u regionu koja je registrovanim poljoprivrednicima omogućila da se osiguraju od suše.

Dragin: Posebna pažnja šumarstvu i lovstvu

8. maj 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin rekao je danas da je to Ministarstvo u prethodne dve godine posebnu pažnju posvetilo šumarstvu i lovstvu i doprinelo usvajanju važnih zakona iz tih oblasti. 

Ugovori s 11 donatora hrane za najugroženije

5. maj 2010. | broj komentara 1

Ministar poljoprivrede Saša Dragin s 11 donatora potpisao ugovore o donatorstvu namirnica u okviru projekta Hrana za sve, vrednih oko 500.000 evra. Obezbeđeno, uzmeđu ostalog, 75 tona šećera, oko 200 tona mleka, sokovi i pasterizovano povrće. Ugovore potpisali šećerana

Dragin otvorio Centar za organsku proizvodnju

21. april 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin otvorio Centar za organsku proizvodnju u Selenči, koja je poznata po tradiciji u toj proizvodnji u tom delu Vojvodine.

Dragin: Bolji status poljoprivrede u poreskoj politici

20. april 2010. | broj komentara 0

Poljoprivredna proizvodnja treba da ima beneficirani status u okviru poreske politike, izjavio danas ministar poljoprivrede Saša Dragin.

Ministarska konferencija o poljoprivredi u maju u Beogradu

20. april 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin najavio danas da će se 14. maja u Beogradu održati ministarska konferencija o reformi zajedničke poljoprivredne politike Evropske unije.

Dragin predstavio zakone iz oblasti poljoprivrede

9. april 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio danas da će predloženi zakoni iz oblasti poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede doprineti poboljšanju standarda u toj oblasti i pozvao poslanike da ih podrže.

Dragin najavio subvencije za proizvođače cveća

6. april 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio danas u Lipolistu kod Šapca da će novi zakon o sadnom materijalu otvoriti vrata intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji i pomoći onima koji se bave hortikulturom.

Ugovor Ministarstva poljoprivrede sa 87 opština u Srbiji

25. mart 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin potpisao danas protokol o saradnji sa 87 predsednika opština koji su izdvojili sredstva za kreditiranje poljoprivrednika kroz fond za razvoj poljoprivrede, saopštilo Ministarstvo.

Dragin najavio poboljšanje Zakona o veterinarstvu

23. mart 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin najavio danas da su pripremljene izmene i dopune Zakona o veterinarstvu, koje će biti usvojene na prolećnom zasedanju Skupštine Srbije.

Dragin zasadio 50 mladica

20. mart 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin zasadio je danas u Spomen-parku Čačalica kod Požarevca 50 sadnica, čime je počela prolećna akcija pošumljavanja povodom Svetskog dana šuma.

Dragin: Ministarstvo će pomoći proizvođačima cveća (VIDEO)

19. mart 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio danas da na dnevnom redu prolećnog zasedanja Skupštine očekuje Predlog zakona o semenu i sadnom materijalu poljoprivrednog i ukrasnog bilja, koji bi trebalo da doprinese razvoju hortikulture.

Unaprediti privrednu saradnju Srbije i Poljske

17. mart 2010. | broj komentara 0

Potpredsednici Vlada Srbije i Poljske Božidar Đelić i Valdemar Pavlak ocenili danas da je nivo investicija i trgovinske razmene nije na zadovoljavajućem nivou i da postoje neiksorišećne mogućnosti da se privredna saradnja unapredi.

Bezbednost hrane: Rizici i izazovi

17. mart 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio da svaki prehrambeni proizvod koji ne može da se prati od mesta nastanka mora da bude uklonjen sa tržišta, bez obzira na izgled i svojstva. Dragin je, otvarajući konferenciju Bezbednost hrane: Rizici i izazovi, rekao da je sistem

Ministar poljoprivrede razgovarao sa izraelskim kolegom

12. mart 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin razgovarao u Izraelu s kolegom Šalomom Simhonom o početku realizacije medjudržavnog Sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede.

Potpisani ugovori o kreditiranju poljoprivrednika (VIDEO)

11. mart 2010. | broj komentara 0

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede potpisali su danas ugovore sa 20 banaka o dugoročnim i kratkoročnim kreditima namenjenim poljoprivrednicima.

Dragin: Refundiranje dela novca za nabavku nove mehanizacije

18. februar 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin najavio da će država ove godine poljoprivrednicima refundirati 30 odsto novca za nabavku nove mehanizacije.

Protokol o saradnji Ministarstva poljoprivrede i Beograda (VIDEO)

17. februar 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede Srbije i Grad Beograd potpisali su danas Protokol o saradnji u oblasti poljoprivrede kojim je dogovorena saradnja u oblasti inspekcijskog nadzora.

Dragin: Subvencije povećane na 14.000 dinara (VIDEO)

12. februar 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin rekao da su Uredbom o regresiranju ratarske proizvodnje registrovanim poljoprivrednim proizvođačima ove godine subvencije povećane sa 12.000 na 14.000 dinara.

Cvetković s nemačkim privrednicima

25. januar 2010. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković sastaje se danas s delegacijom nemačkog poslovnog udruženja Odbor za Istok, u cilju unapređenja ekonomske saradnje.

Dragin: Sva raspoloživa pomoć Srbiji za pristupanje EU

20. januar 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je danas da je srpska delegacija na Drugom samitu ministara poljoprivrede u Berlinu dobila uveravanje da će Srbiji biti pružena sva raspoloživa pomoć u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU).

Od danas besplatna vakcinacija za sve (VIDEO)

24. decembar 2009. | broj komentara 1

Vakcinu protiv novog gripa od danas mogu da prime svi građani Srbije, bez obzira na to da li pripadaju nekoj od rizičnih grupa.

Otvorena nacionalna referentna laboratorija (VIDEO)

23. decembar 2009. | broj komentara 0

U Beogradu je danas otvorena Direkcija za nacionalne referentne laboratorije, koja će se baviti analizom i kontrolom bezbednosti hrane.

Pušten u probni rad vodosistem Barje (VIDEO)

22. decembar 2009. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i ministar poljoprivrede Saša Dragin pustili su danas u probni rad fabriku za prečišćavanje vode za piće u leskovačkom selu Gorina, odnosno vodosistem "Barje".

Dragin najavio više novca za poljoprivredu 2010.

9. decembar 2009. | broj komentara 0

Budžet Ministarstva poljoprivrede za 2010. biće oko 26 milijardi dinara, od čega će 20 milijardi biti iz budžeta, a preostalih šest iz sopstvenih prihoda, izjavio ministar Saša Dragin.

Analize

Ekonomske koristi od kandidature

Prerano za slavlje

Broj 595

20. oktobar 2011.