emg home
RSS

Tema:   Saša Dragin

Povoljnija poljoprivredna mehanizacija za pšenicu (VIDEO)

2. jul 2009. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede potpisalo je danas prve ugovore sa proizvođačima mehanizacije koji će pomoći poljoprivrednicima da pšenicu ovogodišnjeg roda zamene za nabavku novih poljoprivrednih mašina, po povoljnijim cenama od tržišne.

Vlasnici hladnjača uputili otvoreno pismo ministru Draginu

30. jun 2009. | broj komentara 0

Udruženje hladnjača Srbije danas je u otvorenom pismu kritikovala Ministra poljoprivrede Sašu Dragina zbog njegove izjave da hladnjačari pokušavaju da prevare poljoprivrednike zakidanjem na ceni, težini i kvalitetu.

Univerzijada najbolji trenutak za promociju srpskog sela (VIDEO)

29. jun 2009. | broj komentara 0

Nema boljeg trenutka za promociju srpskog sela do Univerzijade kad će hiljade sportista proneti glas u svetu o najboljem iz Srbije, kazao je danas ministar poljoprivrede Saša Dragin na predstavljanju potencijala srpskog sela.

Dragin: Ispitati da li mlinari krše tržišna pravila

26. jun 2009. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede uputilo zahtev Komisiji za zaštitu konkurencije da ispita da li se mlinari udružuju da bi snizili otkupnu cenu pšenice, izjavio danas ministar poljoprivrede Saša Dragin.

Dragin najavio podsticajne mere za poljoprivrednike (VIDEO)

23. jun 2009. | broj komentara 0

Država Srbija će od zemljoradnika otkupiti 60.000 do 70.000 tona pšenice po ceni od 13 dinara po kilogramu da bi zaštitila proizvođače, izjavio je danas ministar poljoprivrede Saša Dragin.

Novi model kredita za poljoprivrednu mehanizaciju (VIDEO)

17. jun 2009. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede Srbije najavilo je danas da će sledeće nedelje poslovne banke u Srbiji početi da odobravaju kredite za nabavku poljoprivredne mehanizacije čiji će zalog biti ovogodišnji rod pšenice, po povoljnijim cenama od tržišne.

Završen Twining projekat iz oblasti veterine (VIDEO)

17. jun 2009. | broj komentara 0

Uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede Srbije danas je završila prvi Twining projekat iz oblasti veterine sproveden u Srbiji, koji je trajao dve i po godine, a za koji je Evropska unija izdvojila dva miliona evra.

Kontrola uvoza hrane po standardima EU (VIDEO)

17. jun 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin odbacio je danas optužbe da se novi Zakon o bezbednosti hrane ne primenjuje adekvatno i istakao da je sva hrana koja ulazi u Srbiju kontrolisana po standardima Evropske unije.

Dragin: Robne rezerve se pripremaju za otkup pšenice

17. jun 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izrazio je danas nezadovoljstvo cenom pšenice koju za ovogodišnji rod poljoprivrednicima nude mlinari i najavio da se sa Direkcijom za robne rezerve priprema otkup po većoj ceni.

Vode Vojvodine nabavile treći plovni bager (VIDEO)

9. jun 2009. | broj komentara 0

Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine kupilo je treći plovni bager holandskog proizvođača IHC, čija nabavka je koštala oko 700.000 evra. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Saša Dragin, rekao je prilikom demonstracije rada novog bagera da će

Protokol o sprečavanju zagađenja Save plovidbom (VIDEO)

1. jun 2009. | broj komentara 0

Države članice Okvirnog sporazuma o slivu Save potpisale su danas u Beogradu Protokol o sprečavanju zagađenja te reke tokom plovidbe.

Od jeseni primena Zakona o javnim skladištima

1. jun 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin najavio je danas da se već za ovu žetvu može očekivati da nekoliko banka počne da odobrava kredite kojima će obezbeđenje biti poljoprivredni proizvod, a ne imovina poljoprivrednika.

Osnovana nacionalna organizacija za organsku proizvodnju(VIDEO)

29. maj 2009. | broj komentara 0

U Beogradu je danas osnovana Nacionalna asocijacija za razvoj organske proizvodnje Serbia organica.

Dragin: Najviše poljoprivrednih zakona treba uskladiti

29. maj 2009. | broj komentara 0

 Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin rekao je da je oko 40 odsto propisa koje Srbija treba da uskladi sa Evropskom unijom iz sektora poljoprivrede i da je trenutno 15 tih zakona u skupštinskoj proceduri.

Dragin: Ako bude kiše biće i izvoza

25. maj 2009. | broj komentara 0

Ministar za poljoprivredu Saša Dragin izjavio je danas da će, ako bude padavina, biti dovoljno poljoprivrednih proizvoda za izvoz.

Dragin: Seljaci da razmisle kome će prodati pšenicu

23. maj 2009. | broj komentara 0

Ukoliko u Srbiji bude viška pšenice iz ovogodišnjeg roda, seljaci bi trebalo veoma dobro da razmisle kome će da je prodaju i po kojoj ceni, jer ukoliko ne postignu dobru cenu, tada će oni kojima se hlebno žito proda trljati ruke, gledajući kako da na njihovoj grbači

Dragin:Uskoro rešenje statusa PKB-a (VIDEO)

19. maj 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin najavio je danas da bi u narednih mesec dana trebalo da se pronađe model za rešavanje statusa Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB).

Subvencije od 12.000 dinara po hektaru ratarima(VIDEO)

19. maj 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je da će na osnovu Uredbe o regresiranju repromaterijala za ratarsku i povrtarsku proizvodnju, poljoprivrednicima tokom celog leta biti isplaćivano 12.000 dinara po hektaru.

Skupština raspravlja o agrarnim zakonima

15. maj 2009. | broj komentara 0

Skupština Srbije nastavila je sednicu objedinjenom načelnom raspravom o setu 15 zakona iz oblasti poljoprivrede, nakon kraćeg javljanja poslanika opozicije po povredama Poslovnika.

Procredit banka odobrila 15 miliona evra agrarnih kredita

12. maj 2009. | broj komentara 0

Procredit u Srbiji odobrila je od početka 2009. godine 15 miliona evra kredita za poljoprivredu, izjavio je član Izvršnog odbora te banke Dejan Janjatović.

Dragin:Potreban veći budžet za domaću poljoprivredu (VIDEO)

12. maj 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je da se nada da će domaća poljoprivreda naredne godine dobiti veća budžetska sredstva i veću pažnju Ministarstva finansija.

Saradnja s ministarstvima poljoprivrede Rumunije i Portugala (VIDEO)

9. maj 2009. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede Srbije potpisalo je danas na Novosadskom sajmu memorandume o razumevanju sa ministarstvima poljoprivrede Rumunije i Portugala.

Srbija usaglašava sa EU regulativu o bezbednosti hrane (VIDEO)

9. maj 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je danas na Novosadskom sajmu da će Srbija i Slovenija konkurisati kod fondova Evropske unije na zajedničkom programu u oblasti bezbednosti hrane.

Na dnevnom redu Skupštine Srbije 15 agrarnih zakona (VIDEO)

7. maj 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivede Srbije Saša Dragin izjavio je danas da će 15 zakona iz oblasti poljoprivrede biti na dnevnom redu nove sednice Skupštine Srbije, koja će početi 13. maja.

Produžena zabrana uvoza svinjskog mesa iz Amerike

5. maj 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je danas da je zbog pojave novog gripa (H1N1) produžena zabrana uvoza svinjskog mesa iz Južne i Severne Amerike.

Analize

Ekonomske koristi od kandidature

Prerano za slavlje

Broj 595

20. oktobar 2011.