emg home
RSS

Tema:   Saša Dragin

Država će subvencionisati proizvodnju meda

16. april 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio da će država ove godine prvi put subvencionisati proizvodnju meda.

Dragin apeluje na poljoprivrednike da ne pale vatru

9. april 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin apelovao je na poljoprivrednike da ne pale vatru na otvorenom, saopšteno Ministarstvo.

Za dve nedelje kreću poljoprivredni krediti?

27. mart 2009. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede i poslovne banke postigli dogovor, najranije za dve nedelje počinje odobravaje kredita poljoprivrednicima po povoljnim kamatnim stopama, najavio je ministar poljoprivrede Saša Dragin.

Dragin: Proizvođači cigareta organizovali proteste “duvandžija”

19. mart 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin optužio je danas proizvođače cigareta da stoje iza protesta proizvođača duvana, koji su danas treći put protestovali u Beogradu, nezadovoljni Vladinim predlogom o promeni politike premija u toj industriji.

Dragin: Ukidanje premije za duvan ne odgovara kompanijama

17. mart 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je da ukidanje premije za duvan odgovara proizvođačima duvana, ali ne i kompanijama koje se bave otkupom duvana.

Uskoro krediti poljoprivrednicima

15. mart 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je da se očekuje da će krediti poljoprivrednicima za pokretanje proizvodnje biti dostupni uskoro.

Cilj proizvodnja kvalitetnih vina

11. mart 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio da je cilj Srbije da unapredi proizvodnju vina, a da je u protekle dve godine podignuto 1.500 hektara vinograda.

Dragin: Indijske firme žele da proizvode traktore u Srbiji

3. mart 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je u Beogradu da su indijske firme Mahindra i Sonalika zainteresovane za proizvodnju traktora u Srbiji. Dragin je nakon potpisivanja sporazuma o poljoprivrednoj saradnji sa indijskim resornim ministarstvom rekao da vrednost te grinfild

Nećemo pomagati tajkune

27. februar 2009. | broj komentara 1

Ministar poljoprivrede Saša Dragin je rekao da će politika subvencionisanja u narednom periodu biti takva da će država stimulisati sve poljoprivredne proizvođače, izuzev tajkuna. „Subvencije su namenjene onima koji se zaista bave poljoprivrednom proizvodnjom i koji

Protest proizvođača duvana u ponedeljak

25. februar 2009. | broj komentara 0

Srpski proizvođači duvana najavili su da će se u ponedeljak, 2. Marta, u 11 časova okupiti ispred zgrade Vlade Srbije kako bi protestvovali zbog ukidanja premija za duvan, saopšteno je iz Udruženja proizvođača duvana Srbije.

Dragin: Za organsku proizvodnju 50 miliona dinara

20. februar 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je danas da je organska poljoprivreda velika šansa Srbije i da je za tu proizvodnju ove godine izdvojeno 50 miliona dinara.

U Robne rezerve ide 300 tona mleka u prahu

19. februar 2009. | broj komentara 0

Vlada Srbije danas treba da usvoji zaključak o interventnom otkupu mleka u prahu od domaćih proizvođača, čime bi stanje na tržištu trebalo da se stabilizuje. S Robnim rezervama juče je postignut dogovor o otkupu 300 tona ovog mleka, a samim tim i sa „Somboledom”,

Proizvođači duvana negirali dogovor

18. februar 2009. | broj komentara 0

Udruženje proizvođača duvana Srbije demantovalo je danas da je s Ministarstvom poljoprivrede postiglo dogovor o pravu na subvencije za proizvodnju duvana.

"Robne rezerve treba da otkupe mleko"

17. februar 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je danas da Robne rezerve treba da otkupe mleko od proizvođacca kojima su mlekare otkazale otkup i da ga prerade u mleko u prahu.

Subvencije samo na stambene kredite do 50.000 evra

13. februar 2009. | broj komentara 0

Na stambene kredite koji će biti subvencionisani iz državnog budžeta odlukom Vlade ove godine moći će da računaju samo građani s mesečnim primanjima manjim od 100.000 dinara, ako nađu stan jeftiniji od 40.000 evra i manji od 50 kvadrata, izjavio je danas ministar poljoprivrede

Otvoren Poljoprivredni centar u Novom Pazaru

11. februar 2009. | broj komentara 0

Ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i rada i socijalne politike Saša Dragin i Rasim Ljajić otvorili su danas u Novom Pazaru Poljoprivredni regionalni centar, koji će pokrivati i opštine Tutin i Sjenica.

Nastaviće se pregovori države i proizvođača duvana

10. februar 2009. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da će sa proizvođačima duvana nastaviti razgovore o načinu pomoći proizvodnje duvana za 2009. godinu.

Dragin: Mere za poljoprivredu verovatno ove sedmice

3. februar 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je da bi u četvrtak, 5. februara, Vlada Srbije trebalo da usvoji paket mera podrške poljoprivrednoj proizvodnji za 2009. godinu, koji je sačinilo Ministarstvo poljoprivrede.

Proizvođačima duvana po dinar od paklice cigareta?

3. februar 2009. | broj komentara 0

Proizvođači duvana u Srbiji nisu zadovoljni premijama na duvan za ovu godinu koje im je juče predložilo Ministarstvo poljprivrede, rekli su u udruženju proizvođača te industrijske kulture.

Do robnih zapisa uz pomoć EBRD-a

28. januar 2009. | broj komentara 0

Ministarstvo poljoprivrede i EBRD potpisali su Protokol o saradnji kojim će ova banka pružiti finansijsku pomoć pri uspostavljanju sistema robnih zapisa za domaće poljoprivredne proizvode.

Dragin: Pomoć poljoprivrednicima oko penzija

26. januar 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin najavio juče da u narednih mesec dana treba da bude završen plan rešenja problema duga poljoprivrednika Fondu za penzijsko-invalidsko osiguranje.

Agencija za agrarna plaćanja od aprila

5. januar 2009. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin kaže da bi Agencija za agrarna plaćanja, čije je postojanje jedan od uslova za dobijanje novca iz fondova Evropske unije, trebalo da počne da radi u aprilu.

Bez premija za uzgoj duvana 2009.

26. decembar 2008. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin najavio da naredne godine država verovatno neće subvencionisati proizvodnju duvana.

Nastavljen protest radnika Azotare u Pančevu

25. decembar 2008. | broj komentara 0

Radnici pančevačke Azotare nastavili su proteste zbog neisplaćenih zarada, blokirajući železničku prugu koja vodi ka Rafineriji i Petrohemiji.

Pojeftinjenje mleka ne smeju platiti paori

17. decembar 2008. | broj komentara 0

Nakon što je postalo jasno da će mlekare sniziti cene mleka i prerađevina na račun stočara, jer će oboriti i otkupne cene, reagovao je juče i ministar poljoprivrede Saša Dragin potvrdivši da će pojeftinjenje, praktično iz svog džepa platiti farmeri.

Analize

Ekonomske koristi od kandidature

Prerano za slavlje

Broj 595

20. oktobar 2011.